Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Cesena - Cagliari, Milan - Roma : beharangozó

2010.12.18. 12:43 lupetto

 Utolsó fordulójához érkezik az idei esztendő és mi sem zárhatná az évet jobban, mint a ma este megrendezésre kerülő Milan - Roma rangadó. Felvezetésként 18 órától a Cesena - Cagliari mérkőzést izgulhatjuk végig, hajtás után utóbbi beharangozójával kezdjük a szombati játéknap előzeteseit.
 
Remekül kezdték az idényt a cesenaiak, döntetlen Rómában, majd győzelem a Milan és a Lecce ellen, de a lendület nem tartott sokáig, 12 pontjából hetet első három mérkőzésén gyűjtött be az újoncegyüttes. Hazai pályán azonban továbbra sincs okuk különösebb panaszra szurkolóiknak, 3-1-4-es mérlegük teljesen korrekt egy kiesés ellen küzdő csapathoz mérten.
Mai ellenfelük évek óta biztos tagja a Serie A középmezőnyének, a Cagliari üde színfoltja a bajnokságnak egy-egy figyelemre méltó sorozatával. Bár idén inkább egyenetlen teljesítményük a jellemző, de Donadoni irányítása mellett úgy tűnik kezd megszilárdulni a csapat játéka, s ez előbb-utóbb az eredményekben is testet kell öltsön majd.
Különösebb sérüléshullám, vagy jelentősebb számú eltiltás nem sújtja egyik együttest sem, bár  a vendégek alighanem szívesen feláldoznának több játékost is egyetlen eltiltottjuk kiváltásáért. Donadoni ugyanis nem számíthat az előző héten mesterhármasig jutó Nené játékára, de a Cossu-Acquafresca-Matri támadótriót azt hiszem így is sokan megirigyelnék a bajnokság mezőnyében.
 

CESENA-CAGLIARI
18:00

CESENA (4-3-3): Antonioli; Ceccarelli, Von Bergen, Pellegrino, Nagatomo; Colucci, Caserta, Parolo; Jimenez, Bogdani, Giaccherini

CAGLIARI (4-3-2-1): Agazzi; Perico, Canini, Astori, Agostini; Biondini, Conti, Nainggolan; Cossu, Acquafresca; Matri


Eltiltott: Nené
Sérült: Piangerelli

Igazi csemegét ígér 20.45-től a Milan - Roma derby. Ranieri már bő egy hete megkezdte lélektani hadjáratát a Milan ellen. Nyilatkozataival, melyben érzékeltette milyen jót tenne a bajnokságnak egy római győzelem, igyekezett maga mellé állítani egész Olaszország közvéleményét.

A Milan remekül teljesít új szezonjában, 36 pontot begyűjtve eddigi 16 mérkőzéséből igazán komoly eséllyel bír, hogy 2004 után ismét magasba emelhesse a bajnoki trófeát. A csapat nyári igazolásai szinte egytől-egyig teli találatnak bizonyultak, Ibrahimovic, Robinho és Boateng is a rosseneri híveinek legszebb álmai szerint játszik, s az új játékosok érkezte úgy tűnik inspirálólag hatott egy-egy "veterán sztár" teljesítményére is. Ugyan Pato, Thiago Silva és Zambrotta hiánya akár el is dönthetné e mérkőzés sorsát, ez a Milan van olyan erős és egységes, hogy bármely játékosa távollétét gond nélkül megoldja.

A Roma idén amolyan Rómásan csapongó, bármikor képesek lehetnek legyőzni akár a világ legjobbját, majd ugyanazon héten mondjuk simán kaphatnak egy négyest Leccében. Az, hogy most melyik arcát mutatja majd a 2010-es év bajnoka nagyban függ néhány játékos hangulatától és küzdőszellemétől. Amennyiben a várható kezdőcsapatból Totti, De Rossi, Menez és Mexes is legjobb tudása szerint teljesít, úgy könnyen valóra válhat Ranieri álma és győzelemmel búcsúzhatnak hűséges szurkolóik előtt. Azonban ha  fejben többen is ismét meginognak, úgy esélyét veszti a giallorossi az esetleges pontszerzésre is. A kulcs tehát a játékosok mentális felkészítésében lehet, meglátjuk Ranierei mekkora mester e téren.

Jó hír az idei év tapasztalatai alapján a mérkőzés hangulatát féltöknek, hogy ezúttal Rómából a szurkolói kártyával nem rendelkező szurkolók is jegyhez juthattak, így egészen biztosan közel telt ház és fantasztikus légkör fogadja majd a csapatokat.



MILAN-ROMA
 20:45

MILAN (4-3-1-2) Abbiati; Abate, Nesta, Bonera, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Pirlo; Seedorf; Ibraimovic, Robinho

ROMA (4-3-1-2) Doni; Burdisso, Mexes, Juan, Riise; Simplicio, De Rossi, Brighi; Menez; Totti, Borriello


Eltiltott: -
Sérült: Thiago Silva, Zambrotta, Flamini, Pato, Inzaghi illetve Julio Sergio, Lobont, Vucinic, Cassetti

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb roma beharangozó milan serie a 17.forduló milan roma cesena cagliari

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr682523774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása