Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Thiago Motta olasz válogatott lehet

2011.01.08. 13:30 Unimuck

Csütörtökön Thiago Motta vezérletével 3-1-es győzelmet aratott az Inter Leonardo debütálásán. Motta a Napoli elleni sikerből két góllal és remek játékkal vette ki részét. Látván az olasz útlevéllel is rendelkező játékos formáját, az itáliai sajtó nem tartja kizártnak, hogy Motta hamarosan magára öltheti az Azúrkék mezt.

A Squadra Azzurra szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli szereti bővíteni választási lehetőségeit, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy irányítása alatt már bemutatkozhatott a válogatottban a szintén brazil származású Amauri és az argentín Ledesma is. Előbbi Elefántcsontpart, utóbbi a Románia elleni barátságos mérkőzésen debütált.

Hogy egy másik nemzet mezét ölthesse magára bárki is, annak két feltétele van. Hazája felnőtt válogatottjában még sohasem szerepelt és rendelkezik az adott ország útlevelével. Nos Mottánál mindkét feltétel stimmel, ugyan a brazil utánpótlás-válogatottban már pályára lépett, de az A csapatba egyszer sem kapott meghívót.

Már a 2010-es világbajnokság előtt is felvetődött Motta szerepeltetése a Squadra Azzurrában, akkor Lippi mégse vitte magával a középpályást Dél-Afriákba, ám most újra megnyílhat előtt az út a Squadra felé.

Prandelli legközelebb február 9-ére hívja össze a válogatottat, ekkor Dortmundban játszanak barátságos mérkőzést Németország ellen. 

Szólj hozzá!

Címkék: inter calcio squadra azzurra prandelli thiago motta

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr732569435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása