Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Zárjuk a második helyen az évet!

2010.12.19. 10:30 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A naptári év utolsó meccse közelít, ahol is az a megtiszteltetés érte a Laziót, hogy déli verőfényben léphet pályára, elsőként a vasárnapi mérkőzések közül. Az eddigi ilyen alkalmak szerencsét hoztak a csapatnak, Palermóból is egy ilyen időpontban sikerült 3 pontot elhozni. A mostani ellenfél az az Udinese lesz, akik bár tragikusan kezdték a szezont és igencsak megjárták a mélységeket, de az utóbbi időben nagyon szépen szerepelnek. Mondjuk túlzásokba se esünk, hisz két héttel ezelőtt igen simán kikaptak a Parmától, de mind a Napolit, mind a Fiorentinát 0 ponttal küldték haza. Ebből rögtön adódik is sikereik fő ismérve: nagyon jók hazai környezetben. Amely most nem fogja őket segíteni és a Roma ellen is láthattuk, hogy idegenben máshogy lépnek azért pályára. A máshogyan szó itt egészen egyszerűen azt jelenti: az Udinese meghal északi otthonától távol. Mondjuk már látom magam előtt, hogy egy újabb döntetlen után megkapjuk, már megint nagy volt a pofánk, de könyörgöm, ha most nincs 3 pont, akkor tökön szúrhatjuk magunkat. Ami a legfontosabb: a mai győzelem esetén pontszámban biztos, hogy a második helyezettel azonos pontszámban várjuk az új évet, ami nagyon szép.

Di Natale nem is kezdhette volna szebben a meccsre való hangolást: "A Lazio fantasztikus csapat! Igazán nehéz dolgunk lesz az Olimpicóban, de igyekszünk jobban helytállni, mint a Roma ellen." Azért megjegyzem, hogy mélyen szimpatikus fickó az öreg Antonio, fene se gondolná, de már a 34. életévében van, és karrierje során - nem számítva a kölcsönadásokat - csak 2 klubban fordult meg! Az Udinesében pedig egészen fantasztikus átlagot tart, majdnem minden második meccsén betalál a kapuba.

Nem csak az a gond, hogy Floccari lesérült, de Brocchi sikeresen eltiltatta magát Torinóban, így ő sem léphet pályára. Nem tagja továbbá a keretnek Garrido - minek vettétek meg, mi?! - és Radu sem. Utóbbi esetében nem kicsit komoly hír, hogy állítólag ügynöke tárgyal a Barcával. Nem kis szenzáció lenne, ugye? Egyébként már nagyon is esedékes térdműtétjéből lábadozik, januárban várhatóan bevethető lesz.

Az utóbbi idők Lazio-Udinese összecsapásai meglepően jó meccseket hoztak. Említhetném itt a 2008-as 3-3-as döntetlent hozó udinei találkozót, a 2007 tavaszi 4-2-es Lazio győzelmet hozó, szintén udinei meccset, vagy talán a legszebbet, a 2006. novemberi Lazio-Udinese mérkőzést, ami 5-0 lett! A legutolsó összecsapást is biztosan nyerte a Lazio, idén tavasszal 3-1 lett a római hadd el had vége. Szürreális meccs volt egyébként: Hiztsperger és Brocchi is gólt lőtt, Siviglia viszont szépen búcsúzott. Jellemző, hogy az északiak gólját Di Natale szerezte. Egy aznap játszott utoljára a Lazio a focitörténelem egyik legszebb mezében.

Miért csesztem el fél évet a karrieremből?

Ami biztos, hogy Radut ezúttal nem Cavanda, hanem az ezen a poszton még soha nem játszó Diakité fogja pótolni, Brocchi helyett pedig értelemszerűen Ledesma lép pályára. Mint oly sokszor, most is a védelem bal oldala lesz az a pont, ahol megverhetik a Laziót: az előző posztban is méltattam Mobido képességeit, de ha koncentráció nélkül játszik, akkor finitó. Floccari helyén Rocchi bizonyíthat, kérdés megteszi-e, mert az ő korában már nagyon nehéz ennyi mellőzés után, csak úgy hirtelen kivágni a rezet. Bizakodunk benne is nagyon, itt lenne az ideje számára is egy jó mérkőzésnek.

A vendégeknél sérült Basta, Ferronetti és Cuadrado, de igazán egyik hiányában sem fognak összeesni, amíg a kulcsemberek és köztük is főleg Di Natale és Sanchez harcra készek. A chileinek és Muslerának ugye van egy közös sztorija, nem is annyira a távoli múltból, ez ne ismétlődjön, a múlt hét után ismét annak jött el az ideje, hogy Nando megmutassa, miért jó kapus. Fentebb nem linkeltem az 5-0-ás sikert hozó római meccset, olyan szép élmény volt, hogy jó ómenként azzal zárom a posztot. Szívesen látnánk ezt kora délután!

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 20 Biava, 3 Dias, 21 Diakitè; 24 Ledesma, 11 Matuzalem; 6 Mauri, 8 Hernanes, 10 Zarate; 9 Rocchi. Cserék: (12 Berni, 39 Cavanda, 13 Stendardo, 15 Gonzalez, 23 Bresciano, 18 Kozak, 17 Foggia) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Meghni, Garrido, Radu, Floccari
Eltiltott: Brocchi

UDINESE (3-5-2): 1 Handanovic; 17 Benatia, 13 Coda, 2 Zapata; 3 Isla, 66 Pinzi, 88 Inler, 20 Asamoah, 27 Armero; 7 Sanchez, 10 Di Natale. Cserék: (6 Belardi, 11 Domizzi, 19 Badu, 26 Pasquale, 83 Floro Flores, 9 Corradi, 16 Denis) Vezetőedző: Guidolin

Sérültek: Basta, Ferronetti, Cuadrado

6 komment

Címkék: vasárnap serie a lazio 17.forduló lazio udinese

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr912525178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.19. 12:34:02

Ez gyorsan ment, Rocchi-Hernanes összjáték után utóbbi talált be, bár egy ilyen gól után Muslerát tuti elővennék.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.19. 12:50:42

Mobido baszd meg, mi lenne, ha egyszer nem a baloldalról jönne a veszély? Miért kell, hogy igazam legyen?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.19. 13:13:48

Balfaszok garmadája, hát mekkora labdát adott Rocchi? Ezt kihagyni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.19. 13:49:02

Ez meg mi a faszom volt? Mondjátok, hogy nem élvezetesek a Lazio-Udinese meccsek...

lupetto 2010.12.19. 13:58:35

izgalmas, csak nem buktok el 2 pontot?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.19. 14:27:52

No, hát nem hiszem, hogy estig lesz ennél jobb meccs a Serie A-ban. Izgalmas, mozgalmas, sok gólos meccs volt, végig kiegyenlített. Rocchi remekül játszott, jövőre több lehetőséget KELL kapnia, balszélre meg ha nem találnak ki valamit, akkor súlyos gondok lesznek.
A Lazio megérdemelten győzött, beszédes adat, hogy háromszor annyi kaput eltaláló lövése volt, mint a vendégeknek, Kozak meg jó gyerek.
süti beállítások módosítása