Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Avanti ragazzi - Lazio győzelem az Örök Városban!

2010.11.07. 12:40 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Eljött a nap. Mielőtt bármit is, de tényleg bármit is tennél, kérlek kattints a következő mondatra, hangosítsd fel maximumra a hangerőt és hallgasd meg legalább egyszer, nem létezik ennél jobb első lépés! Jöhet? Non mollare mai! Reméljük hogy Reja ezt a dalt bevitte az öltözőbe és a derbire készülve a hét összes napján kötelezővé tette az erre való meditálást. Mikor pedig bevonulnak a gyepre és 60 ezer laziale fogja felváltva énekelni a Non mollare mai-t, valamint az Avanti ragazzi di Budát, fel fog robbanni az Olimpico és az irtózatos hangzavarban csak az érzelmek fognak hatni focistáinkra. Ilyen helyzetben pedig az őszibarack turmixosok nem hogy megrettenek, de térdüket összeszorítva fognak rémüldözve felpillantani a lelátókra, mert ilyet még nem láttak. A harmadik gól után már könny homályosítja szemüket és megszégyenült, farkukat lábuk közé húzó ebekként szédelegnek el, messze Rómától, messze a szurkolóik jogos haragjától, kivéve Adrianót, aki ide megy, onnan pedig Brazíliába.

 

A meccset követő nyilatkozataik rövidek és keserűek lesznek, eltorzult arcú, feszengő és bosszúvágyó tekintetekkel kísérve. Ranieri elhagyja a klubot, a Roma pénzügyileg is összeesik, legjobbjai télen elhagyják, egy Totti meg egy De Rossi enyhén szólva is kevés, hogy benntartsa a Serie A-ban a klubot, így a következő szezont a Serie B-ben kezdhetik el. Ez vár rájuk, ha ma nyer a Lazio! A prófétai látomás után nézzük mi a tuti.

Reja nyilatkozott még a tegnapi nap folyamán: "Eddig komoly sikereket értünk el a 4-2-3-1-es szisztémával, mégis azt hiszem, hogy jobban áll ennek a csapatnak a 4-3-1-2." Innen Magyarországról nézve nem áll jobban ez a felállás mester és nagyon remélem, hogy nem a derbi napján jön el a kísérletezés órája. Aminek viszont igazán örülhetünk és igazság szerint vártuk is: Rocchi kezdeni fog!

Ez lesz a Capitano 13. derbije és ez nem Zarate elutasítása, csupán egy olyan meccs, ahol többet ér a vérszag fokozottabb ismerete és a szenvedély, mint a cselek sorozata. Tőle mindig szenvedett a Roma. Másrészt viszont igaz, hogy ezzel logikus a szisztéma váltás, ami viszont azt hozza magával, hogy Mauri szerepe sokkal nagyobb lesz a védekezésben, ami talán nem a legjobb. A vice-Capitano élete formájában van, minden támadásban részt vesz, miért kell ebből részint kivonni?

Tehát Ledesma a védelem előtt középen fogja szemmel kísérni Menez minden egyes mozdulatát, Brocchi a jobb oldalon, Mauri pedig a bal oldalon keseríti Perrotta illetve Simplicio/Pizarro életét. A gyémánt csúcsaként Hernanes osztogatja Floccarinak és Rocchinak a labdát, miközben De Rossit alázza.

Hátul teljes a nyugalom. A Biava hiányára való felkészülés jól sikerült, Willy-t nem csak a derbi heve fogja fűteni, de az is, hogy újra bejátssza magát a csapatba. Tegnap is említettem, most is teszem: Dias keveset fog elől kószálni még a pontrúgásoknál is, mert Stendardo jó, de nem gyors, gyakran ki kell majd segítenie.

A kérdés itt az, elnézve a fentieket, hogy jó-e, ha Reja ennyire defenzív csapatot állít ki a Roma ellen és nincs-e veszélye annak, hogy mindez erősen tökön rúgja őket. Csak bízni tudunk a mister tapasztalatában.

Diakité és Kozak is ott lesz a padon, az egyetlen és állandó sérült továbbra is Meghni. Lehet hogy ő az olasz Hargreaves? A Románál meg az a helyzet, hogy körülbelül mindenkit sikerült összekapcsozni erre a meccsre, Pizarro is a kezdőben lehet, ami nem jó. Csekély előny, de mégis kihasználható, hogy Juan viszont az utolsó pillanatban lesérült, az ő helyén Mexes nem csak rosszabb, de egy újabb jó lehetőség piros lap kiharcolására, Menez mellett.

Sérült még odaát Taddei és Okaka, eltiltott Francesca. Lássuk a vázolt kezdőket is ezek után:

LAZIO (4-3-1-2): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 13 Stendardo, 3 Dias, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma, 6 Mauri; 8 Hernanes; 9 Rocchi, 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 14 Garrido, 21 Diakitè, 11 Matuzalem, 23 Bresciano, 10 Zarate, 18 Kozak) Vezetőedző: Reja

Sérült: Meghni
Eltiltott: Biava

ROMA (4-3-1-2): 27 Julio Sergio; 77 Cassetti, 29 N. Burdisso, 5 Mexes, 17 Riise; 20 Perrotta, 7 Pizarro, 16 De Rossi; 94 Menez; 22 Borriello, 9 Vucinic. Cserék: (1 Lobont, 25 G. Burdisso, 2 Cicinho, 3 Castellini, 30 Simplicio, 19 Baptista, 9 Adriano) Vezetőedző: Ranieri

Sérültek: Juan, Taddei, Okaka
Eltiltott: Totti

Figyelem, fegyelem, elszántság: ez az a három tulajdonság, ami nélkül a Lazio nem nyerheti meg a derbit. Teljesen komolyan mondom: ha ma is sikerül nyerni, beláthatatlan jóságok következhetnek a jövőben. Hát ha még meggyőzően, komoly aránnyal és örömjátékkal... Remegve várjuk a csodálatos mérkőzést. Róma, ma hőseid előtt fogsz tisztelegni, a koktélosok felett pedig majd az isteni nép mondja ki ítéletét!

6 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr772430205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.11.07. 15:02:39

Azt mond csak meg Kristóf, hogy hogy azn Istenbe lehet, hogy még ilyenkor sem tudtok megtölteni 50-60 ezernyi helyet? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.07. 15:20:54

Meg ami a lényeg, hogy a lazialék az egyik legnagyobb ellenzői a szurkolói kártyának, az ezért való tiltakozás miatt is kevesen vannak.
Közben Rocchi majdnem gólt lőtt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.07. 15:50:54

Jobb a Roma, ez van. A labdabirtoklás kiegyenlített, vannak Lazio oldalon is helyzetek, de ennél sokkal több kell. Még jó, hogy Reja most rájuk pirít, meg az is, hogy a Lazio mindig a második félidőben jobb. Rocchi sajnos nagyon súlytalan, Maurit meg teljesen leveszik.

lupetto 2010.11.07. 17:46:46

Na, ez így volt szép. Totti nélkül, sérültekkel, botrány rossz formában legyűrni a szárnyaló Laziót. Ezzel begyúlhatnak a tavalyi rakéták ismét.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: :) érdekes válaszok, de azért ez most nem indok, gáz a rengeteg üres szék. Bár azt Olaszo-ban többször is elmondták az utóbbi időben, a calcio népszerűbb, mint valaha, csak inkább a fotelből, mint a stadionból élvezik a tömegek

Unimuck 2010.11.07. 17:57:37

Hát ez nem gondoltam volna, mi volt a meccs képe? sajna nem tudtam nézni. A tegnapi Inter meccs után felmerül bennem a kérdés, a büntetők jogosak voltak? :)
süti beállítások módosítása