Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Egy boldogabb nyár Rómában

2010.07.30. 15:37 lupetto

 Évek óta úgy vagyok már az átigazolási szezonokkal, hogy igyekszem a lehető legminimálisabban nyomon követni azt, mert hát ki teszi szívesen tönkre az év legszebb heteit azzal, hogy kétpercenként görcsbe rándul a gyomra; idén vajon melyik játékost veszítjük el a keretből, tovább erősítve ráadásul egyébként is jobb helyzetben lévő riválisu(ai)nkat...?

De az idei nyár úgy tűnik ez egyszer végre másképpen alakul. Persze ez még nem az a tízezrek előtt Batistuta prezentálós, színpadról bejelentős, miszerint idén bizony újra Scudettót nyerős, tele ambíciókkal napokat visszaszámlálós boldogságtól repesős nyár, de azért messze a legbíztatóbb az utóbbi évek közül. Az már télen egyértelművé vált (emiatt akad is némi beszélgetnivaló a szövetséggel), hogy Simplicio a Palermót hátra hagyva hozzánk költözik, ráadásul ingyen, s még inkább ráadásul az Intert verve az érte folytatott versengésben. A brazil nagy segítség lehet Ranierinek, Pizarro tökéletes alternatívájaként üdvözölhetjük, kiválóan irányít mélységből, képes mozgatni a csapatot, remekül védekezik és emellett még kifejezetten gólerősnek is mondható, egyszóval tökéletes szerzemény, pláne a megszerzésére kiadott összeg tükrében.

Ha végignézünk érkeztével a középpályás sorunkon szélsőstől-mindenestől, meg is állapíthatjuk hogy erre a Brighi-Pizarro-Perrotta-Menez-De Rossi-Cerci-Simplicio-Taddei (Faty, Guberti) tengelyre már abszolút nyugodtan rátolható egy BL-Serie A-Coppa Italia hármas eredményes terhelése, elviekben talán a legegységesebb sort adja az utóbbi jópár évet mérlegre téve.

A védelem Ranieri érkeztével már tavaly is egészen jól összeállt, a Cassetti-Burdisso-Juan-Riise négyes kellő stabilitást és rendkívül kevés kapott gólt eredményezett. Az, hogy idén vajon mit várhatunk még egy szép nagy kérdőjel, Burdisso ügyében ugyanis még mindig nem sikerült megállapodásra jutni az Interrel (bár az öccse már biztosan bordó-sárgába öltözik), az idő pedig egyre fogy, ráadásul a Juve is körözget az argentín körül, lehet csak az árat srófolva felfelé, de megeshet, hogy valóban vérszagot érezve. Ha esetleg őt buknánk, még mindig ott van alternatívaként az egyébként korábban már remekül bevált, bár néha megremegő Mexés, illetve ez esetben várható valamely egyéb kiszemelt érkezése is. Az igazi gondot tehát talán nem is a belső védő, hanem a jobb- és balhátvéd posztja jelentheti majd.

Gondolom az sokaknak feltűnt már rajtam kívül is, hogy Cassetti bizony néhány apró évvel már elmúlt húsz, úgyis mondhatnám, hogy lassan megérett a Milánba való igazolásra, a helyettesítésére nem hogy tökéletes, hanem Marco képességeit még messze túl is szárnyaló Mottát viszont úgy herdáltuk el a fenébe, hogy hetekig a szememet törölgettem, hogy lehettünk ekkora balfaszok. Sikerült belemenni a klasszikus cetlin üzengetős licitháborúba, ahol is az Udinese ismét jóval bölcsebbnek bizonyult és hopp, alig telt el pár óra és Motta máris a Juventus színeiben kergeti a labdát. Pedig az utolsó pillanatig maradt volna. Mindazok ellenére, hogy Ranieri mindössze perceket szerepeltette, de mennie kellett, így oldalán két jelölt, a Brazíliából visszatérő Cicinho, illetve a Sienából figyelemre méltó szezon után újra a fővárosban kikötő Rosi jöhet még számításba. Előbbi képességeit tekintve még talán nem is lenne rossz alternatíva, viszont az edzőhöz való viszonyát és a munkában túlságosan is brazilos mentalitását ismerve közel sem ilyen bíztatóak a jelek..

A baloldalra pillantva Riise nevét látván boldogan hátradőlhetünk, reméljük jól bírja majd az idei szezont, már csak azért is, mert konkrétan nem tudnánk kivel pótolni kiesését. Tonetto távozott (köszönet az egy szép szezonjáért), Antunes pedig, hmm, nem egy Maldini, hogy finoman fogalmazzak.

Kapus poszton szerencsére minden a legnagyobb rendben, Júlio Sérgio neve garancia egy jó szezonra, ráadásul továbbra is nálunk Doni és Lobont is, kellőképp stabil tehát ez a csapategység.

A csatársorhoz érve a korábbi években mindig egy nagyot nyeltünk, majd csak lesz valami, végülis ott van Totti majd megoldja. Igaz, hogy nincs normális befejező csatárunk, na de majd a szélsők, meg a gólerős középpálya, meg kutyafasza.

Erre idén, végre...

Szintén ingyen.

Váratlanul.

Szóval Adriano. Nem várt ékköve az idei nyárnak. Lehet persze fanyalogni kicsit, hogy de az Internél, meg a bulik, meg napi rajos kép, de Batistuta óta kétségtelenül a legnagyobb fogásunk. És remélhetőleg nála is nagyobbat szólhat majd. Pláne, ha mellé vesszük, hogy ott kavirnyál még Vucinic, Totti és Okaka (Baptista) is, ezzel szinte tökéletes szintre emelve e sorunkat. S, ha kiegyezünk abban, hogy a középpályánk Simplicióval bivaly erőssé vált, a védelem már tavaly is kiemelkedett és ez csak kitart idénre is valahogy, kapusposzton el vagyunk kényeztetve és még végre valahára a csatársorunk is összeállt... nos, talán végre reálisan optimista reményekkel futhatunk neki a bajnokság / BL / Coppa Italia megmérettetéseinek.

S közben a háttérben már érik egy tőkeerős befektető érkezte is.

Soha rosszab nyarat

16 komment

Címkék: roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr242187376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.31. 14:17:58

A Motta-ügy nekem is fájt. ami Burdisso-sagában reményt jelenthet, hogy Nicolas menedzsere útján igencsak nyomja a milánóiakat hetenként nyilatkozva, hogy sehova, csak a Romába. Úgy tudom egyébként, hogy tagnak egy év múlva lejár a szerződése, úgyhogy ha fél évet kivárnánk talán hozhatnánk olcsóbban.

Egy jobboldalon és baloldalon bevethető Fucile meg isten ajándéka lenne nekünk. Pletyka volt róla, konkrétum sajnos semmi. Aztán ott van mág az ex-laziale Behrami, aki igencsak ajánlgatja magát nekünk, lehet, hogy nagyon összecsesztek Lotitoval?

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.31. 14:41:46

az a hir jarja, hogy Moggi par befektetovel megvenne a Romat, na akkor kezdodne csak az arany elet Romaban (csak ha satuba fogna az Inter tokeit, Morattiek rablo bandaja valami bena indokkal a B-be szamuzne a csapatot lehet :P), mondjuk en iden nagyon fogok drukkolni, hogy a Roma a BL-ben tovabb jusson, mint az Inter, vicces lenne :)
remelhetoleg meglesz a 2. hely az Inter elott es a Juve mogott a Romanak :D

Mottat banhatjatok is, mivel felkeszulesi meccseken az egyik legjobb volt, az EL meccsen konkretan Amauri fejere tette a labdat, de a lovesei is veszelyesek a kapura, az egyik legjobb fogas volt :P

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.31. 14:45:28

@popp: Behrami nem is lenne rossz szerintem, mondjuk en csak azt szeretnem ha a Laziot lerabolnak, mint a hangyak a piknik kosarat :P tavaly tulsagosan is benne voltak Moratti alfeleben, az Inter - Lazio meccs pedig a legszegyenteljesebb dolog volt tavaly a Serie A-ban, ezek utan nehez oket nem utalni :P

lupetto 2010.07.31. 15:02:07

Na Behramit ne, nem ér meg egy egész éves háborút a vezetőség és a Sud között. De valaki még elkélne balszélre az biztos, ha nem lenne esélytelen én Antoninit preferálnám. Idén nyáron leginkább még a Guberti - Ranieri külön meccsre leszek kíváncsi, jó lenne, ha maradna és több lehetőséget kaphatna + Cerci is megérett rá szerintem, hogy kiszorítsa végre Taddeit a jobb oldalról. De végre valóban bíztatóak a nyári mozgások.
A Juve megint jónak tűnik, bár tavaly is mindenki oda volt az igazolásaiktól, aztán..

lupetto 2010.07.31. 15:16:24

"Lotito confessa: «Prendere
la Lazio è stato un errore»" - CdS
végre belátta az öreg :)
azért jólenne, ha a kékek is rá tudnának kapcsolni idén kicsit az igazolásokra.
A Milan, Napoli, Palermo, Genoa, Fio, Samp középmezőny már így is bivalyerős, egy jó Lazio meg egyenesen az egekbe emelhetné a Serie A küzdelmeit.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.31. 15:55:39

@lupetto: nem ertek taljanul :P ez mit jelent? :D

elvileg a Palermohoz jon befektetokent egy arab herceg

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.31. 16:36:38

@lupetto: Hogyha pedig Vucsit, Adrianot és a Capitanot egyszerre akarja játszatni a mester, akkor viszont non kell a kezdőbe Taddei, aki kettő helyet is tud védekezni.

@madcows: Hallottam már ezt a Palermo arab sejk sztorit, de ez mennyire valószínű?

Mer' ha ez igaz, nagyon nem értem Zamparinit. Most nyáron jelentőset gyengültek: elment Bresciano, Simplicio, Cavani és Kjaer.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.31. 17:17:34

Na itt lehet nézni a Bordeux-Romát: www.iraqgoals.tv/ch5.html

A B-sorral toljuk: Brighi a kapitány, fönt van Cicinho, Antunes, Okaka, Simplicio, Guberti stb.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.31. 18:30:19

@popp: annyira, hogy Zampa es a herceg is lenyilatkozta mar, Ramadan utan (v milyen unnep van araboknal) meg is nyitjak a penzcsapot

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.31. 18:39:10

Bordeux-Roma 1-1. A gólunkat Brighi fejelte egy bravúrral védett Okaka lövés után. Így álltunk föl: Lobont - Cicinho, Cassetti, Loria, Antunes - Simplicio, Faty - Cerci, Brighi (C), Guberti - Okaka.

Nem is játszott rosszul b-csapat, főleg ha hozzátesszük, hogy mi nem kaptunk meg egy jogyosnak tűnő tizit, míg ő kaptak egy kamut.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.31. 21:46:51

@popp: Na ezt benéztem, nem Simplicio, hanem Barusso játszott. Volt egy-két nagyon jó labdája gyereknek, azért kavarodtam meg.

Unimuck 2010.08.01. 16:57:46

Róma látszólag nagyon jól erősített eddig, de nem lepődnék meg, ha gyengébb szezonjuk lenne a Serie A-ban jövőre, mint idén volt... Mert amit most leműveltek az 120% volt. Nagy kérdés lesz Adriano beilleszkedése. Ha sikerül zökkenőmentesen, akkor ismét szép év következhet és ezáltal Totti is szabadabban tud majd játszani a két csatár mögött.
Az Inter még mindig előrébb van a Rómánál és Juvénál, de ki tudja ott is hogy jön le a Benítez éra kezdete... Milan háza táján nagyon nagy a csend... el fognak tűnni az első négyből. Inter, Juve, Roma, Napoli, Fiorentina, Milan, Samp, Palermo, Genoa - Nekem ez a jóslatom 2010/11-es szezonra :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.02. 02:28:45

@Unimuck: szinten, igazabol csak Allegriben bizhatnak, szerintem valami ilyesmi lesz (orok optimista):
Juve, Inter, Roma, Fiorentina, Napoli, Milan, Samp, Genoa, Palermo

ami viszont konnyebb: iden melyik csapat jut fel a B-bol? valasz: Siena
az ok egyszeru: Conte, rancba fogja szedni a csapatot, es ha sokat nem szolnak bele a munkajaba, akkor sima ugy, de az is elofordulhat, hogy szezon kozben osszezorren a vezetoseggel, es lelep, a Siena amugy is erdekes lesz iden, mert Immobile es Marrone is ott lesz kolcsonben

Szent.J. 2010.08.02. 11:27:52

Tetszik az írás, méretes Roma szukolóként egyet is értek vele. Bízom a csapatban, tényleg erősödött és Motta-t leszámítva távozás terén is rendben vagyunk.

Itt egy pici hiba:
"Kapus poszton szerencsére minden a legnagyobb rendben, Julio Cesar neve garancia egy jó szezonra, ráadásul továbbra is nálunk Doni és Lobont is, kellőképp stabil tehát ez a csapategység."

A Roma kapusának a neve: Júlio Sérgio Bertagnoli, aki te írsz az Inter portása. :)

Unimuck 2010.08.02. 12:43:29

@Szent.J.: Nyilván Júlio Sérgio, javítva. Köszi :)

lupetto 2010.08.05. 12:41:19

Mexes és Menez újra a válogatottban.
Egész jó lett a francia keret
süti beállítások módosítása