Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Szempillantásnyi zavar

2011.01.07. 08:12 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Ezt vártuk? Őszintén szólva nem tudom. Elégedetlen semmiképpen sem vagyok, és úgy vélem, egyik laziale sem lehet az. Nyilvánvalóan nem lehet minden meccset megnyerni, pláne az idegenbelieket, pláne-pláne az erős csapatok ellen, távol Rómától. Mert persze, szar formában van a Genoa, szívtak eleget az ősz során, Toninak évek óta nem volt egy jó meccse sem, portugál kapusuk van (durva, mi?), és még Rudolf sem játszik, sőt mi több, kölcsön is fogják adni. (Miért is?) Szóval, igazán sok szót nem is érdemes ennek az eredménynek szentelni, nem volt rossz a meccs amúgy, de az érdektelenség a legjobb, ami ráillik. Szünet utáni első találkozó, vízkereszt, hétköznap délután... Lesz ez jobb is. Meg aztán, és ezt a jövőbe tekintve is írom, ne essünk bele abba, hogy túlértékeljük a csapatot. Az idei cél a BL-indulás, azt nézve pedig minden fasza. Hajtás után a játékosok értékelése, mint az szokott volt.

Muslera: Három, meccset is nagyon komolyan befolyásoló bravúrja volt Rossi, Rafinha és Jankovics lövésénél. Neki pont most volt pihenésre szüksége, erre a formára van továbbra is szükség. Az IFFHS szerint a tavalyi év 7. legjobb kapusa volt a világon, helló!

Lichtsteiner: Több helyütt is így írták: fúriaként játszott. Remekül harcolt, jól segítette a támadásokat is; jó formában van, mint ahogy eddig minden meccsen. Abcúg Juventus, nem adjuk!

Biava: Folytatva a "vegyünk le világsztárokat a pályáról 90 percre" című egyszemélyes játékát, ezúttal Tonit tette láthatatlanná.

Dias: Semmi extra, de jól játszott, az igazi gáz, hogy hiányozni fog a Lecce ellen. Persze, inkább akkor legyen eltiltott, semmint a Samp ellen, meg nem is a védelmen fog múlni a meccs, de gondoltam megemlítem.

Radu: 1 hónap és műtét után tért vissza, de sem Rafinha, sem Mesto nem tudott túljárni az eszén. Ez dicséret.

Brocchi: Nem nagyon szokta őt lecserélni Reja, talán a hideg levegő meg az öreg csontok konstellációban lehet a megoldás. Nyilván ő is jól játszott.

Ledesma: Körbenéztem több laziale fórumon is, és megmondom őszintén, nem értem miért szidják őt ennyire. Úgy en block sem értem, a tegnapi meccs után meg különösen nem. Elvégre jól játszik. Nem látványosan és nem szórakoztatóan, végképp nem lelkesen, de felettébb hasznosan. Mást meg ugyan mit várunk tőle?

Zarate: Most mit mondjak... Gyors, ezt eddig is tudtuk. Nagyon, ezt is. Többet meg igazán nem mutatott, most sem.

Hernanes: Sajnos kifejezetten szar volt. Fogjuk rá a hidegre, mindenesetre nem volt jó látni, hogy mennyire könnyedén kikapcsolták a játékból.

Mauri: A két, talán legfontosabb ember együttesen fos játékát ez a csapat, jelen pillanatában, nem bírja el. Ezt végiggondolva pedig rögtön megérthetjük, miért is nem vagyok elkeseredve az 1 pont miatt.

Floccari: Jó érzés olyan embert a csapatban tudni, aki tiszteli a múltját, barátait, és a világért sem okozna nekik kellemetlenséget.

Pályára lépett még Matuzalem Brocchi helyén, Bresciano Hernanes helyén, illetve Kozák Floccari helyett.

Ballardini szavaival én nem szívesen koszolnám a blogot, de mégiscsak az ellen edzőjének értékelései a következők, különösen az első mondatát figyeljétek, ahol szakmai hozzáértésének egyik legfényesebb jelét adja: "Ez a Lazio más csapat, mint az én Lazióm volt, hiszen 5-6 új ember is érkezett. Szép hónapokat töltöttem Rómában, és soha nem fogom elfelejteni a pekingi Szuperkupa győzelmet. A második félidőben már sokkal agresszívabb volt a Genoa, de most ennyire tellett tőlünk."

Reját oly régen küldték már el a padról, hogy úgy érezte, nem járja, ha ezt az eseménytelen sorozatot továbbfolytatja. Érdekesség, hogy tavaly ugyanitt és ugyanígy is elküldték a pálya mellől - annyi különbséggel, hogy akkor a Sampdoria volt a vendéglátó. Távollétében helyettese, Giovanni Lopez beszélt a döntetlenről: "Addig nagyon jól játszottunk, ameddig Hernanest nem kötötték gúzsba. Ettől a pillanattól kezdve kiszámíthatóvá vált a játékunk. Matuzalem játéka kérdéses lehet a Lecce ellen, mert elképzelhető, hogy kificamodott a bal térde."

Ezen velős szavak után minden csak minőségi esés lenne, zárjuk azzal, hogy vasárnap hazai pályán, nincs mese, le kell győzni a Leccét. Pontosan az ilyen meccsek szoktak a legnehezebbek lenni, és ezért is sokkal jobban tartok tőle, mint a tegnapitól. Pedig ha nincs 6 pont az elkövetkezendő kettő római mérkőzésen, akkor nem csak veszélybe kerülhet újfent a dobogó, de az immár 2 pontnyi távolságban lihegő Roma is az arcunkba röhöghet. Ne hagyjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr382566714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása