Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Bronzérmet szerzett az Azzurrini Toulonban

2011.06.12. 09:30 mrscottpilgrim

A Franciaországban, évente megrendezésre kerülõ, amolyan nem hivatalos korosztályos VB-nek tartott U21-es Toulon-i tornán a Ciro Ferrara által vezetett Olimpia csapat harmadik helyezést ért el, a bronzmérkőzést megnyerve. A meghívásos torna aranyérmét 2008-ban ugyan elhódította már Olaszország, a gyõzelmet két év szünet követte, mivel sem a 2009-es, sem a 2010-es tornára nem hívták meg az ifjabbik azúrkékeket, így örömteli, hogy a mini Squadra Azzurra ismét éremmel távozott Toulonból. A tornát a házigazda Franciaország nyerte, az ezüstérmes Kolumbia lett.

Ferrara gárdája az A csoportba került Portugáliával, Elefántcsontparttal, és Kolumbiával egyetemben. Az elsõ találkozón Elefántcsontpartot könnyedén 2-0-ra intézte el Paloschi és Gabbiadini góljaival. Ezt két 1-1-es döntetlen követte, az olaszok gólját Portugália ellen Gabbiadini, Kolumbiával szemben Paloschi szerezte. A csoportban pontegyenlõség állt fenn, +2-es gólkülönbségének hála a második helyen jutottak tovább az olasz fiatalok. Az elõdöntõben az B csoportot megnyerõ házigazdákat kapták ellenfélül, ahol végül 1-0-val a késõbbi gyõztes franciák jutottak a döntõbe.

A bronzmérkőzésen a rendes játékidõben 1-1-re állt az eredmény Mexikó ellen, a talján gólt ezúttal Destro szállította. Mivel a hosszabbítás alatt nem esett több találat, tizenegyesek következtek, amit az Azzurrini nyert 5-4-es összesítéssel. Destro, Caldirola, Fausto Rossi, Soriano, és D'Alessandro értékesítette a büntetõjét, egyedül az olaszok legjobb játékosának bizonyuló Paloschi hibázott. A B csoport tagja volt a magyar U21-es válogatott is, csoportharmadikként utazhattak haza, egy döntetlen, egy gyõzelem, és egy vereség után.

Az olasz U21 válogatott kerete a tornára

Kapusok: Andrea Caroppo, Marco Silvestri, Sergio Viotti

Védõk: Luca Caldirola, Marco Capuano, Alessandro Crescenzi, Giulio Donati, Daniele Mori, Davide Santon

Középpályások: Marco D'Alessandro, Diego Fabbrini, Luca Marrone, Gianvito Misuraca, Fausto Rossi, Riccardo Saponara, Roberto Soriano

Csatárok: Fabio Borini, Mattia Destro, Manolo Gabbiadini, Alberto Paloschi

Szólj hozzá!

Címkék: squadra azzurra azzurri ciro ferrara azzurrini

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr302976616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása