Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Coppa Italia előzetes - Nyolcaddöntők

2011.01.12. 15:00 Unimuck

Mai nap két mérkőzéssel folytatódnak az Coppa Italia, azaz az Olasz Kupa küzdelmei. A nyolcaddöntőkből ezidáig csak egy mérkőzés került lebonyolításra, ahol a Parma hosszabbítás után Hernan Crespo duplájával kiütötte a kupából a Fiorentina csapatát. A folytatásban délután a Palermo - Chievo, este pedig az Inter - Genoa összecsapást követhetjük nyomon.

 

Palermo - Chievo

17:30, Stadio Renzo Barbera - Palermo

 

A két csapat Veronában randevúzott a hétvégén és némi meglepetésre (na meg a játékvezetői ténykedésnek hála), a szicíliai gárda nem tudta legyőzni a Repülő Szamarakat. A bajnoki találkozó után most a kupában is farkasszemet nézhet egymással a két gárda, de az összecsapásra most Palermóban kerül sor, ami nem sok jóval kecsegtet a Chievo számára, ugyanis az utóbbi két déli túrájukon egyaránt három-három gólt kaptak és szenvedtek mindkétszer sima vereséget Miccoliéktól.

A hazaik csak most kapcsolódnak be a küzdelmekbe, míg a Chievónak már két fordulóval ezelőtt pályára kellett lépnie, s eddigi menetelése során két másodosztályú gárdát, a Sassuolót és a Novarát ütötte el a további küzdelmektől. 

A Palermo jól teljesít az idei szezonban, mindössze egyponttal marad el a 4., Bajnokok Ligáját érő helyezéstől. Hazai mérlege a csapatnak 10 mérkőzésen 6 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség, míg a Chievo idegenbeli statisztikája 9 mérkőzésen 2 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség, ami igencsak a Rosanero oldalára billenti a mérleg nyelvét. 

Delio Rossi nem számíthat a Hernandez, Pinilla Goian hármasra, míg Pioli Lucianot kénytelen nélkülözni a mai találkozóról. 

Várható kezdők:

Palermo: (4-3-2-1) Sirigu - Cassani, Andelkovic, Bovo, Garcia - Kurtic, Liverani, Nocerino - Ilicic, Pastore - Miccoli

Chievo: (4-3-1-2) Squizzi - Sardo, Morero, Andreolli, Jokic - Memushaj, Guana, Marcolini - Bentivoglio - Moscardelli, Pellissier

 

Inter - Genoa

21:00, Stadio Giuseppe Meazza - Milano

 

A nerazzurri remekül kezdte a 2011-es évet új edzőjével Leonardóval. Cambiassóék először a Napolit verték 3-1-re hazai pályán, majd Szicíliában nyertek 2-1-re a Catania ellen. Ugyanez a jó kezdet már a Genoára nem igaz. A Lazióval és a Cesenával sem bírt  a rossoblu, bár előbbi nem feltétlenül rossz eredmény az idei szeonban szárnyaló Lazio ellen,  két döntetlennel nyitották az új esztendőt.

Az Inter a Palermóhoz hasonlóan szintén csak most kezdi Coppa Italia szereplését, míg a Genoának korábban már a Grossetót és a Vicenzát is le kellett legyőznie, hogy a kupa nyolcaddöntőjébe kerülhessen. 

A találkozó egyértelmű esélyese a jó formában lévő nerazzurri, győzelmi reményeit az is növeli, hogy a Genoa egy hónapja nem tudott mérkőzést nyerni, sőt legutóbbi három találkozóján még gólt sem szerzett. 

Leonardo Coutinho, Sneijder, Julio Cesar, Samuel és Thiago Motta játékára nem számíthat, míg Ballardini Palaciót, Paloschit és Antonellit kénytelen nélkülözni.

Várható kezdők:

Inter: (4-3-3) Orlandoni - Santon, Ranocchia, Materazzi, Zanetti - Mariga, Muntari, Obi - Biabiany, Eto'o, Pandev

Genoa: (4-3-1-2) Scarpi - Mesto, Dianelli, Moretti, Criscito - Rafinha, Veloso, Kucka - Kharja - Destro, Rudolf

3 komment

Címkék: egyéb inter coppa italia olasz foci olasz labdarúgás genoa palermo olasz kupa chievo palermo chievo inter genoa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr252578958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása