Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Előzetes: Shakhtar Donetsk - AS Roma

2011.03.08. 11:40 Unimuck

A még talpon maradt, de hazai pályán egyaránt hátrányba került három olasz csapat közül elsőként a Roma néz szembe a megoldandó feladattal, vagyis, hogy valami úton módon tovább kellene jutni a Bajnokok Ligája legjobb 8 csapata közé. A küldetés nem könnyű, de akár még össze is jöhet a továbbjutás Montella legényeinek, ehhez azonban le kell győzni a Shakhtart hazai pályán, méghozzá nem is akárhogy. Az olaszok esélyeit az is nehezíti, hogy az ukrán csapat, amióta 2009-ben beköltözött új stadionjába, azóta nem szenvedett vereséget saját közönsége előtt, pedig járt Donyeckben több nagyágyú mellett az Arsenal is.

A remény meg van azért, csak épp igen halovány. Az odavágón a Rómának elég volt egy negyedórás kihagyás, hogy most az ukránok pózolhassanak a párharc esélyeseként. De nem a Shakhtar volt az első gárda, aki a nem is oly távoli múlt során kihasználta a Farkasok rövidzárlatát. A tavalyi Európa-Liga sorozat egyenes kieséses szakaszában Tottiék bő 20 perc alatt 3 gólt kaptak a Panathinaikos otthonában, majd a visszavágón 5 perc is elegendő volt a görög együttesnek, hogy megismételje mindezt. Reméljük Tottiék tanultak legalább annyit a leckéből, hogy UKrajnában kimarad a rövidzárlat.

A giallorossok leginkább Montellában bízhatnak, aki érkezésével (vagy Ranieri távozásával) szemmel látható önbizalmat adott a csapatnak, és azóta az eredmények is jönnek, még ha kicsit nyögvenyelősen is. A Roma egykori támadójának most a kispadról kell feltüzelnie a csapatot, vagy legalább hagyni, hogy az feltüzelje saját magát.

A számokat nézve, a 3 héttel ezelőtti Roma - Shakhtar 2-3-as végeredmény ugye azt jelenti, hogy a Lupinak tulajdonképpen 2 góllal kell győznie a Donyeck otthonában, ha tovább akar jutni, vagy egygólos győzelem is elegendő lehet számára, ha legalább 4-szer betalál Pyatov kapujába, de ez kevésbé valószínű, minthogy emberemlékezet óta nem szereztek Tottiék idegenben ennyi gólt

Hazai oldalról Kucher nem léphet pályára térdsérülése miatt, míg az olasz gárdából Cassetti és Menez fog hiányozni, mindketten eltiltásukat töltik. 

 

Shakhtar Donetsk - AS Roma

20:45, Donbass Arena - Donyeck

Várható kezdők:

Shakhtar: (4-4-2) Pyatov - Srna, Chygryskiy, Rakiytskiy, Rat - Hubschman, Mkhitaryan, Douglas Costa, Jadson - Willian, Luiz Adriano

Roma: (4-3-1-2) Doni - Burdisso, Juan, Mexes, Riise - Pizarro, De Rossi, Taddei - Totti - Vucinic, Borriello

Szólj hozzá!

Címkék: roma bajnokok ligája bl shakhtar donetsk as roma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr822721243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása