Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó - szombati játéknap

2011.02.19. 16:00 Unimuck

A Serie A 26. fordulójának szombati játéknapján elsőként Bolognában indul útjára a labda, ahol a Palermo vendégszerepel. A Bologna hazai közegeben bármelyik csapatra veszélyt jelenthet, míg a szicíliaiaknak életbevágóan fontos megszerezniük a három pontot, hogy tartani tudják a lépést az élbollyal. Este az Inter is pályára lép a Cagliari ellen. A szardíniai gárda a szélsőséges teljesítmény nagymestere, kérdés, mekkora ellenállást fejt ki Donadoni legénysége a Nerazzurri ellen.

 

Bologna - Palermo

18:00, Stadio Renato Dall'Ara - Bologna

Utóbbi két hazai találkozóját egyaránt megnyerte Marco Pavignani együttese, pedig nem mondható kellemes ellenfélnek a Lazio vagy a Catania csapata sem. A Rossoblu szekerét a 14 bajnoki találatnál járó Marco Di Vaio repíti, a kopasz támadó szerezte csapata góljainak több, mint a felét, így minden bizonnyal fokozott figyelemmel fogják őt őrizni a Palermo védői.

A vendég szicíliaiak nem képesek kiegyensúlyozott teljesítményre a bajnokság során, két győztes mérkőzés után biztosan becsúszik egy nem vár vereség Delio Rossi fiainak, legutóbb az addig idegenben nyeretlen Fiorentina ütötte ki hazai pályán Miccoliékat. Maurizio Zamparininek, a Palermo elnökének feltett szándéka, hogy az együttese megtegyen mindent a Bajnokok Ligájában való indulás édekében, de minimális célként elvárja csapatától, hogy kvalifikálja magát a jövő évi Európa Liga küzdelmekbe. 

A két gárda legutóbbi bolognai összecsapásán a hazaiak örülhettek a három pontnak, ám az őszi palermói találkozón 4-1-re a szicíliaiak diadalmaskodtak. 

A Bolognából Ekdal, Garics és Britos, a Palermóból Cassani, Pinilla, Goian, Darmian és Paolucci fog hiányozni sérülés miatt, míg Balzaretti eltiltását tölti. 

Várható kezdők:

Bologna: (4-3-1-2) Viviano - Moras, Portanova, Cherubin, Rubin - Perez, Mudingayi, Della Rocca - Ramirez - Meggiorini, Di Vaio

Palermo: (3-4-2-1) Sirigu - Munoz, Andelkovic, Bovo - Nocerino, Migliaccio, Bacinovic, Garcia - Ilicic, Pastore - Miccoli

 

Inter - Cagliari

20:45, Stadio Giuseppe Meazza - Milano

A Nerazzurri utóbbi kilenc mérkőzéséből hetet megnyert, összekapva magát ismét a Scudetto végső esélyesei között emlegetik. A Meazzában mindösszesen négy alkalommal hullajtott csak pontokat az Inter, ezzel a liga legjobb hazai mérlegével rendelkezik. A milánóiak legnagyobb gondja a belső védőpáros, a Lúcio - Samuel duó hosszú hetekre való elvesztése, így a védelem közepe a még kellő rutinnal nem rendelkező fiatal Ranocchiával és a lassú Cordobával nem éppen túl veretes. 

A Cagliari Donadoni irányításával kezd régi önmagára rátalálni, a szezon egyik meglepetéscsapatként a tabella 9. helyén tanyázik. A szardíniaiak Matri eligazolását sajnálhatják, mert a személyében a Serie A egyik legjobb csatárát vesztették el, de Acquafrescával, Cossuval és Lazzarival még mindig rettentően hatékony támadósorra bír a Cagliari. 

A két csapat utóbbi négy mérkőzésén egyaránt milánói siker született, legutóbb 2009. január 10-én tudott pontot rabolni a Cagliari az Intertől, igaz akkor pont a Milánóból.

Leonardo sérülés miatt Samuelt, Lúciót, Militót és Sneijdert kénytelen nélkülözni a mai találkozóról, míg Chivu továbbra is eltiltását tölti. A túloldalon Donadoni legerősebb keretével készülhet a fekete-kékek ellen.  

Várható kezdők:

Inter: (4-3-1-2) J.Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo - Kharja, Motta, Zanetti - Stankovic - Eto'o, Pazzini

Cagliari: (4-3-1-2) Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu - Nené, Acquafresca

Szólj hozzá!

Címkék: serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio bologna palermo inter cagliari

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr322672470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása