Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Vitaindító: Merre tovább Calcio?

2011.08.25. 16:30 MatteoMessina

Az előzetes várakozásokat tekintve az Udinese tegnapi BL búcsúja korántsem nevezhető drámának, még abban az esetben sem, hogy ez az Arsenal messze van az elmúlt évek, évtizedek Arsenaljaitól. E sorok írója viszont kicsit elfilozofálgat a kiesés után és felteszi magában a kérdést, tényleg ennyire esélytelenként indul a Serie A negyedik helyezettje a Premier Liga negyedik legjobbjával szemben? Úgy látszik tényleg, ez a realitás. Persze mondhatjuk, hogy az Udinese csak egy meglepetéscsapatként tudott befutni a BL-selejtezős pozícióra, de a lényegen mindez nem változtat. Tavaly Di Natale-ék csapata volt a 4. legjobb olasz klub, így felesleges arról vitatkozni, hogy bezzeg ha egy Roma vagy egy Juventus lett volna a pályán. Hol volt a Juve tavaly? És a Roma? Ők is 1-0-ra kaptak ki az első nemzetközi meccsükön idén, igaz ők az EL-ben és nem az ágyúsok, hanem a Slovan Bratislava ellen…

További kérdést vet fel mindaz, hogy az Udinese minimum 60 millió eurós bevételre tett szert a mercato során, miért van az, hogy nem tudtak ebből az összegből egyetlen nagyobb kaliberű játékost sem venni, ha komolyan a Bajnokok Ligájára készültek?

Mire lesz képes a BL-ben az a Napoli, amely egy 5-0-ás zakóval érkezett haza Barcelonából? Még ha csak egy felkészülési mérkőzésről is van szó.

A bajnoki cím elhódítása után, komolyan álmodozhat-e úgy a Milan a BL címről, hogy nyár elején még Pastore, Fabregas, Schweinsteiger féle nevekkel játszadoztak, majd kiderült, hogy Mister X nem más, mint Alberto Aquilani?

Az Inter? Távozott a tavalyi szezon legjobbja, a posztján a világ egyik legpengésebb játékosa, Samuel Eto’o. Ki érkezett? Jonathan és Ricky Alvarez. Nagyon távolinak tűnik már a 2010-es triplázás. Persze Moratti húzhat még váratlant a maradék egy hétben.

Egy szó, mint száz; nem úgy tűnik, hogy idén rácáfolnak az olasz csapatok az UEFA-ra és jobbak lesznek a nemzetközi porondon, mint a németek, de ne legyen igazam. Lepjenek meg. Vegye komolyan az Európa Ligát a Lazio, a Roma és az Udinese és meneteljenek minél tovább, valamint a Bajnokok Ligájában is csodálkozzon mindenki rá arra, hogy van még szusz az olasz futballban. A realitás azonban sajnos nem fest rózsás jövőt az idei szezonra sem, az egyetlen pozitívum talán a folyamatosan javuló Squadra Azzurra, Prandelli kezei alatt. Ki tudja? Talán egy 2012-es EB győzelem kellő lökést adhatna a klubfutballnak is?

Szerintetek?

 

 

Közben ne feledjétek, a játék továbbra is él, azaz nyerjétek meg kedvenc csapatotok sálját az azzurritól! Hogy hogyan? Katt ide a folytatásért.

6 komment

Címkék: olasz foci olasz labdarúgás

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr283179729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

il_ 2011.08.25. 16:40:54

Jogos felvetések, nem lesz könnyű év. A sorsoláson sok múlhat. Ha pusztán az erőviszonyokat nézzük, mindhárom BL csapatnak kötelező a továbbjutás, de várhatóan a Napolinak kegyetlen nehéz dolga lesz. Papíron a Milan mehet legtovább, de hogy mire lennének képesek a Real, a Barca vagy épp a manchesteri klubok ellen az nagy kérdés. Jó eséllyel nem mennének tovább. Én egy olasz elődöntőst azért betippelek, de nem nyer idén olasz klub BL-t az biztos.
AZ EL-t fölösleges latolgatni, kiábrándító ahogyan ezt az olasz csapatok kezelik, ráadásul nemis olyan nagy májerek már hogy flegmázhassanak.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.08.25. 16:42:46

Látom, ez egy kicsit indulatos cikk lett!:D

Én is végigmennék! A legnagyobb égés előtt az Inter áll a nemzetközi porondon, hiszen Gasperini egyszerűen nem erőltetheti ezt a három védős felállást, a mai futballban ez elfogadhatatlan felfogás, meg persze nem kicsit életveszélyes. Rendkívül sokat gyengült az Inter, nem is tudom komolyan venni őket erre a szezonra, Maicon sérülése szintén rosszkor jött, szerintem sokra nem számíthatunk sokra tőlük.

A Napoli is kicsit szétesett, de látni kell, hogy a tavalyi év nagyon kijött nekik, ami elmúlt, jön egy új, ilyenkor lehet nagyot zuhanni. Ők hazai pályán húzni fogják szépen a meccseket, talán még a BL-ben is, ám idegenben gondban lesznek. Cavani "egy szezonos" támadó, szerintem idén nem számíthatunk sok jóra tőlük. A Lazio bizonyította, hogy komolyan veszi az EL-t, igazi üde színfoltja lehet annak a sorozatnak a csapat. A Roma bizonyította, hogy nem veszi igazán fel a kesztyűt, egyelőre tőlük nem várok azon a fronton nagy sziporkázást.

Az Udinese koncepciója pedig nem az, hogy nagy játékosokat csábítsanak magukhoz. Ők vadásznak Dél-Amerikában, kiváló labdarúgókat "gyártanak", majd értékesítik őket. Az Arsenal elleni produkciójuk láttán, bizony nem lesz szükségük komoly erősítésre az első 4-5 hely valamelyikéhez.

Alberto Aquilani kiváló középpályás, Mr. X-nek én már írtam őt a Nemzeti Sport oldalán, lám valószínűleg bejött. Le kell fiatalítania a csapatot Allgerinek. Taiwo, Mexes, Aquilani, Ibra megtartása. Ez kiváló névsor.

A lényegre térve: talán a Milan a BL-ben és a Lazio az EL-ben teljesíthet kiugrót. Persze utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Cissé, Klose kettős számomra felfoghatatlan baromság. A kupát nem nyerik meg, de az Udinese, Roma, Lazio hármasból ők mehetnek a legtovább.

A BL-ben maximum a Milantól várhatunk valamit, szerintem az Inter és a Napoli, ha belehúz, akkor már a csoportban kiesik.

MatteoMessina 2011.08.25. 16:47:19

@Zsozsomessi: Amellett, hogy legtöbbször "puszta" hírekről számolunk be, ez egyelőre még egy blog, így belefér helyenként egy kis indulat és egy jó adag személyes vélemény :) Egyébként persze tudnám még én is ezt oldalakon át böngészgetni, de nem akartam annyira hosszúra a posztot. Mindenesetre a kilátások nem a legjobbak.

lupetto 2011.08.25. 16:53:23

én nagyjából_il nézeteit osztom. Nem hiszem, hogy sok jóra számíthatna bármilyen fan is. A Milan elhiszem, hogy BL-t akar nyerni, én meg mondjuk szépségkirálynő választást.. Nem rossz a keretük, csak hát van egy Barca is, meg Chelsea, meg City, meg United, meg Real, akik legalább olyan jók, sőt inkább mind jobb egy kicsit legalább.
Az Intertől én sem várok semmi extrát, de azért a tavalyinál jobb lesz a Gasp-Leonardo csere miatt. Eto'o-t nehéz lesz pótolni, de várjuk még ki a végét.
A Napoli rutintalanságát ellensúlyozzák majd szurkolói, Mazzarri, meg a hihetetlen motiváltságuk. A csoportból tovább mennek, aztán minden a sorsoláson áll. Nyilván nem nyernek BL-t.
Az EL-ben a Laziónak van némi esélye, attól függően, hogy hogy állnak majd épp a bajnokságban. A Roma idén nem fog nagyot villantani, az Udinese tavaszig simán elmegy, aztán majd valamikor kiesnek.
Velük kapcsolatban egyébként szerintem kár keseregni, ez a klub ebből él. Olcsón vesz, nagyjá tesz, drágán elad. Tökéletesen működik, kár lett volna hozzányúlni a BL kedvéért, jobban is járnak szerintem az EL-lel.

ugyangabor · http://jabulani.blog.hu/ 2011.08.25. 22:32:38

Ráadásul most zuhan ki a Roma...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.08.26. 04:04:36

A Lazio ellenben 9-1-es összesítéssel került be a csoportkörbe, ahol ma délután a komolyabb ellenfelek közül szóba jöhet a Besiktas, a Rubin Kazany, az AZ Alkmaar, a Salzburg, de az Udinese is. Szerencsére a Tottenhamet, az Atletico Madridot és a PSG-t biztosan elkerülik. 13 órakor sorsolás.
süti beállítások módosítása