Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Inter - Roma: egy tökéletes rangadó

2011.02.07. 08:46 lupetto

 Ha olykor vitára kerül sor, hogy vajon unalmas-e, kiszámítható-e az olasz bajnokság és a rangadókon még mindig elképzelhetetlen-e más eredmény a 0-0-on kívül, akkor mindig csak találomra felidézek egy-egy Inter-Roma meccset és máris meggyőztem majd mindenkit magam körül.

A tegnapi meccsre is nyugodtan támaszkodhatok majd évekig, hiszen láthattunk mindent, ami egy tökéletes rangadó ismérve; rengeteg gólt, izgalmas fordulatokat, kitűnő iramot és néhány vitatható játékvezetői ítéletet is.

2-1-ig tulajdonképpen minden a vártak szerint alakult, nyílt sisakkal estek egymásnak a felek és felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Helyzete talán a Roma-nak akadt több, de Sneijder és Eto'o gyönyörű villanásai miatt mindenképp megérdemelt volt a hazaiak vezetése. Aztán jött a 62.perc és Pazzini leshatáron történő kiugrása, mely az olasz színészkedése után kiállítással és büntetővel végződött, de amely mégsem tekinthető jogtalannak, hiszen az argentín valóban rántott egyet a csatáron, ezzel tálcán kínálva az esés lehetőségét.

Eto'o értékesítette a büntetőt, s a már padlón lévő Roma-t úgy tűnt Thiago Motta fejesével végleg ki is ütötte, de minden logikának ellentmondva a giallorossi 10 emberrel is hihetetlen hajrába kezdett, egyetlen gólra megközelítve riválisát.

Az egyenlítés elmaradt, sőt Cambiasso révén végül kétgólos hazai siker született, de mindenképp elismerés illeti a vendégeket is, lenyűgöző küzdeni akarásuk miatt.

A nerazzurri győzelmével egyértelműen a Milan legfőbb riválisává lépett elő, Leonardo kinevezése pedig úgy tűnik a BL győzelem óta a legjobb dolog ami az interistákkal történhetett.

INTER-ROMA 5-3

Gólszerző: Sneijder (3.), Eto'o (35., 63. – 11-esből),. Motta (71.), Cambiasso (90.), ill. Simplício (13.), Vucsinics (75.), Loria (81.)

Inter: 1 Julio Cesar; 13 Maicon, 15 Ranocchia, 2 Cordoba, 4 Zanetti; 14 Kharja, 8 Thiago Motta, 19 Cambiasso; 10 Sneijder (Nagatomo); 7 Pazzini (Milito), 9 Eto'o

Roma: 27 Julio Sergio; 77 Cassetti, 29 N. Burdisso, 4 Juan, 17 Riise; 20 Perrotta (Taddei), 16 De Rossi, 30 Simplicio (Greco); 94 Menez (Loria), 22 Borriello, 9 Vucinic

Játékvezető: Paolo Tagliavento

Kiállítva: Burdisso 62.

kép: gazzetta.it

Szólj hozzá!

Címkék: roma inter serie a 24.forduló inter roma inter roma 5 3

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr972643755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása