Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Lazio-Lecce, jubileumi meccse

2011.01.09. 12:00 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Elmondom rögtön az elején, hogy mi a gáz a mai meccsel, aztán törődöm a konkrétumokkal és a pozitív világképpel. A probléma annyi, hogy pontosan az ilyen meccseken szokott a csapat elcsúszni a banánhéjon: gondoljatok csak a Catania elleni meccsre. Remek hangulat, meg lehet lépni az üldözőktől, nehezen elképzelhető a nem hazai siker és tessék, emlékszünk, ha nincs Hernanes villanása, talán az egy pont sem lett volna meg. Ezek a meccsek a legrizikósabbak, sokkal inkább, mint egy Inter vagy egy Juventus elleni, bármilyen furcsa is ezt elhinni. Reja pedig érez egy kis fásultságot a csapaton, ezért olyan nyilatkozatokkal tesztelte az idegrendszerünket, hogy elképzelhető a kezdő sípszó pillanatában Bresciano Zarate, és Del Nero Mauri helyén. Nem kell mondanom, ez úgy megalapozta a hangolásomat a mai meccsre. Persze kiderült aztán, hogy mindebből semmi sem igaz, csak szaratott a jó öreg, mi meg értjük a viccet, csak nem szeretjük. Nem vagyunk oda Lecce városának szeme fényéért és egyébként is: milyen csapat az alapból, aminek az egyik beceneve Farkasok? Utálkozva hajtsatok a továbbiakért.

Lecce amúgy sem tud túl sokat felmutatni futball szempontjából, az összes szimpatikus tevékenysége nagyjából ott kimerül, hogy ennek a városnak köszönhetjük Matrixot és innen igazol a Lazióhoz Ledesma. Az elmúlt 10 évben egyébiránt nem kapott ki a Lazio a Leccétől - kivéve egy alkalommal, az viszont elég csúnya volt, 5-3 lett a vége. Beszéljünk inkább az érdekességekről: a Laziónak soha nem volt még ennyi pontja a bajnokság ezen szakaszában, akkor sem, mikor bajnok lett! Hosszú évek óta nem szerepeltek ilyen jól, és ami talán a legfontosabb: abban a szezonban, aminek a végén Rossi kivezette a csapatot a BL-be, közel sem volt ennyi pontjuk a bajnokság feléhez érve! Már csak ezért is le kell győzni a vendégeket.

Matuzalem a változatosság kedvéért egy hónapra kidőlt, ahogy már-még sérült Garrido és Meghni is, Dias pedig eltiltása nyomán nem lesz ott a pályán, így a derbi után Willy megint kezdő lesz. Jó őt a csapatban látni, becsüljük meg a látványát. Mauri elvileg kisebb sérüléssel küzd, ám Bresciano fenyegető árnyéka ott lapul az ő hiánya esetén, így csak annyit mondhatok: Stefano, tegnap lettél 31 éves, tartozol mindenkinek egy ma délutáni kurva jó játékkal! Meglepetés semmi, a megszokott 4-2-3-1-et várhatjuk most is. Baljós előjel, hogy ha Hernanes és Mauri újfent a láthatatlan ember szerepét fogja alakítani, akkor félelem és reszketés várható. Jó ezen morfondírozni: nincs kispad, de senki, aki beugorva fellendíthetné a csapatot. Ha bekrepált a két agy, meghal a játék.

A Lecce eredeti címere

A vendégeknek nem kevés sérültjük van az egy szem eltiltott Giacomazzi mellett: Giuliatto, Di Michele, Ferrario és Olivera is lábadozik, nem tud ma egyikük sem segíteni a Leccén. A bajnokság második helyezettje találkozik tehát a legjobb kiesővel, akik idegenbe csak köszönni mennek; ez annyira nyilvánvaló hazainak tűnik, hogy rettegek a meccstől. Pedig nyerni kell, és aztán le kell gyűrni a Sampdoriát is, azt a csapatot, ahol remélhetőleg ma Macheda, vagy bárki más gólokat szerez, és azzal legyűrik a Romát. Nyerni kell, mert borzasztóan sűrű a mezőny. Nyerni kell, mert ezt a gyönyörű dátumot nem lehet nem kitűnő teljesítménnyel fogadni és ünnepelni. Végül pedig nyerni kell, mert a nézők között ott lesz Giorgio Sandri is, aki a meccs előtt személyesen fog találkozni a játékosainkkal. Minden adott tehát, ne bukjunk el. Én azért háromnegyed ötig, permanensen félek. Lichti, Biava: nem sárgát kapni!

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 13 Stendardo, 20 Biava, 26 Radu; 24 Ledesma, 32 Brocchi; 10 Zarate, 8 Hernanes, 6 Mauri; 22 Floccari. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 39 Cavanda, 23 Bresciano, 14 Gonzalez, 18 Kozak, 9 Rocchi) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Meghni, Garrido, Matuzalem
Eltiltott: Dias

LECCE (4-3-2-1): 22 Rosati; 2 Donati, 40 Tomovic, 14 Fabiano, 11 Mesbah; 21 Grossmuller, 20 Vives, 91 Bertolacci; 19 Piatti, 27 Jeda; 15 Ofere. Cserék: (81 Benassi, 33 Rispoli, 4 Gustavo, 8 Munari, 32 Coppola, 9 Corvia, 23 Chevanton) Vezetőedző: De Canio

Sérültek: Giuliatto, Di Michele, Ferrario, Olivera
Eltiltott: Giacomazzi

2 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr812571345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.01.09. 18:44:57

Egy kurva kibaszott szót nem vagyok most hajlandó beszélni a meccsről, csak annyit: kurva nagy zseni vagyok, kár, hogy lottót nem adtam ma fel. Rohadtul féltem, rettegtem ettől a meccstől, nem műbalhé volt. Mauri gólt vizionáltam, az is bejött. Szarjanak ma sünt a játékosok, a Lecce ellen, a 111. születésnapon, így kikapnak? Menjetek a picsába!
Amúgy nem kell senkinek kárörvendenie, Nando nem tehetett róla, teljesen vétlen volt.

Unimuck 2011.01.09. 18:56:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Megesik az ilyen. Együtt tudok érezni veled az 1-4 után :)
süti beállítások módosítása