Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Kétgólos előnyt bohóckodott el a Roma

2010.12.04. 20:26 lupetto

 Adriano - Vucinic csatársorral, Simplicio, Greco, De Rossi, Brighi középpályával kezdett a Roma, Ranieri végre igazán edzőnek érezhette magát úgy megkeverte saját csapatát. A fővárosiak ennek ellenére remekül megtalálták a ritmust az első percektől kezdve helyzetek egész sorát kialakítva, többször is csak a hazaiak szerencséjén múlt, hogy nem jutott előnyhöz a vendégegyüttes. A huszonhatodik percben aztán jött az elkerülhetetlen, kisebb kavarodás után Fabio Simplicio elé keveredett a labda, aki néhány dekázó mozdulat után gyönyörűen lőtte át azt Sorrentino feje fölött. Továbbra is támadásban maradtak azonban a bordó-sárgák, s a 44.percben ismét góllá érett fölényük. Adriano tette ki a labdát a felfutó Cassetti elé, aki jól centerezett, s az érkező Simplicio kissé szerencsés módon úgy piszkált a játékszerbe, hogy az a kapust érintve újra a hálóban kötött ki. Az első játékrész alapján ezzel úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, a Chievo szinte lehetőség nélkül zárta a 45 percet, szurkolóiktól kaptak is hideget-meleget szünetben.

Aztán jött a második félidő, s vele együtt a romanisták rémálma. A vendégek ugyanis borzasztó mód visszavettek saját tempójukból, nem erőltették különösebben a támadásokat, úgy tűnt mindössze a találkozó végét jelző hármas sípszót várják, ezzel magukra húzva az addig tanácstalanul vergődő Chievo játékosait. A hazaiak bátrabb támadójátékának hamar meg is mutatkoztak jelei, egyre-másra alakították ki kisebb helyzeteiket a kék-sárgák, s a 61.percben egy távoli lövésből Julio Sergio hatalmas hibája után, Moscardelli meg is szerezte a hazaiak szépítő találatát. Ekkor már érezhetővé vált, a vendégek könnyen bukhatják biztosnak hitt győzelmüket, már csak annál is inkább, mert Ranieri képtelen volt a találkozóba érdemben belenyúlni, tovább folyt a már szünet óta kialakult forgatókönyv, melyből következően a hazaiak végül nem kis bravúrt bemutatva a találkozó 83. percében Granoche találata révén le is dolgozták kétgólos hátrányukat.

Azutolsó 10 perc igazi ki-ki csatát hozott, pályára lépett Jeremy Menez is, próbálván menteni a menthető, de igazi helyzete már csak a Chievónak akadt, akik kis híján ezzel a győzelmet is megszerezték. A találkozóhoz tartozik még Daniele De Rossi utolsó pillanatokban begyűjtött piros lapja, melynek köszönhetően egészen biztosan ki kell hagyja csapat következő, Bari elleni mérkőzését, de a szabálytalanságot látva jó eséllyel lemondhat játékáról edzője a Milan elleni derbyn is.

Chievo-Roma 2-2

Chievo (4-3-1-2): 28 Sorrentino, 21 Frey, 12 Cesar, 3 Andreolli, 4 Mantovani; 6 Fernandes  (Bogliacino)16 Rigoni, 7 Marcolini (Granoche); 23 Costant; 80 Moscardelli (Sardo), 31 Pellissier

Roma (4-3-1-2): 27 Julio Sergio, 77 Cassetti, 5 Mexes, 29 N. Burdisso, 3 Castellini; 23 Greco (Taddei), 16 De Rossi, 33 Brighi; 30 Simplicio (Menez); 8 Adriano (Borriello), 9 Vucinic

Játékvezető: Rizzoli

Gólszerző: 26' és 44' F.Simplicio (R), 61' Moscardelli (C), 83' Granoche (C)

Sárga lap: Frnandes (C), Vucinic (R), Mantovani (C);

Kiállítva: De Rossi (R)

4 komment

Címkék: roma serie a chievo azzurri chievo roma 2 2

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr202493386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.04. 22:24:07

Miért van az, hogy a Roma nagyjai képtelenek tisztességesen viselni a szerencsétlenebb meccseket?

Unimuck 2010.12.04. 22:33:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mert mindig elhiszik, hogy nagy csapatot alkotnak, aztán amikor szembesítik velük, hogy ez nem így van, azt már nem tudják feldolgozni. :)

lupetto 2010.12.04. 22:34:53

mert mentálisan gyengék sajnos.
Capello mondta egyszer,h messze itt volt a legnehezebb dolga, annyit kellett dolgoznia a játékosok gondolkodásán

Unimuck 2010.12.04. 22:55:25

Azért ebbe Ranieri is nagyon benne van, miért állította be bunkerba 2-0 után a Rómát?? Simán nyerték volna a meccset 3-4 góllal, ha nem állnak be sünbe.
süti beállítások módosítása