Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

A Milan már a következő fordulóban bajnok lehet; a Juve az Olasz kupadöntőben bízhat

2011.04.24. 10:36 Unimuck

Miután a Napoli kikapott Palermóban, a Milan tovább növelhette amúgy sem csekély előnyét a bajnoki tabellán, ehhez azonban a kiesés elől menekülő Brescia otthonában kellett begyűjtenie mind a három bajnoki pontot. A milánóiak ennek megfelelően az első pillanattól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést és irtózatos mennyiségű helyzetet, lövési lehetőséget dolgoztak ki és ezzel együtt hagytak is kihasználatlanul. A legígéretesebb momentumok elpackázásában Cassano ékeskedett, a Milan - túlzás nélkül - 5-6 gólt is lőhetett volna az első félidő alatt.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, mint az első, bár már többször merészkedett előre a Brescia és mindegyik lehetősége rendre veszélyesnek bizonyult, szabadrúgásból még a kapufát is eltalálta a hazaiak egyik próbálkozása, de gól továbbra sem született. A mérkőzés hajrájához közeledve aztán megtört a gólcsend, egy gyors kontra végén Cassano hozta Robinhót kihagyhatatlan helyzetbe, a brazil pedig nem hibázott. További találat már nem született, így a Rossoneri 4 fordulóval a vége 8 pontos előnyre tett szert, mely tulajdonképpen egyenlő a milánóiak bajnoki címével.

Brescia 0-1 MILAN 

G.: Robinho (82')

 

A Juventus hazai pályán fogadta a Cataniát, abban a tudatban, ha nyer 1 pontra kerül ismét a biztos EL indulást jelentő 6. helyezéstől és 5 pontra a még BL-selejtezőt érő 4. pozíciótól. A találkozó két hazai gólszerzési lehetőséggel indult, de mindkétszer érintetlen maradt a Catania hálója. A folytatásban egy szögletet követően a felugrani készülő Felipe Melót visszahúzta a vendégek védője, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Del Piero magabiztosan értékesítette, vezetéshez juttatva csapatát. Nem sokkal később Krasic középre adott labdájára ismét Alex érkezett, aki nagy szerencsével ismét a hálóba talált. Úgy tűnt, hogy a Juventus magabiztosan hozza a találkozót, ám a vendégek a félidő vége előtt egy kapufával jelezték, nem adták fel a küzdelmet. 

A második játékrészre szétszakadt a pálya, a Zebrák próbálták megszerezni a mindent eldöntő 3. találatot, a Catania pedig a szépítésért hajtott, mely a találkozó hajrájában sikerült is, Gomez lőtt Buffon kapujába. A szicíliaiak gólja után a Juve többször is döntésre vihette volna a találkozót, ám végül a 94. percben egy szabadrúgásból (ami furcsa döntés után született) Lodi szenzációsan csavart a hazaiak kapujába, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt. 

A Juventus ismét nem tudta kihasználni a többi csapat botlását, nemzetközi kupaszereplés terén lassan már csak abban bízhat, amiben tavaly, vagyis hogy az Olasz kupa döntőjébe két, Bajnokok Ligájában induló együttes kerüljön, így a bajnokságban a 7. helyezett együttes kapná meg a plusz egy EL induló helyezést, ami jelen pillanatban a torinói klub lenne.

JUVENTUS 2-2 CATANIA

G.: Del Piero (19' - büntetőből, 38) ill. Gomez (81') Lodi (94')

Szólj hozzá!

Címkék: juventus milan inter brescia milan juventus catania

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr262851240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása