Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Múltidéző: Az Azzurri legendás fellépései a germánok ellen

2011.02.08. 10:45 Unimuck

Holnap este felkészülési mérkőzést játszik egymással az olasz és a német nemzeti tizenegy. A dortmundi találkozó, noha csak egy barátságos mérkőzés lesz nagy presztizzsel bír, hiszen a két fél összecsapásai hatalmas múltra tekintenek vissza. A taljánok 4 világbajnoki és 1 európa-bajnoki címet, míg a germánok 3 VB és 3 EB győzelmet tudhatnak magukénak, mellyel Európa legeredményesebb válogatottjai, s mely csak még több pikantériát ad az összecsapásnak. Világbajnokságokon öt, kontinensviadalokon két alkalommal találkozott egymással a két futballnemzet, lássuk hogyan végződtek ezek az összecsapások, ezzel is hangolva a holnap 20.45-kor kezdődő derbyre.

1962. május 31. - Világbajnokság (Chile) - Olaszország 0-0 NSZK 

Első nemzetközi torna, ahol hivatalosan egymásnak feszült a két válogatott. A chilei világbajnokság csoportmérkőzésén a 0-0-as döntetlen a németeknek kedvezett jobban, mivel egy pontjuknak köszönhetően továbbléptek csoportjukból, míg az olaszoknak a végelszámolásnál kevésnek bizonyult mindez.

1970. június 17. - Világbajnokság (Mexikó) - Olaszország 4-3 NSZK

Olaszország visszavág Németországnak a mexikói VB elődöntőjében. A rendes játékidő Boninsegna és Schnellinger góljával 1-1-re végződött, majd egy gólzáporos hosszabbítás után a taljánok jutottak be a világbajnokság döntőjébe, ahol azonban Brazília túl nagy falatnak bizonyult. 

1978. június 14. - Világbajnokság (Argentína) - Olaszország 0-0 NSZK

Ismét döntetlen született az ősi riválisok rangadóján, ám ezúttal az olaszoknak kedvezett a pontosztozkodás, az Azzurri jutott tovább a második csoportkőrből. A bronzmérkőzésen ismét a brazilok babráltak ki a taljánokkal. Nem mellékesen e VB-n kezdte bontogatni szárnyait a Rossival fémjelzett Squadra Azzurra, de ez egy másik történet..

1982. július 11. - Világbajnokság (Spanyolország) - Olaszország 3-1 NSZK

Az olasz futball egyik legfényesebb diadala született ezen a madridi éjszakán. A világbajnokság döntőjében feszült egymásnak az olasz és a német nemzet ahol Rossi, Tardelli és Altobelli góljára csak Breitner tudott válaszolni, így Olaszország megszerezte harmadik világbajnoki címét!

1988. június 10. - Európa-bajnokság (NSZK) - Olaszország 1-1 NSZK

Az EB nyitómérkőzésén klasszikus döntetlen született a két fél között, a gólok Mancini és Brehme nevéhez fűződnek. Mindkét válogatott továbbjutott csoportjából, de az elődöntőkben egyaránt elvéreztek.

1996. június 19. - Európa-bajnokság (Anglia) - Olaszország 0-0 Németország

Ha csoportmérkőzés, akkor biztos döntetlen, ez ekkorra már komoly tradíció lett. Az ikszel a taljánok húzták ezúttal a rövidebbet, nem jutottak tovább ugyanis  a csoportküzdelmekből, míg a németek veretlenül végiggyalogoltak a mezőnyön és megnyerték a kontinenstornát.

2006. július 4. - Világbajnokság (Németország) - Olaszország 2-0 Németország

Szép emlékeink lehetnek a dortmundi Westfalen stadionról. A németországi VB olasz-német elődöntőjének helyszínéül szolgáló létesítményben játszották a 2006-os világverseny legjobb mérkőzését. A végig sok izgalmat hozó összecsapás hosszabbításában Grosso és Del Piero szenzációs találataival Itália került a döntőbe, ahol a franciákon át megszerezte negyedik VB győzelmét!

Szólj hozzá!

Címkék: calcio olasz válogatott squadra azzurra italy germany olasz német legendás találkozók nazionalelf német olasz

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr562646143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása