Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Szokásos rajt Rómában

2010.08.30. 10:01 popp

Csak annyi történt, mint az előző két szezon kezdetén: a Roma nem nyerte meg első bajnokiját, a játék viszont nem volt tragikus. Sokkal jobban aggódunk az olasz bajnokság magyarországi közvetítési jogát megszerző Digisport közvetítésének elérhetetlensége miatt, hogy szarnának süncsaládot. Mondjuk azok a szolgáltatók is megérik a pénzüket, melyek féltékenységből cseszik fölvenni a csomagjukba a dinamikusan terjeszkedő sportcsatortnát.

 

Már a múltheti szuperkupa döntő előtt is azt gondoltuk hetykén, hogy egy internet előfizetéssel azért áthidalható a problémánk, de azt a meccset nem streamelte a csatorna. A szombati Roma-Cesena közvetítésével viszont hitegettek a honlapon, de mikor indítani próbáltuk a patakot, megkért minket a rendszer, hogy meccs előtt öt perccel próbálkozzunk újra, akkorra viszont már eltűnt az oldalról a stremelési opció. Drága Csisztu Zsuzsa, legalább ajánljanák föl egy fizetéses streamet, hogy csókoljam szőrmentén! (Ehelyütt azt már nem is taglalnánk, hogy ha már piaci ár fölött megszerezte az olasz jogokat a Digi, akkor miért nem közvetít az összes lehetséges időpontban!)

Térjünk vissza azonban a Roma nem túl jól sikerült rajtjához. Kezdjük ott,hogy a két új fiú Simplicio és Adriano még nem játszott, sőt a hosszú huzavona után végül megvásárolt Nicolas Burdisso sem. Nagyjából tehát a tavalyi arcok fociztak az újonc Cesena ellen, a 0-0 ellenére nem is rosszul. Akadt megfelelő számú helyzet, Julio Sergio a helyén volt, ha kellett, jól állt a lábán a védelem, nem hibázott nagyokat a középpálya, Tottinak volt egy-két látványos megoldása, Menez is kezdi értelmezni az alvezéri szerepét, csak Vucsinics hozta szokásos szezoneleji hebehurgyaságait és a gól sem akart összejönni. Nekünk Juan, Pizarro és a csereként beálló Taddei teljesítménye tetszett a Romából, de a többiek sem játszottak az átlagosnál gyöngébben.

A Cesenára minden toposz rásüthető, amelyeket nagycsapat otthonába látogató és sikeresen szereplő újoncról le szoktak írni. Szervezett védekezés, kulturált fodball, hősies helytállás. Emellett még helyzeteik is akadtak a kinyíló rómaiak között (így legalább megcsodálhattuk J. Sergio lenyűgöző magabiztosságát). A meccs hőse mégis a vendégek - a Romával 2001-ben bajnokságot nyerő - negyvenegy éves kapusa, még a meccs utolsó pillanatában is hatalmas bravúrral mentő Francesco Antonioli volt - egyet azért beszedhettél volna tesó!

Szerencsére voltak akik nálunk is rosszabbul jártak, nem bírjuk nem megemlíteni egy félmosoly kíséretében, a Juve Bari - és a Lazio Samp elleni zakóját. Szinte el sem kezdődött a bajnokság máris két hét válogatott szünet következik, utána egy elvileg nehezebb feladat jut a Romának: a Cagliari idegenben. A most elhullajtott pontokat viszont muszáj Szardínián pótolni Tottiéknak és a magunkrészéről biztosak is vagyunk benne, hogy hozni is fogják a hármat.

Végül térjünk ki a múltheti Bl-sorsolásra. A Roma útjába került a tavalyi döntős Bayern. Örülünk is ennek nagyon, mivel a német futballt és benne a münchenieket mindennél jobban utáljuk, így nem akármekkora flash volna számunkra egy Bayern verés az Olimpicoban.

A másik két ellenfélnél a Baselnél és a Kolozsvárnál papíron erősebbek a farkasok, de nem árt vigyázni velük, hiszen az utóbbi két nemzetközi szezonban mindkettőjük ellen beszedtünk egy-egy kínos zakót. Mivel azonban akkor is kiköszörültük a csorbát, ezúttal is bízhatunk a továbbjutásban.

16 komment

Címkék: roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr942258069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.08.30. 11:47:06

Antonioli ebből lassan rendszert csinál ellenünk, pedig emlékszem még azokra az időkre, amikor minden kapuralövésnél megállt a szívem, mert legalább 50 % esély volt rá, hogy akárhogyan is, de az bekerül a hálónkba.
Kár ezért a 2 pontért, viszont a támadójáték legalább néha-néha kifejezetten attraktív volt

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 13:47:05

Ranieri viszont zavarodottságról beszélt a meccs után, pedig szerintem csak szerencsénk nem volt. A 2 pontért tényleg kár, de lesz alkalom visszahozni.

ulver 2010.08.30. 17:10:51

@popp: Mért voltak ilyen idegesek? Már az első negyedórában is olyan arcot vágott mindenki, minta az életük múlna rajta.
Higgadtság, higgadtság.

Apropó, Baptistát eladtuk?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 18:09:38

@ulver: Szezoneleji drukk, egy nyugtató gól kellett volna csak, na majd legközelebb.

Egyelőre Baptistát még nem adtuk el. Loria menedzsere viszont klubot keres és ha Donit sikerül eladni, akkor lehet, hogy leigazoljuk Marchettit.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.30. 19:44:16

@popp: Marchettit?! minek? mennyi idore serult le Julio Cesar, Marchetti nem igazan a padra valo :P

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 21:03:13

@madcows: J. Cesar az Interben véd ;-), J. Sergio meg nem sérült szerencsére. Mindenesetre Lobont cidris megoldás a padra, de Marchetti szerintem is túl jó második kapusnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.30. 21:18:00

Na kérem: a szárdok megmutatják milyen is az igazi virtus, Adriano pedig rosszul hiszi, hogy a vodka jót tesz az izomsérülés ellen. A Kolozsvárban meg bízunk megint!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.30. 21:35:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azt mondják gyangébb a CFR, mint két éve és akkoris jobbak voltunk náluk, úgyhogy ne reménykedj túlságosan.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.31. 02:37:37

@popp: igen, Julio Segiora gondoltam :D (de a kezem mast irt, mint amit az agyam gondolt :P sok a jol vedo brazil Julio a Serie A-ban :D)

amugy a CFR tenyleg nem olyan jo, mint anno, de nagyon massziv csapat, barmi kijohet toluk, mondjuk lassan a roman Inter, mert nagyon keves a roman jatekosuk

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.31. 03:12:04

@madcows: Mivel ők magyar csapat, ezért ezt egészen szívmelengető tudni. :) Kár hogy előbbi még annyira sem, legalább a tulajdonos az.

horas 2010.08.31. 16:19:08

Hát az összefoglaló alapján télleg,sima Roma győzelem lett volna a reális,de azért a védelem nem állt mindig a helyzet magaslatán.

Ugyanaz volt a helyzet mint az Inter-nél a meccs közepe fele kellett volna egy gól,akkor sima meccs mind kettő.

Amúgy a Bayern-nek a tavalyi eléggé kifutott szezonja volt,szerintem semmivel nem jobbak mint a Roma,sőt.Mivel nem lesz Robben az első meccset illene ellenük behúzni,vagy nemtudom meddig nem lesz...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.31. 16:46:49

@horas: Bízom benne, hogy legalább egyszer lezúzzuk a Bayernt. Amúgy is tele van a őuttonyom a német fanok aktuálisan nagy arcával. Mondjuk tele vannak a bajorok vébé hősökkel is, de szerintem azért nem annyira erős az a német válogatott, mint amilyennek a vébén mutatta magát.

ulver 2010.08.31. 21:46:05

Boriello?
Nem értem.

Totti, Menez, Vucsi, Okaka, Baptista, Adriano meg még Boriello is?

Nem kellett volna megszabadulni valakitől esetleg (Baptista?)
Hihetetlen.

Szurkolok neki, hogy megmutassa, meg minden, de hogy fogunk felállni?

Totti fix ugye, ha nem sérült, Menez állítólag kulcsember lesz Ranieri szerint. Akkor Vucsi-Adriano-Boriello közül egy játszik, kettő padozik, Baptista meg Okaka tarcsi? Kissé luxus.
Mondjuk legalább egy, de inkább kettő mindig sérült lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.31. 22:58:29

@ulver: Boriello leigazolása - mármint a tény, hogy viszonylag drágán, az utolsó pillanatban vesznek egy ugyan jó játékost, de nem klasszist - azt jelenti, hogy valami gebasz van Adriano körül, amit persze várható volt, tulajdonképpen csak a vak nem látta. Mondom ezt minden káröröm nélkül.

@popp: Még mindig úgy gondolod - a fenti igazolás ellenére is - hogy Hernanes és Adriano ugyanakkora zsákbamacska?

ulver 2010.09.01. 08:28:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Az világos. De még mindig ott van egy Baptista. Őt legalább mért nem adjuk kölcsön, hogy a fiuját ne kelljen fizetni?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.09.01. 09:17:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az előzetes hírekkel ellentétben nem véglegewsen vásárolta meg a Roma a játékost csak kölcsönben, ez azért némileg árnyalja a képet. Mindenesetre a srác megszerzése valóban sejtet némi problémát Adriano felkészültségével kapcsolatban, de várjuk ki a végét.
süti beállítások módosítása