Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Inter a Chievót, az Udinese a Rómát fogadja hazai pályán

2011.04.09. 13:33 Unimuck

A 32. forduló Milánóban indul útjára, ahol az Inter a Chievót látja vendégül. Az utóbbi egy hétben a Nerazzurri számára talán a szezon két legfontosabb mérkőzése végződött kudarccal, távol kerülve mind a Scudetto, mind a Bajnokok Ligája címvédésétől. De, hogy a remény legalább az előbbi titulusra megmaradjon, ahhoz nem össze kell rántsa magát pillanatok alatt a milánói gárda, menni kell előre és mindenképp legyűrni a verónai együttest, aztán erősen imádkozni a hátralévő fordulókban, hátha Isten ezúttal jobb kedvében lesz. Este Udinében feszül egymásnak Guidolin és Montella csapata, mely összecsapás erősen befolyásolja a BL indulást érő helyezések sorsát, leginkább azonban a vendégeknek lehet ezúttal félnivalója, hiszen Tottiék számára már nem opció semmilyen botlás.

INTER - CHIEVO

18:00, Stadio Giuseppe Meazza - Milánó

Az Inter utóbbi két mérkőzésén 8 gólt kapott és csak 2 rúgott, ami igencsak gyászos mérleg, főleg úgy, hogy az az utolsó két összecsapás a Milan elleni derbit és egy BL negyeddöntős találkozót takar. Ennek eredményeként, a szurkolók körében Istenített Leonardo egycsapásra kegyvesztetté vált, és egyes híresztelések szerint Massimo Moratti, a milánói klub elnöke már gőzerővel keresi a tréner utódját. 

Azonban a Chievo ellen még biztosan a brazil fog a hazaiak kispadjáról ülni, s megtenni mindent, hogy fiai feledtessék a történteket. Hogy mindez könnyebben menjen, ahhoz nagy segítség lehet, hogy Lúcio ezúttal már pályára léphet, továbbá, hogy Chivu ugyanezt biztosan nem teheti meg. A Milan és a Schalke elleni találkozón is a kiállítás sorsára jutott a román védő a párharcok sorsáról, bár védelmére szóljon, utóbbi piros lapja nagyon is megkérdőjelezhető döntésből született. Az eltiltását töltő hátvéd helyén nagy valószínűséggel a japán Nagatomo fog szerepelni. 

A hosszú idő óta sérült Samuel természetesen nem lehet a pályán ma délután sem, míg Stankovic játéka erősen kérdéses keddi sérülése után. A Chievónál az eltiltását töltő Guana hiányozhat majd Pioli mester számára.

A két csapat őszi találkozóján Veronában Pellissier és Moscardelli góljára csak Eto'o tudott válaszolni, így a Repülő Szamarak 2-1-es sikert könyvelhettek el a címvédő ellen. Egy kis érdekességképp, a közelmúltban az Inter - Chievo találkozók gólzáporos összecsapásokba fulladtak, a 2008/2009-es szezonban 4-2, míg az előző idényben 4-3-as hazai siker született. 

Várható kezdők:

Inter: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Lucio, Nagatomo, Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, Sneijder, Eto'o, Pazzini

Chievo: Sorrentino, Sardo, Andreolli, Mandelli, Mantovani, Fernandes, Rigoni, Constant, Bogliacino, Pellissier, Moscardelli

 

UDINESE - ROMA

20:45, Stadio Friuli - Udine

Aki szombat este labdarúgásra vágyik, az nehezen találhatna jobb mérkőzést, mint az Udinese - Roma összecsapás, amit Di Natale nemes egyszerűséggel a 4. hely döntőjének nevezett. Találó is a megnevezés, mivel ezen az estén valóban a Bajnokok Ligája indulását biztosító helyezés a tét mindkét csapat számára. Ebben a tekintetben az északi klub jobban áll, hiszen a Friulani épp a tabella 4. helyén tanyázik 56 ponttal, mögötte a fővárosiak 6 egységgel leszakadva a 6. pozíciót foglalják el.

Az előző fordulóban az Udinesének egy hosszú győzelmi sorozata szakadt meg Leccében, míg a Roma Montella irányítása alatt először szenvedett vereséget bajnoki találkozón, a Giallorossi vesztét a Juventus okozta. 

A Zebrette a góllövőlistát Cavanival holtversenyben vezető Di Natalétól várják a találatokat, míg a rómaiak Totti jó formájában bizakodhatnak. Hazai oldalról Sanchez játéka erősen kérdéses, de várhatóan a chilei játékos azért ott lesz az Udinese kispadján, míg Inler egymeccses eltiltását tölti. A vendégeket Mexes és Menez sérülése érzékenyen érinti, pótlásukra várhatóan Burdisso és Taddei kerül majd a kezdőcsapatba.

A két csapat őszi mérkőzésén Menez és Borriello góljával a fővárosiak nyertek, ám a közelmúlt eredményeit nézve Udinében a Rómának nem sok babér termett. 

Várható kezdők:

Udinese: Handanovic; Benatia, Zapata, Domizzi, Isla, Pinzi, Abdi, Asamoah, Armero, Di Natale, Denis

Roma: Doni, Cassetti, Burdisso, Juan, Riise, Taddei, Pizarro, De Rossi, Vucinic, Totti, Borriello

Szólj hozzá!

Címkék: roma inter serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio azzurri inter chievo udinese roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr892811732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása