Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Elmaradt az udinei csoda, továbbjutott az Arsenal...

2011.08.24. 22:28 MatteoMessina

Rég látott tömeg fogadta az Udinese és az Arsenal csapatát a Stadio Friuliban. A mérkőzés majdnem hasonlóan kezdődött, mint Londonban, de ezúttal Handanovic hárítani tudta Theo Walcott lövését, a közönség nagy-nagy megnyugvására. A 9. percig kellett várni az első gólra, Di Natale pofozta a hálóba a labdát, de lesen volt. Az ítélet jogos.

Az Arsenal játszott összességében fölényben a félidő első felében, ennek ellenére a 17. percben, kisebb kavarodás után csak a kapufa mentette meg az ágyúsokat a bekapott góltól, majd öt perccel később, egy szép támadás után ismét a kapufán csattant Di Natale lövése. Később Van Persie lőtt fölé, majd a friuliak kapusának, Handanovicnak egymás után kétszer is ziccert kellett hárítania. Izzasztó pillanatok voltak ezek az olaszok számára. Majd jött a 39. perc, Pinzi mesteri beadását a csapatkapitány, Udine ikonja, Toto Di Natale gyönyörűen fejelte a kapuba! Több gól nem esett az első félidőben, így 1-0-s eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt is rámenősebben kezdte a vendégcsapat, aminek meg is lett az eredménye, tíz perc elteltével Van Persie lőtte a kapuba Gervinho beadását. 1-1. Pár perccel később azonban 11-eshez jutott az Udinese, miután Vermaelen kezére pattant a labda! Tegyük hozzá, hogy a felvételek alapján nem tűnt jogosnak a büntető. Amit természetesen Di Natale végzett el, de a Friuli bánatára, bravúrral védett az ágyúsok kapusa. Ezt a pontot nevezhetjük a mérkőzés fordulópontjának, valami elveszett az Udineseből. A hit. Láthatóan nem találták magukat a zebrák a kimaradt büntető után. A 69. percben pedig annak rendje és módja szerint jött Walcott, aki szertefoszlatta az udinei álmokat. 1-2. A későbbiekben már nem született gól, így az angolok jutottak tovább 3-1-es összesítéssel.

Egy valamit azonban elért az Udinese, a Serie A kedvelői talán soha nem látott módon forrtak egységbe és szorítottak ugyanannak a klubnak. Azonban hiába a lelkesedés, hiába a biztatás, az udinei csoda elmaradt. A taps viszont jár, szégyenkezésre semmi ok és nem tehetünk mást, sok sikert kívánunk az Udinesenek az Európa-ligában.

 

Udinese-Arsenal: 1-2

Stadio Friuli

Gól: A. Di Natale (39.) ill. R. v. Persie (55.), T. Walcott (69.)

2 komment

Címkék: bl arsenal udinese

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr353178328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2011.08.25. 08:12:00

A rutintalanság átka. A tizenegyesig néztem, onnét már egyértelmű volt mi következik. Amennyire grat az udineieknek annyira kijár nekik a korholás is, ezt az Arsenalt ki kellett volna verni, Wengernek sürgősen erősítenie kell legalább 2-3 klasszissal

lupetto 2011.08.28. 21:23:56

@lupetto: na erről beszéltem; Manchester - Arsenal 8-2.. elgondolkodtató azért mindenképp
süti beállítások módosítása