Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Beharangozó - Szombati játéknap

2011.01.29. 10:00 Unimuck

A Serie A 22. fordulója sok várt összecsapást elhoz nekünk, ezért nem is akármilyen találkozóval veszik kezdetét a játéknap. A hétvégén először az olasz fővárosra figyelünk, ahol a Lazio hazai pályán fogadja a Fiorentinát. A kora esti találkozó után irány Szicília, a listavezető Milan a Catania katlanjában vendégszerepel.

 

LAZIO - FIORENTINA

18:00, Stadio Olimpico - Roma

A Lazio gödörben van, kár tagadni. Utóbbi négy mérkőzésén 4 pontot tudott csak begyűjteni, minek következtében elveszítve második helyét, a negyedik pozícióra csúszott vissza a tabellán. Nem hozza korábbi formáját a csapat eddigi esze, Hernanes, és a csatársorban a Floccari - Zarate páros is leállt a gólvágással, sőt, mi több, utóbbi aranylábút két mérkőzéses eltiltással sújtotta a liga fegyelmi bizottsága, miután a Bologna elleni találkozón verekedésbe keveredett Gimenezzel. Az eddig remeklő Binacocelesti védelme is sorra kapitulál, így nem dédelgethetnek hamis álmokat a Lazio fanok, ha Reja mester nem tudja felrázni csapatát, könnyen hiábavalóvá válhat az eddigi pazar munka. 

No, nem mintha a firenzeiek háza táján minden szép és jó lenne, Mihajlovic csapat közelebb áll a kieső zónához, mint a nemzetközi kupaszereplését érő helyekhez. Igaz, a közelmúlt szép eredményeihez méltatlan helyezéshez az is hozzájárul, hogy a szezon túlnyomó részében a Violák kénytelenek nélkülözni több meghatározó játékosukat is, elég ha csak Joveticre vagy Freyre gondolunk, de Montolivo is sokáig elérhetetlen volt. 

A Lilák utolsó négy mérkőzésükből egyet sem veszítettek el, és hét pontot begyűjtöttek ezen találkozókon. Nem utolsó sorban a San Paoloból is ponttal távoztak Mihajlovicsék, ám ebben az idényben még egy idegenbeli összecsapást sem tudtak megnyerni a Violák. 

Elnézve a Fiorentina hatékony támadósorát és a Lazio bizonytalan védelmét, nem kizárt, hogy egy gólgazdag találkozó kerekedik a két csapat találkozójából.

Bővebb elemzést hamarosan Kornéltól olvashattok. 

Várható kezdő:

Lazio: (4-3-1-2) Muslera - Lichtsteiner, Diakité, Biava, Radu - Brocchi, Ledesma, Mauri - Hernanes - Sculli, Floccari

Fiorentina: (4-3-3) Boruc - De Silvestri, Gamberini, Kroldrup, Gulan - Donadel, Montolivo, D'Agostino - Santana, Gilardino, Ljajic

Sérült: Bresciano, Del Nero, Meghni, Garrido, Rocchi ill. Vargas, Natali, Jovetic, Frey

Eltiltott: Dias, Zarate ill. Pasqual

 

CATANIA - MILAN

20:45, Stadio Angelo Massimino - Catania

A Catania hazai pályán remek teljesítményt nyújt az idei szezonban, tizenegy mérkőzésből ötöt megnyert és csak kétszer szenvedett vereséget, de pocsék idegenbeli mérlegének köszönhetően igen közel áll a kiesőzónához.

Simeone tanítványai utóbbi két, Milan ellen vívott találkozójukon ponttal zártak, ami bizakodásra adhat okot. Pár sérülttel nem számolhat a szicíliai csapat trénere, de Mascara és Maxi Lopez játéka biztosíték lehet a veszélyes hazai támadásokra. 

A Milan kisebb hullámvölgyét leküzdve utóbbi három mérkőzését egyaránt megnyerte, így magabiztosan várhatja a csapat dél-olaszországi túráját valamennyi Rossoneri. Ugyanakkor a milánóiak keretéből talán rekordszámnyi játékos sérült le egyszerre, így Allegri bár erős kezdőt küldhet pályára, a mérkőzés folyamán sok variációs lehetősége nem lesz. 

Legutóbbi kupamérkőzésen bemutatkozó Emanuelson és van Bommel most bajnoki találkozón is debütálhat vörös-fekete mezben. 

Bárhogy is nézzük, a listavezető milánóiak előtt egy kemény találkozó áll, de kötelező a három pont begyűjtése.

Várható kezdő:

Catania: (4-3-1-2) Andujar - Augustyn, Silvestre, Spolli, Capuano - Ledesma, Carboni, Sciacca - Ricchiuti - Mascara, Maxi Lopez

Milan: (4-3-1-2) Abbiati - Oddo, T.Silva, Yepes, Antonini - van Bommel, Ambrosini, Emanuelson - Robinho - Pato, Ibrahimovic

Sérült: Biagianti, Potenza, Llama, Izco ill. Amelia, Pirlo, Jankulovski, Nesta, Gattuso, Seedorf, Flamini, Strasser, Abate

Eltiltott: -

Szólj hozzá!

Címkék: milan lazio olasz foci olasz labdarúgás calcio serie a beharangozó serie a 22 fordulo lazio fiorentina catania milan

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr52622311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása