Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Derby d'Italia: Inter - Juventus (ÉLŐ KÖZVETÍTÉS)

2010.10.03. 17:00 _azzurri

Meggyőződésem, hogy a Juve drukkerség a Sorssal való önkéntes szembeszegülés eredménye, amit legegyszerűbben úgy tudnék megfogalmazni: házhoz menni a lófaszért. Mentségül az szolgál, ha valaki olyan fiatal, mint Unimuck, vagy olyan megátalkodottan fanatikus, mint a férjem. Félek a naptól, mikor ők ketten egymásra találnak, amíg bírom, húzom az időt. 

A Derby d’Italia 1967-ben, mikor Gianni Brera olasz újságíró elnevezte ezt a mérkőzést valóban a gigászok harcáról szólt, hiszen az Inter(ke) mellett a Juventus volt a két legeredményesebb csapat a Serie A-ban, mostanra azonban indokolt lenne a névváltoztatás, mert hogyan nevezhetnénk már a Sántagebe Zebrákat gigászoknak, az utóbbi időben a hullámvölgy az egyetlen szó, ami eszembe jut róluk. A szar játék állandó jelző, az nem kell hogy eszembe jusson.

Bezzeg mi! Ugye minden Inter(ke) drukkernek elegendő a tavalyi évre visszaemlékezni, vagy a Werder Bremen elleni 4-0-ra gondolni és máris eufórikus állapotba kerülünk.

Ma este, Milánóban, a San Siroban újra összecsap a két csapat, Juvésok készíthetik a százas papírzsepi csomagot, mi a pezsgőt hűtjük be és annyi a dolgunk, hogy kényelmesen hátradőljünk, sima 90 perc vár ránk. Addig is olvasgassunk olyan híreket, melyek szerint Chiellini fogadalmat tett: soha nem fogok Inter mezt felhúzni, Juve vér folyik az ereimben, vagy valami hasonló, nem tudtam végigolvasni a röhögéstől. 2015-ig hosszabbított a Vén Nyanyánál, hány éves lesz akkor? Ötvenkettő?

Bezzeg Eto’o. Emlékeztek, hogy bólintott be tavaly a kapuba? Nem is tudom, mit volt jobb nézni, azt a fejesgólt, vagy a leblokkolt torinóiakat a kapu előtt.

Tavaly egyébként – véletlenül – a Juve nyerte a derbit, nem volt botrányoktól mentes a meccs, Mourinhót az első Juve gól után ki is állította a játékvezető. Ugyanezen a meccsen fütyülték ki és kiabáltak rasszista rigmusokat a Juve drukkerek Balotellire, amiért kemény büntetést kaptak.

2008-ban viszont hazai pályán az Inter(ke) nyert, 2-1-re. Sajnálatos módon mindkét gólnál nagy szerepe volt Ibrának, aki azóta már nem nálunk játszik, egyébként nem vállaltam volna az Inter(ke) istápolását a blogon.

Ma este a szokásos töketlenkedésre számíthatunk a Juvétól, bár most, hogy van egy szerbük, akit Nedved felhívott és megadta neki a fodrásza telefonszámát, talán megint nyer nekik egymaga egy meccset. Rájuk férne, mert a Zebrák játéka egyáltalán nem meggyőző és akkor nőiesen fogalmaztam.

Mi egyszerűen jók vagyunk. Mint mindig.


Most olvashattátok egy elveszett lelkű hölgy írását, akit csúnyán arcon baszott a merdára jellemző nagyképűség. De mit várunk egy halovány múlttal, mesterségesen (és sok pénzzel) megszerzett trónnal és „tisztakezű” diplomatavezérrel rendelkező horda szurkolóitól?? Nem tanultak lovagias tiszteletet, nem volt kitől ilyet tanulniuk. De mi sem bánunk kesztyűs kézzel az Interrel, azok az idők elmúltak!

Hajnalka valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy a Derby d’Italia nevéhez az Interkéjének kellene felnőnie. De hogy a bajnoki címeket ne is említsük, hiszen ez nem lenne sportszerű (mivel le vannak maradva Cambiassoék, mint a borravaló), a derbik története során 80 Juve siker mellé mindösszesen csak 55 milánói diadal párosul. Arról nem is beszélve, hogy volt amikor 9-1-es pofonba szaladt bele riválisunk, de hogy a sportszerűség szelleme fent maradjon, akadt néha nagyobb arányú fekete-kék siker is. Ilyen például a közelmúltban magas Inter fölényt hozó Arany Szemetes díj is, ahol öt évre visszamenőleg 3-1-es milánói fölény mutatkozik (2006 – Adriano, 2007 – Adriano, 2008 – Quaresma, 2009 – Felipe Melo).

„Nem félünk!” Demszky Del Neri ezzel a mondattal indította hét közben a nyilatkozatát és miért is félnének?! Utóbbi héten magabiztosan legyőztük az Cagliarit, majd Manchesterből elhoztunk egy pontot, és ami külön öröm és bizakodásra ad okot, az a szokatlanul stabil védőjátékunk volt. És, ha netalántán a csontritkulásban szenvedő Eto’o bepiszkálna egy-két gólt, akkor sincsen baj. A berepülő sisakba pályára lépő románt úgy megforgatja majd Krasic a jobbszélen, hogy csak a mezszámát tudja majd leolvasni a távolodó szerbnek. Segítek előre: 27-es!

Nem mellesleg sérülés miatt hiányozni fog az Interből Samule, így egy centivel se lesz rosszabb védelmünk a nerrazzurriénál.

Az olasz foci prostituáltja, avagy az Inter kezdőjében természetesen most sincs talján játékos, de ezt már megszoktuk. Nincs más hátra, vért iszunk és nekifeszülünk globálválogatottnak! Hiába rendelkezik a legjobb kerettel Don Moratti csapata a ligában, egyre jobban közeledünk ahhoz a pillanathoz, amikor helyére áll a világ rendje és újfent csak a zebracsíkos hátsónkat kamillázhatja az Interke.

Amit sajnálok, hogy a találkozó nem a Del Piero – Javier Zanetti kézfogással fog kezdődni. A sérült argentin CSK az egyedüli a milánói alakulatból, aki elnyerte hosszú pályafutásával és klubja iránti hűségével a tiszteletemet.

FORZA JUVE!

Várható kezdőcsapatok:

Inter: Júlio César, Maicon, Lúció, Córdoba, Chivu, Sztankovics, Cambiasso, Bibiany, Sneijder, Eto’o, Milito

Juventus: Storari, Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie, Krasic, Felipe Melo, Marchisio, Pepe, Iaquinta, Del Piero

 

- Hódos Hajnalka, Unimuck

11 komment

Címkék: juventus inter derby ditalia

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr92341536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hódos Hajnalka 2010.10.03. 17:47:38

A "szokatlanul stabil védőjáték" szóvirág fizikailag fáj.
Lefordítom, hogy másnak ne fájjon: zárunk oszt várunk, nem csinálunk semmit, de néha így is találunk egy gólt, mint vak tyúk szemet. (azért annál ritkábban)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.10.03. 19:20:46

www.youtube.com/watch?v=4-Z3OT-9GI0
ma helyre tesszuk a vilag legundoritobb csapatat

@Hódos Hajnalka:
aha, vak tyuk, 4 golt csak ugy talalunk a legtobb meccsen :D ugyan mar, eddig a Juve "talalta" a legtobb golt iden

Hódos Hajnalka 2010.10.03. 19:43:15

@madcows: Majd a meccs után akkor a csokor rózsával lehet jelentkezni, bocsánatkérő versikét is kérek.
Meg egy kis csokit is.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.10.03. 20:18:28

@Hódos Hajnalka: ezektol a fekete-feher mezes meszaroslegenyektol nem igazan felek, mar Mourinho-t is vertuk egy ennel szarabb csapattal tavaly, szoval en csak vigyaznek, Chivurol azt se fogod majd tudni, hogy a palyan van-e :P

Unimuck 2010.10.03. 21:26:27

Nem türhetem ezeket az íroskat a közvetítésben! Sokkal veszélyesebb helyzetei vannak a "nem játszik semmit" Juvénak! :)

madbalee 2010.10.03. 21:31:55

Megy a fogatkozás mindkét oldalon:) Ledöntetleneztek szépen, és Esti is örülhet, hogy szeretett Lazioja vezetheti a tabellát kicsit majd.

lupetto 2010.10.03. 21:33:39

Mit nem adnátok ti is egy Pirlóért..
Remélem 0-0 lesz és mindenki lemond majd

Unimuck 2010.10.03. 21:38:26

ÓÓ, van nekünk egy Del Pistánk, aki Quagliarellát fogja váltani és akkora gólt rajzol Cesar kapujába, hogy berosál!

Unimuck 2010.10.03. 23:02:10

Pontokért jöttünk, ponttal távozunk. Not so bad.
süti beállítások módosítása