Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

18 év után Napoli siker Rómában, Cavani szenzációs formában

2011.02.12. 23:58 lupetto

 Érettebb játékának köszönhetően a Napoli megérdemelten hozta el a szombat esti derby mindhárom pontját, miután védekezésével gyakorlatilag áthatolhatatlan falat húzott kapuja elé, támadásai során pedig kegyetlenül használta ki a tartalékos hazai védelem kihagyásait. Az első félidő inkább a kakaskodásokról, mintsem a játékról marad emlékezetes (talán Vucinic helyzete kivétel ez alól), több sárga lapot is ki kellett osszon Bergonzi az indulatok megfékezése érdekében.

A második játékrész ezzel ellentétben eseménydúsan indult, Juan ritka böszme tizenegyessel büntette csapatát, amit Cavani kegyetlenül gólra váltott. A büntetőt követően a hazaiak ugyan próbálták meggyőzni a játékvezetőt annak érvénytelen mivoltáról, ám a bíró hajthatatlannak bizonyult, tegyük hozzá jogosan.

A gól után a giallorossi próbált váltani, s Menez révén némiképp aktívabbá is vált támadóalakzata, de ekkor már érezhető volt, a támadóbb felfogás komoly veszélyekkel is járhat, amennyiben nem jön a hazai gól, a Napoli egy kiugrásból könnyen eldöntheti a mérkőzést. Ez kis híján Lavezzi ziccerénél be is következett. De ami késik nem múlik, néhány percre rá Cavani már nem hibázott, Rosi pedig sokadszor is bizonyított miért nincs esélye sem beverekedni magát normál esetben a Roma kezdőjébe, szinte minden szereplésérekor aszisztál egy hasonló találathoz, tétlenül bámulva őrzöttjét.

Összegezve a Napoli megérdemelten győzött, s nem kis meglepetésre továbbra is tartja a lépést a Scudetto fő esélyesének tűnő Milannal. Cavani 25 meccsen szerzett 20 góljával pedig egyszerűen fantasztikus idényt fut az azzurri színeiben, vitathatatlanul De Laurentiis legnagyobb fogása. A Roma reméljük magához tér jövő heti BL fellépéséig, mert az utóbbi hetek eredményei alapján komoly gödör szélén táncol az együttes.

Roma-Napoli 0-2

Roma (4-4-2): Julio Sergio; Rosi, Cassetti, Juan, Riise; Taddei (Menez), De Rossi, Simplicio (Greco), Perrotta; Borriello, Vucinic (Totti)

Napoli (3-5-2): De Sanctis; Campagnaro, P.Cannavaro, Aronica; Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena (Zuniga); Hamsik (Yebda); Cavani (Mascara), Lavezzi

Játékvezető: Bergonzi

Gólszerző: Cavani 49. (11-esből), 83.

Sárga lap: Rosi (R), Lavezzi (N), Aronica (N), Dossena (N), Juan (R), De Rossi (R), Perrotta (R), Campagnaro (N), Cassetti (R)

Nézőszám: 32.737

 

kép: CdS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr532657006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása