Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Conte várható csapata

2011.07.21. 14:00 mrscottpilgrim

Régi törzstag nálunk Mr. Scott Pilgrim, aki időnként felbukkanva, kedvenc csapata, a Juventus körüli történéseket veszi nagyító alá. Hajtás után legújabb elemzését olvashatjátok a klub körül várható nyári mozgásokról és a legideálisabbnak vélt kezdő tizenegyről. Az írás ugyan még a hónap elején született, de aktualitását nem veszítve, kitűnő alap némi szakértegetéshez.

 

Egy edzõ kedvelt taktikája meghatározhatja a nyári érkezõket és távozókat. Gasperini érkezésével ugyanis veszélybe kerülhet Sneijder poziciója az Internél, mivel az õs mester nem szeret irányítóval játszani. De mondjuk Ranieri taktikájának áldozata volt Giovinco is, aki igazából azért nem kapott soha lehetõséget, mivel szélsõként számoltak vele, Ranieri viszont elvárta, hogy a szélsõi védekezni is tudjanak. Míg Nedved és Camoranesi kiváló védõmunkát végzett, addig az inkább seconda puntanak alkalmas fiatal támadótehetség egyáltalán nem tudott védekezni. Kicsit most tekintsük hát át, mire lehet számítani a Juvenál Conte edzõsködése alatt, illetve közben megpróbáljuk kitalálni az érkezõket és távozókat az alkalmazott taktika alapján. 

 

Kapus poszton a csapat kiváló, ott valószínüleg csak Manninger fog távozni, helyét pedig egy fiatal, valószínüleg Pinsoglio vagy Kirev veszi át. A védelemben még szükség van emberekre. Baloldalon nagyjából rendben van a csapat, Ziegler amennyiben tudja azt nyújtani, amit a Sampdoriában, akkor hosszú idõre megoldódni látszik a balbekk probléma, De Ceglie pedig tavalyi formája alapján megfelelõ csere lehet. A gondok igazából a jobb oldallal vannak, ahol Lichtsteiner bár kiváló játékos, nincs megfelelõ cseréje. Ide valószínüleg érkezni fog még valaki, ugyanis bizonyos források szerint Conte nem számol a többi játékossal ezen a poszton. Pletyka szinten Danilo merült fel, valószínü, hogy egy fiatal de tapasztalatlan tehetség fog érkezni. A középsõ szekcióban is valószínü, hogy lesz még érkezõ, mivel Sörensen nagy valószínüséggel kölcsönbe megy (a Bolognahoz) tapasztalatszerzés céljából, hogy a klubnak érdeke, hogy a fiatal tehetség fejlõdjön. Chiellini helye megkérdõjelezhetetlen, ezzel szemben Barzagli és Bonucci helye nem biztos a kezdõben. Barzagli inkább ideális csereember, Bonucci elsõ szezonja pedig nem sikerült maradéktalanul jóra, így Conte szeretné bebiztosítani a posztot. A lehetséges érkezõ lehet Silvestre, Astori, illetve Kjaer is, mindhárommal jól járna a klub. Fõleg, ha Bonucci újra formába lendül, hisz akkor komoly harc lehetne a poszton belül a kezdõbe kerülésért, én ugyanis még nem temetném a fiatal olaszt, elsõ szezonjának sikertelenségében ugyanis sokminden közrejátszott. A védelmet összegezve: Conte csapatainak védelmére jellemzõ volt mindig a szervezettség, nagyon jól szervezettek voltak. Amennyiben jól össze tudja rakni az "építõkockákat", a Bianconerié lehet a Serie A egyik legszilárdabb védelme.

A középpálya már húzósabb. Antonio kedvenc formációja a támadásban 4-2-4-é alakuló 4-4-2. Ebben a szisztémában a szélsõknek nem feltétlenül dolguk a védekezés, mint Ranierinél, így Krasic kiváló lesz benne, ám elengedhetetlen, hogy a csapat két "ütközõ" és labdaszerzõ szűrõvel álljon fel. Mivel Sissoko minden bizonnyal távozik, így Felipe Melon és Pazienzan kívül nem találni mást a keretben a posztra, így minden bizonnyal érkezni fog ide minimum egy új ember. Vidal egy egyik kiszemelt, és bár pletykálják Melo távozását, nem hinném, hogy végül mégis elengedi a klub (az írás még a brazil bejelentése előtt jópár nappal született - azzurri). Marchisio ugyanis tipikus poszt nélküli játékos, mindenben jó egy kicsit, de nem kiemelkedõ egyikben sem. Tud egy kicsit védekezni, de nem az igazi, tud egy kicsit szervezni is, de ott sem az igazi, támadásban is, de ott sem az igazi, bár elképzelhetõ, hogy a klubnál marad, és Conte akár kiválóan be is illesztheti a szisztémájába (itt jegyezném meg, hogy Claudio sok dologban hasonlít Contera: mentalitás, lojalitás, ritkán szerez gólt, de az rendszerint csodaszép és fontos gólt). Pirlo éppen ezért picit kérdéses, mivel  bár Pirlo elég jól védekezik, Antonio mester nem szokott mélységi irányítóval játszani, így ha Melo és Marchisio marad, még mindig valószínüsíthetõ egy szűrõ érkezése, B tervnek szerintem kiváló lenne az Udinese tehetsége, Vidal válogatottbeli csapattársa, Isla. Persze elképzelhetõ egy olyan forgatókönyv is, hogy Bastos érkezésével feleslegessé válik mégegy labdaszerzõ, hisz Bastos mind elõre, mind hátra játékban kiváló. Persze ha a széleket nézzük, inkább valószínü egy, de akár két olyan szélsõ is, akinek csak a támadás lesz a dolga. Ez lehet Honda, illetve kiválóan illeszkedhetett volna ide Dzsudzsák is. Vagyis Krasic típusu játékosban érdemes gondolkodni, méghozzá ballábasban, mivel jobboldalt Krasic és Pepe jobb, mint elégséges. Szóval itt még nagy a kérdõjel, valószínüleg csak augusztusban lehet messze menõ következtetéseket levonni.

Támadó poszton a csapat már majdnem kész. Itt inkább a távozók lesznek a lényegek, Quagliarellan, Matrin, és Del Pieron kívül ugyanis mindegyik játékost szeretné a csapat Torinon kívül tudni. Valószínüleg egy érkezõ lesz, de nem lennénk meglepve, ha két játékos is érkezne a csapathoz csatár posztra a nyár során. Egy klasszis szinte biztosan érkezik, aki lehet Agüero, de szerintem inkább Rossi lesz az. Ezek alapján tehát a klub inkább kreatív, amolyan Del Piero szerü játékost keres, és mivel Quagliarella és maga Del Piero személyében van már kettõ, illetve Matri sem ügyetlen a labdával, és be tud mutatni egy-két sikeres cselt, gyanítható, hogy a csapat jövõre nem fog kimondottan centerrel játszani. Ez elmondható azok alapján is, hogy Conte szeret a csapatainak a támadójátékában kreativitást látni, sõt, el is várja, így a 4-2-4-ben talán nem is lesz szükség centerre. Ugyanakkor elképzelhetõ az is, hogy a klub igazolni fog még egy befejezõ csatárt, a hamarosan érkezõ klasszis Quagliarellaval lesz harcban a kezdõ pozíciójáért, Matri pedig az elsõ számú jelölt lesz a posztján. Ez esetben ha lesz érkezõ, szintén egy fiatal, jobbára tapasztalatlan tehetség lesz az, vagy marad Iaquinta - Amauri - Toni trió egyike. Del Piero ebben az esetben amolyan "szupercsere" szerepet fog betölteni. Ez utóbbi esetben elképzelhetõ az is, hogy Conte variálni fog, és alkalmazni másik (kevésbé) kedvelt formációját, a 4-2-3-1-et Minden bizonnyal érdekes mercato elé nézünk, ahol a nagy nevek még csak most fognak érkezni, így én bizakodó vagyok.

Lehetséges kezdõcsapatok:

football formationsfootball formations

13 komment

Címkék: juventus conte mercato

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr503050881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 15:23:00

jelen allas szerint a masodik "magnestabla" a valoszinubb, Vidal ugyanis mar gepre ult, hogy reszt vegyen a kotelezo orvosi vizsgalaton, es egy mai nyilatkozatban meg is erositette, hogy a Juve jatekosa lesz (12 millio - 5 ev - evi 3 millio fizetes, ez mar biztos), es Bastos alternativajakent Vargasra gondol a vezetoseg, vagyis vedekezesben is jo balszelso lesz, raadasul Toni is maradni fog, szoval Rossi es Quagliarella rotalja egymast valoszinuleg, Toni szerintem marad, mivel a harom idos center kozul o keresi a legkevesebbet (1,5 millio per ev), es neki vennenk a legtobb hasznat is, jah es Melo nem marad, ez mar biztos, Vidal es Pirlo lesz minden bizonnyal allando kezdo, Pazienza Vidal, Marchisio pedig Pirlo csereje lesz, meg ha behuzunk egy jobb bekket (friss pletyka, hogy visszahoznank Cacerest), es a valoszinuleg kolcsonbe tavozo Sorensen helyere egy fiatal kozepso vedot (Coatest pletykaljak), akkor mar rendben vagyunk... illetve megsem, ha jon Bastos, kell melle egy csere, vagy meg kell tartani Martinezt, hatha bevalik

il_ 2011.07.21. 15:35:30

@mrscottpilgrim: Vargas valóban jó választás lenne. Egyébként korrekt írás

Unimuck 2011.07.21. 17:19:02

Casarest egy éves sevillai kölcsönjáték után megvásárolta az andalúz klub.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 17:31:21

@Unimuck: igen, ez az utan roppent fel, es pont ez a gond allitolag, hogy a Sevilla nem akarna eladni, bar szerintem kiszurhatnank a szemuvek egy Mottaval, es meg 3 millio euroval, es jok lennenk

Unimuck 2011.07.21. 17:34:59

@mrscottpilgrim: Max kölcsönbe jöhet ilyenkor. Ha jól tudom van egy olyan szabály, ha megveszel egy játékost, akkor azt már ugyanazon átigazolási időszakban nem adhatod el, csak kölcsönbe. Szóval vételről max. télen lehetne szó. Mottát amúgy rühellem, nem tudom mit láttak benne... mondjuk azt, amit Martínezben és még sorolhatnánk... Casarest csíptem, nem tudott túl jól védekezni, de lelkes volt és ment előre rendesen.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 17:36:05

@Unimuck: hat nem tudom, remlik nekem valami Cazorlarol, akit megvett a Real, majd azon nyomban tovabb is passzolt a Villarrealnak :P

Unimuck 2011.07.21. 17:39:50

De gondolom a Sevilla nem azért vette meg, hogy el is adja egyből... :) A bajnokság nagyrészében játszott a uruguay-i védő, gondolom bevált náluk. Sorensent kölcsön kell adni, az tiszta sor, fejlődjön egy Empoliban egy-két évet és ő jó lesz. Addig kell vki Lichtsteiner cseréjének. Én egy idősebb játékosban gondolkoznék. Chicinho pl. a Romaból. Két éve kölcsönbe van adva. Ő jó lenne szerintem, de nem én vagyok Marotta. :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 17:42:39

@Unimuck: Caceres azert lenne idealis, mert a vedelem mindket szelen tud jatszani, de a kozeppalya szelein is, idealis csere lenne, 3 millaert vette a Sevilla, ha adunk 3 millat + egy Mottat (es azt hazudjuk nekik, hogy ez a Motta az argentin-olasz Motta), akkor szerintem a mienk lehet, persze ez csak pletyka...

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 17:47:50

btw a Roma szurkoloi allitolag szerettem Mottat, szerintem csereljuk el veluk, adjanak nemi kokaint, egy torpet, meg egy Jack Danielst, es szerintem rendben lennenk

lupetto 2011.07.21. 17:56:29

@mrscottpilgrim: szerettük, mert nálunk még teljesített. nálatok a csapat szintjére süllyedt

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.07.21. 19:21:18

@lupetto: Ráadásul Motta nem akart a Juvéba menni, emlékszem micsoda "hisztit" rendezett a licit után, szeretett nálunk focizni, nekem nem volt vele bajom.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.07.21. 19:22:57

@lupetto: @Zsozsomessi: az ajanlat meg mindig all, ha adtok meg egy szal cigit, vihetitek Grygerat is, szerintem jo uzlet ;)
süti beállítások módosítása