Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó: Inter - Schalke összecsapás a BL negyeddöntőjében

2011.04.05. 17:10 Unimuck

Ma este kezdetét veszik a Bajnokok Ligája 2010/11-es idényének negyeddöntős küzdelmei, ahol az egyetlen, még állva maradt olasz csapatként az Internazionale szépíthet a kissé fényét vesztett Calcio hírnevén. A milánói gárdát, aki az előző körben a Bayern München csapatát búcsúztatta, most ismét egy német együttessel hozta össze a sors, Leonardo csapata a Bundesliga 10. helyén tanyázó Schalkét fogadja.

A mai BL találkozó előtt az eddig magabiztosan teljesítő Nerazzurrinak talán az a legnagyobb feladata, hogy túllépjen a hétvégi Milan ellen elszenvedett háromgólos vereségen. Bár az Internél még bíznak a bajnoki cím megszerzésében, a listavezető Rossoneri 7 fordulóval a szezon vége előtt 5 pontos előnyre tett szert. Ellenben a Bajnokok Ligájában a Schalke elleni párharc még csak most kezdődik a fekete-kékek számára, 0-0-ról természetesen. 

Az Internek jól megy a német csapatok ellen, 16 hazai találkozójából 10 győzelmet aratott, legutóbb az idei BL sorozat csoportkörében a Werder Brement ütötte ki 4-0-ra a Giuseppe Meazzában, míg a legemlékezetesebb diadalaként kétség kívül a tavalyi, Bayern München elleni kétgólos BL győzelmet lehet megemlíteni

Ami még a milánóiak mellett szól, az nem más, minthogy a legutóbbi nyolc hazai Bajnokok Ligája találkozójukból hetet megnyertek.

Kiemelkedő fontossággal bírhat ezen a találkozón a hazaiak oldaláról Samuel Eto'o, a vendégek részéről pedig Manuel Neuer. A kameruni támadó ezidáig 8 gólt termelt az idei Bajnokok Ligája sorozatban, ezzel Lionel Messi és Mario Gomez mögött a 3. helyen áll a góllövőlistán. Nagy valószínűséggel a mai találkozón is ő jelenti majd a legnagyobb veszélyt a Schalke kapujára. Várhatóan a gelsenkircheniek védelmét nagy nyomás alatt fogja tartani az Inter, ezért sok múlhat a vendégek válogatott hálóőrén is. 

Leonardo nagy örömére teljesen felépült sérüléséből Diego Milito, olyannyira, hogy rögtön kezdőként is számít rá a Nerazzurri mestere. A mérkőzésre nevezettek közül csak Lúcio és Samuel hiányzik hazai oldalról, míg a vendégeknél Kluge és Gavranovic nem áll Ralf Rangnick rendelkezésére. 

INTER - SCHALKE

20:45, Stadio Giuseppe Meazza - Milánó

Várható kezdők:

Inter: Júlio César – Maicon, Ranocchia, Chivu, J. Zanetti – Thiago Motta, Stankovic, Cambiasso – Sneijder – D. Milito, Eto’o

Schalke: Neuer – Uchida, Höwedes, Metzelder, Sarpei – Jurado, Matip, Draxler, Farfán – Raúl, Edu

Szólj hozzá!

Címkék: bl inter bajnokok schalke inter schalke ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr322801902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása