Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Újabb bundabotrány söpör végig Olaszországon (?)

2011.06.01. 17:45 lupetto

 Fogadási csalásban való részvétel miatt 16 embert tartóztatott le ma délelőtt az olasz rendőrség, köztük a calcio egykori legendáját, a pályafutása végső állomásaként Sopronban szereplő Giuseppe Signorit is. Az utóbbi hónapok összehangolt nyomozása megállapította, a bűnbanda hétről-hétre manipulálta a Serie B, illetve a Lega Pro mérkőzéseit (legkevesebb 18 találkozót), de gyanúba keveredett több első osztályú találkozó, így az Inter-Lecce (mely végül nem a várt eredménnyel zárult), illetve a Brescia-Bologna összecsapás is. A cremonai városi bíróság 7 ember előzetes letartóztatását rendelte el, valamint további 9 személy házi őrizetéről is döntött, míg a további gyanúsítottak száma meghaladja a 30 főt is.

Az akcióban szerepet vállalt több, mint tucatnyi város rendőrsége, az érintett települések Bari, Como, Bologna, Rimini, Pescara, Ancona, Ascoli, Ravenna, Benevento, Roma, Torino, Napoli és Ferrara.

Signori mellett még több ismerős névvel is találkozhatunk a gyanúsítottak listáját böngészve, így felfedezhetjük a Vasas egykori sportigazgatóját Mauro Bressant, a Bari korábbi kapitányát Antonio Bellavistat, vagy akár a többszörös olasz válogatott Cristiano Donit is.

A további részletekről folyamatosan beszámolunk majd, most hosszú hetekig várhatóan úgyis ez lesz a fő téma (nem túl nagy örömünkre) Itália-szerte.

4 komment

Címkék: fogadás inter serie a serie b bologna lecce brescia signori

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr302949306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

il_ 2011.06.01. 18:08:24

Izgalmas nyarunk lesz. A Bologna mérkőzései egyébként is komikusak voltak, előre meg lehetett tippelni az utolsó 10 fordulójukat. Signori állítólag az egyik legnagyobb főszereplő volt, 150 ezret tett és bukott az Inter-Leccén, az Atalanta-Piacenzát meg 60 ezerrel fogadta meg.

lupetto 2011.06.01. 18:12:06

Nem egy újabb Calciopoli, de legalább akkora bukta mint a német vonal.
A Serie A manipulálásához nem elég ennyi pénz, de mondjuk egy-egy pl Bologna játékost, ahol hónapok óta nem volt fizetés meg lehetett környékezni. A Serie B már más, ott simán lehetett befolyással mindez a történésekre.
Akár csak szinte bármely másodosztályban szerintem, sajnos

torró 2011.06.01. 21:46:25

Csak tudnám miért hír ez? Az olaszoknál ez megy évtizedek óta!
süti beállítások módosítása