Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Hogyan tovább, lazialék?

2011.01.08. 20:09 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Nehéz megtippelni, hogy tulajdonképpen mennyi laziale is van ma Magyarországon. Nyilván mondani sem kell, az ezredforduló környékén egyáltalán nem volt nehéz Lazio mezes gyerekbe botlani a focipályákon, de tagadhatatlanul szarul jött magyar szurkolói szempontból az a tény, hogy a hazai tévék a Lazio második nagy korszaka után kezdték el hétről-hétre közvetíteni az olasz meccseket. Szóval, mennyien lehetünk? Beleértve itt, az úgynevezett rejtőzködőket is, akik annyira mostanában nem törődnek a focival, de a sikerek révén újra előjönne bennük laziale énjük. Hiba lenne, ha őket megbélyegeznénk, mint divatszurkolókat, hiszen nem újonnan jött emberek: csupán az utóbbi évek kicsit kioltották bennük a lángot. No meg, nézzünk a szívünk mélyére: nem örülnénk neki, ha a Juventus és Milan sapkák és sálak erdejében felfedeznénk időről-időre egy Lazio relikviát?

Mik a mi hazai csomópontjaink, útkereszteződéseink? Mindenekelőtt a hivatalos oldalak: a lazio.hu, illetve az sslazio.hu. A két fő fórumról se feledkezzünk meg: az egyik az Index Drukkerkocsmájában található, és lassan 10 éve működik, a másik pedig a Nemzeti Sport Online gondozásában.

Hogyan lehetnénk többen, és hogyan lehetnénk összetartóak? Először is kell egy mikroközösség; egészen kicsi akár, de legyen összetartó, kitartó és lelkesítsék egymást a társak. A két magyar Lazio site-on mindez meg is található. Aztán, ezek a közösségek nem csak a csoportokon belül ápoljanak baráti kapcsolatokat, de nyissanak a hasonló szurkolói érzelmű, viszont más halmazba tartozó szurkolók felé is, ne gubózzunk be! Egy olyan viszonylag kis hazai támogatottsággal rendelkező csapatnál, mint a Lazio, csak úgy lehet erőt és hátteret mutatni, ha ezek a mikroközösségek egymással szimbiózisban működnek és már-már stabil makroközösséggé válnak. A siker útja csak ez lehet.

Amíg a szurkolói fórumokon, oldalakon és lehetőség szerint a való életben nincs kohézió, és nincs mindenkori szabad átjárás, addig eltűnünk a sűrűben. Gyakori felhívásokkal, látható összefogással, tüzes közösségi szellemmel viszont olyan klubok fölé is emelkedhetünk, akiknek lehet, hogy a langyos támogatói hatványozottan többen vannak, de minket látnak, minket hallanak. Ehhez kell megteremteni az eszközöket és az alkalmakat.

Most, hogy a Lazio ilyen remek szezont fut, adja magát a sansz: most mutassuk meg! Természetesen ez a fenti, vázlatosan felvázolt pontok nélkül nem lesz, nem lehet működőképes. Kommentekben várom az ötleteket, hogy ti miként látjátok, megvalósítható-e, és ha igen, akkor miként, vagy éppen ellenkezőleg, Kornél , te hülyeségeket beszélsz. Akárhogy is: találjunk ki valamit!

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr132570394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása