Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Maradhat-e egyben az Udinese kerete?

2011.05.09. 13:49 MatteoMessina

Mint azt már megírtuk, Friuli zebrái egyre nagyobb eséllyel pályáznak a Bajnokok Ligájával kecsegtető negyedik helyre. A 2010/2011-es bajnokság során a szokásosnál is jobban meg kell becsülni ezt a pozíciót, hiszen jövőre már csak az első három helyezés ér BL indulást, illetve selejtezőt Olaszországban. Kérdés, hogy mennyire lenne hasznos az olasz foci számára, egy olyan udinei csapat szerepeltetése, amelynek sztárjaira lecsapnak a giga klubok szezon végén?

Giampaolo Pozzo, az Udinese elnöke viszont reméli, hogy az esetleges BL indulás maradásra ösztönzi az együttes legfontosabb láncszemeit: "Remélem, hogy maradásra bírom Sanchezt még legalább egy szezon erejéig. Még csak 22 éves, számára és a klub számára is hasznos lenne, ha maradna. Nálunk nem kellene túl nagy kényszer alatt játszania, jobban élvezhetné az első nemzetközi megmérettetést." utalt a Bajnokok Ligájára a presidente.

Sanchez kétségkívül a friuliak legkeresettebb játékosa, többek között az Inter, a Manchester United és az FC Barcelona is szeretné soraiban tudni. Szerződése 2014-ig köti jelenlegi klubjához, az ára minimum 30 millió euró körül mozog. Rajta kívül még a remek formában védő hálóőr, Samir Handanovic és a szintén kiemelkedő évet produkáló, török származású svájci középpályás Gökhan Inler lehet a nagycsapatok célpontja. Az Udinese egyetlen biztos pontja, a gólkirály jelölt Antonio Di Natale, aki ha kell az EL-ben, ha kell a BL-ben fogja segíteni a bianconerit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő már a 35. életévét tölti be jövőre.

Abban az esetben, ha a csapatnak sikerül kivívnia a Bajnokok Ligájában való indulást, biztosra vehetjük, hogy minden követ megmozgat Pozzo annak érdekében, hogy együtt maradjon ez a társaság. Ellenkező esetben szinte lehetetlennek tűnik, hogy jövőre is ugyanebben az összeállításban fussanak ki a pályára az udineiek, akiket így sem féltenénk, hiszen mindig is híresek voltak az újabb és újabb tehetségek kitermeléséről.

Forrás: Footballpress.net

24 komment

Címkék: olasz foci udinese sanchez mercato

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr122889813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 15:42:10

ha most irok egy posztot arrol, miert a Roma-Juve parosbol valamelyikkel jarna legjobban az olasz foci a BL indulast illetoen, le leszek eflogult kocsogozve? :D de amugy tenyleg veluk jarna a legjobban, lennenek erveim :P

lupetto 2011.05.09. 15:47:17

nem leszel, én kapásból megígérhetem ;) várjuk, vitaindítónak az is kitűnő

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 15:54:09

@mrscottpilgrim: Egyedül a Roma indulása védhető, az esetleges jövőbeli erősítések miatt. A Juventus ebben a gyenge olasz bajnokságban sem képes jól játszani, de a topligában bezzeg igen? Ugyan már.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 15:56:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a Juventus pletykak szerint 100-at, de realisan nezve is 80 milliot kolthet + eladasok, Amauribol a mostani formaja alapjan 10 milla siman osszejohet, vagy Tiagot is el lehetne passzolni vmi spanyol kiscsapatnak, stb, ezzel szemben a Roma iden kb 40 milliot kolthet + eladasok, itt mondjuk Menezbol bejohet 15, 55, ebbol majd pont megvehetik Pastoret :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 16:06:43

@mrscottpilgrim: Ki tudja mennyire 100 az a 100, plusz legalább 40 arra fog elmenni, hogy a most csak kölcsönben lévőket megszerezzék, amiből Matri és Q. igen komoly összeg lesz, de ha marad Aquilani valamint Pepe, értük is fizetni kell. Másrészt, a fennmaradó összegből meg Pirlo az első igazolás...?
Eddig is láttuk, hogy a mostani brancs kiket bírt és mennyiért igazolni.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 16:55:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Aquilani nem marad, Pepe-re 5 misit fizetunk meg ra, ha megtartjuk, Matri 15, Quagliarella 7 asszem, szoval az egyutt 27, de mar kb ket honapja lenyilatkozta Agnelli, hogy Quagra es Matrira mar megvan a penz, a tobbi Elkanntol fugg, Elkann meg biztositotta most nemreg a klubot, hogy adja a 80 misit, akar lesz BL, akar nem, es a sajtoban is nyilatkozta, hogy nagy koltekezes varhato (persze meg mindig meggondolhatja magat :P)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 18:13:32

@mrscottpilgrim: Itt azért némileg más szerepel: bianconeri.blog.nepsport.hu/archives/2011/05/05/NegyNegyKetto_Lampard_es_hipnodealis_transz/

Kíváncsi leszek. Azt be kell látnod, hogy a Juventus már - és talán még - nem az a klub, ami a legjobb esélyekkel indul egy átigazolási harcban a jó játékosokért, pláne, ha a BL sem lesz meg.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 18:18:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Beck, Bastos, ezek a nevek mar szinte biztosak, es azert bar Pirlo mar szar, meg mindig jol mozgat egy csapatot, rutinbol (ha jon, ugye), es egy Buffon - Beck, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Krasic, Pirlo, Melo, Bastos - Quagliarela, Matri felallassal mar bajnoksagot lehet nyerni :P de ezen felul meg lesznek nagyobb igazolasok, mert mindenki nem fog a Barcaba/Madridba/Milanba/Interbe igazolni :P

lupetto 2011.05.09. 18:25:01

@mrscottpilgrim: nem akarom elrontani a kedved, de az általad felvázolt keret is max a 3.legerősebb lenne csak az Inter és a Milan mögött, ami egy esetleges BL-ben is nagyon-nagyon max a negyeddöntőig lenne elég. Szerintem a Juve pillanatnyilag rosszabb helyzetben van a feljutást követő évnél is, lévén nincs a csapatnak világsztárja, (2 lenne, de ők már kiöregedtek), azok nélkül pedig sem Serie A-t, sem nagy nemzetközi menetelést nem lehet tervezni. A Romanal még rosszabb a helyzet. Ideális helyzetben a két nagy mögött egyedül talán a Napoli van, ők 40-50 millió euróval komoly megleptésekre lehetnének képesek. De ezt most tényleg csak érzésre írtam

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 19:39:31

@lupetto: ezt ugy ertettem, hogy egy jo edzovel siman harcolhatunk bajnoksagert :P de mint irtam, e melle a keret melle meg siman fog jonni egy-ket nagyobb nev (amugy vilagsztarnak ott van meg Chiellini is, lassan Melo is mutatott jatek alapjan, meg Krasic is az lesz egy even belul, foleg ha erkezik Bastos, es kiegyenlitodnek a szelek)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 21:50:07

@mrscottpilgrim: Nem kívánok rosszat, de sorrendben harmadszor végignézni a juventinók örömködését az átigazolásokról, majd az azt követő szezont, kicsit a realitásra irányítja a figyelmem.

Unimuck 2011.05.09. 22:00:32

Ez a játék egy nagy kalap ...., amit Delneri játszat és megkövetel a csapattól. Az egyedüli játékos, akinek jót tett az edzőváltás, az Felipe Melo. Ő tényleg feljavult, most meg arról lehet hallani, hogy megválna tőle a Juve... Kétség kívül, amit Kornél is írt, ide nem vágyik egy sztár sem. Agüero, Lampard, ... Ne vicceljünk már. Csak a fiatal tehetségekre és jó, de nem klasszis játékosokra van per pillanat esélye reálisan a Juventusnak. Ellenben egy egész jó csapatot lehetne összehozni még így is egy jó edzővel és egy-két normális igazolással. Bastos segítene Krasic válláról levenni a terhet, míg Pirlóval Aquilani hatalmas páros alkotna középen. Buffon; ?, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Aquilani, Melo, Pirlo; Krasic, Bastos; Matri (Quagliarella) egész csinos kis csapat lenne, mondjuk a védelem továbbra is gyenge. Hol van ez a hátsó sor a Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta tengelytől?! ... Várja az ember a nyarat, de nem számítok nagy durranásra. A Juventus a feljutása óta többet ártott a renoméjának, mint maga a Calciopoli és a Serie B-s száműzetés. Egy biztos, amíg nem lesz normális edző a csapatnál, addig az eredmények se fognak jönni.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 22:02:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: itt most a kiadasok osszegerol volt szo, hogy a Juve majd mennyibol igazol, es nem arrol , hogy kiket, mert a Juvenal penz mindig volt dogivel igazolasokra, a gond az volt, hogy nem helyesen volt elkoltve

amugy meg minden az edzotol fugg, Delneri rengeteget hibazott, vannak, akik siman BL-be vezettek volna konnyeden ezt a csapatot, Reja pl keves huzoemberrel, nagyjabol gyengebb kerettel jobb szezont futott ugye, de a Milan kerete is nagyon hezagos es gyengebb, mint az Intere, megis siman lett bajnok Allegrivel, szoval a legfontosabb az lesz, kit ultetunk le a padra :P eddig volt egy csomo elhibazott dontes ilyen teren is (Deschamps ota nem volt jo edzonk), ha vegre egy ertelmes embert ultetunk le majd a padra, hidd el, siman talpra all a Juve

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 22:06:40

@Unimuck: Beck mar szinte biztos erkezo :P Pirlo, meg Aquilani helyett en inkabb valaki mast varnek, pl erdemes lenne talan elgondolkodni a Porto karmesteren, Moutinhon, 12-bol szerintem megusznank, es jobban is jarnank vele, mint a narkolepsziassal, meg a puhapocsuvel

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 22:08:09

@mrscottpilgrim: Várjuk meg még azt, hogy jobb szezont fut-e Reja, simán benne van sajnos, hogy előz a Juventus. Érdemileg mondjuk egyetértek, csak arra nem adnak pontot. Nyilván inkább ti, vagy még inkább az Udinese menjen a BL-be, mint a Roma, ha már nekünk úgy néz ki, megint a szimpatikus vesztes szerepe jut.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 22:09:20

@Unimuck: mondjuk lassan az is kerdes, hogy jol jarnank-e a BL helyel, mert Bastos ugyis jonne, egy ket tehetseget kene meg behuzni (Dzsudzsakot mondjuk, esetleg Hazardot, akit Zidane ajanlott be a Juvenak), par nem klasszis, de megbizhato embert a padra, es bitang jo lenne, viszont ha meglesz a BL, eselyes, hogy Delneri is marad a padon, szoval nem tudom, hogy jarnank jobban

Unimuck 2011.05.09. 22:19:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A Juvénál szerintem elszállt az Udinese győzelmével az utolsó esély is a BL-re. Döntetlen esetén még reménykedtem volna, de így már csodának kellene történnie. Pláne így, h a szamarak egyenlítenek... Te jó ég!
Jövőre viszont öldöklő küzdelem lesz a BL helyekért, ha másra nem is, arra jó volt a Calciopoli, hogy kimozdítsa egy kicsit a régi medréből a Serie A-t és "esélyt teremtsen" más csapatoknak is a BL indulásra.
@mrscottpilgrim: No igen, nem lehet tudni. A francia, a holland és a portugál bajnokságból rendje jönnek a nagy felfedezettek, de nyilván vadásznak azért a Juve megfigyelői (vagyis remélem:) )

Unimuck 2011.05.09. 22:31:31

Mi van a Juve Chievo meccsen, te jó ég. Érdemes nézni! Elkezdtek focizni.

Unimuck 2011.05.09. 22:42:54

2:2; egy izgulni valóval kevesebb :) Nézzük a napos oldalát @mrscottpilgrim, Delneri pápá. :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.09. 22:43:18

@Unimuck: en mar azzal megelegednek, ha a Portot felet megvennenk :P Villas Boas, Rolando, Fucile, Moutinho, Hulk, Falcao, Fernando, Perreira, Rodriguez, Otamendi :P

lupetto 2011.05.09. 22:53:25

@mrscottpilgrim: A Juve helyében minden erőmmel rámozdulnék Montolivóra, valamint Qua, Matri mellé idehoznám Rossit.
Hátulra meg igazolnék egy jó hátvédet, mondjuk megszereztem volna Mexést, de ha őt már nem, akkor valami egyéb klasszist, cserének meg jöhetne a kieső Sampból egy-két név, palombo, Mannini stb

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.05.09. 23:21:25

Elég kevés esélyt látok arra, hogy a Juventus eléri a negyedik helyet, de valóban ez lenne a jó az olasz bajnokságnak?

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.05.10. 00:30:56

erre az edzo dologra pelda Dalglish, a Poolt temettek, hogy kozepcsapat lesz, meg mar a Leedst emlegettek, jott Dalglish, es osszekapta azt a csapatot, ami addig csak benazott (egy friss tablazat szerint ha csak a Dalglish idoszakot szamitjuk, a Pool masodik lenne 3 ponttal lemaradva a Chelseatol), es a Pool is hasonlo cipoben van nagyjabol, mint a Juve, tele rakas feleslegesen osszevasarolt emberrel, a csapat magjat leszamitva, szoval ezt most inkabb pozitivan fognam fel, jon majd remelhetoleg valaki, aki osszekapja a csapatot, tokos, mer varialni, bele tud nyulni meccsekbe, es ez a Juve siman ott fog harcolni a Scudettoert szezon vegeig legalabb
süti beállítások módosítása