Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó: Lazio - Cesena; Palermo - Milan

2011.03.19. 11:50 Unimuck

Beléptünk a Campionato utolsó nagy etapjába, ugyanis már 10 forduló sincs hátra az olasz bajnokság 2010/11-es szezonjából. Egyre fokozódnak az izgalmak, ahogy a felsőházban, úgy a kieső zóna környékén is. A Serie A 30. játéknapjának nyitó mérkőzésén a Lazio - Cesena összecsapást izgulhatjuk végig, ahol a két csapat közel sem azonos célokért kűzd, a fővárosiak a BL helyezésért, míg a vendégek a bennmaradásért állnak harcban, így jó eséllyel egy igen kiélezett,  s a pillanatnyi helyezések ellenére mindvégig nyílt találkozót láthatunk majd. Este a Renzo Barbera stadionban gyúlnak ki a fények, a Palermo hazai pályán fogadja a tabella éllovasát, a Milan csapatát. A szicíliaiak zsinórban 5 vereséget szenvedtek el, ráadásul utóbbi 4 mérkőzésükön még csak gólt sem tudtak szerezni, így a Milan-nak elviekben kötelező a 3 pont megszerzése, de a rosanero bármilyen pocsék formában is van, bárki ellen képes lehet felszívni magát saját környezetében.

LAZIO - CESENA

18:00, Stadio Olimpico - Roma

A fővárosi alakulat hosszú idő után lecsúszott a BL indulást érő helyezésekről, a 4. Udinese mögött 2 ponttal lemaradva az 5. helyet foglalja el Edy Reja csapata. Az előző fordulóban megrendezett római derbin elszenvedett vereségnek és az utóbbi időben mutatott hullámzó formájának köszönheti céljaitól való eltávolodását leginkább a biancoceleste. A Sasok így most futhatnak a hőn áhított BL-szereplésük után, ehhez első lépésként pedig, ma le kell győzzék a kiesés elől menekülő Cesena-t, ami nem feltétlenül lesz egy egyszerű feladat. A Lazio utóbbi öt mérkőzésén 9 pontot gyűjtött, míg a Cesena ugyanennyi találkozón 8 ponttal gazdagodott, minek köszönhetően el is lépett a kiesőzónából. 

A két csapat őszi randevúján ráadásul a Csikóhalak 1-0 arányban legyőzték a fővárosiakat Marco Parolo góljával. 

Reja mester Radura, Ledesmára és Lichtsteinerre nem számíthat eltiltásuk végett, továbbá Rocchi, Diakité, Bresciano, Brocchi és Floccari sem léphet pályára sérülésük miatt. 

A vendégektől is hiányozni fog pár meghatározó játékos, mint például Budan, Felipe, Sammarco vagy éppen Rosina. Ficcadenti eltiltás miatt nem számolhat Giaccherini játékával sem.

Várható kezdők:

Lazio: (4-2-3-1) Muslera; Scaloni, Biava, Dias, Garrido; Brocchi, Matuzalem; Mauri, Hernanes, Zarate; Kozak

Cesena: (4-3-3) Antonioli; Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro; Caserta, Colucci, Parolo; Jimenez; Bogdani, Malonga

 

PALERMO - MILAN

20:45, Stadio Ranzo Barbera - Palermo

A Palermo pár fordulóval ezelőtt a szezon zakójába szaladt bele az Udinese ellen (0-7), ráadásul hazai pályán, a történtek után Serse Cosmi vette át a csapat irányítását, de egyelőre ő sem tudja kihúzni a rosanerot, a saját maga által ásott gödörből. A szicíliai gárda utolsó 5 mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett, így a csapat elbúcsúzhat a jövő évi BL szerepléstől. Jelenleg 40 ponttal a 9. helyen áll Cosmi csapata, 9 pontra a biztos Európa-Ligás indulástól.

A Milan miután elbúcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől,  már csak a bajnokságra és az olasz kupára kell koncentrálnia. A Rossoneri 5 ponttal megelőzve az Intert vezeti a Serie A tabelláját, ami kényelmes előnynek mondható, főleg, hogy a városi riválisnak még BL kötelezettségei is vannak. De, hogy az előny megmaradjon, ahhoz Allegri legényeinek hoznia kell az ehhez hasonló fellépéseit, különben igazán meleg helyzetben találhatja magát.

Ősszel a Milan hazai pályán 3-1-re verte a szicíliai gárdát, Pato, Ibrahimovic és Robinho góljára csak Bacinovic tudott válaszolni. Az akkori gólszerzők közül most Ibra nem léphet pályára 3 meccses eltiltása miatt. 

A hazaiak védelméből Bovo és Cassani fog hiányozni, míg a vendégek vezetőedzője nem számíthat Pirlo, Inzaghi, Ambrosini és Ibrahimovic játékára sem. 

Várható kezdők:

Palermo: (4-3-2-1) Sirigu; Munoz, Goian, Migliaccio, Darmian, Bacinovic, Nocerino, Balzaretti, Pastore, Pinilla, Miccoli

Milan: (4-3-2-1) Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini, Gattuso, Van Bommel, Flamini, Boateng, Pato, Cassano

Szólj hozzá!

Címkék: milan lazio olasz foci olasz labdarúgás calcio serie a 30.forduló lazio cesena palermo milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr902752261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása