Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Biancocelesti hírmorzsák

2010.12.03. 07:00 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Újabb Roma-Lazio összecsapás közeledik, ám ezúttal nem a jövő év elején következő kupameccsre gondolok. A kicsik fognak minket - remélhetőleg - megörvendeztetni egy derbigyőzelemmel, nekik ez mostanában kötelező érvénnyel megy. Idén mind a Primavera-bajnokságban, mind a Primavera-kupában legyűrték az ősi ellenfelet, utóbbi találkozón 4-0-ra. Most az évente megrendezésre kerülő Karol Wojtyla kupa apropóján. Az Őszentségéről, II. János Pál pápáról elnevezett versengés amúgy is hazai terep fiainknak: eddig ők nyerték meg a legtöbb alkalommal.

Reja nyilatkozott érdekeseket Musleráról: "Roppant tehetséges kapus, az időnkénti hibái pedig fiatal korának köszönhetőek. Volt pár megingása az eddigiek során a bajnokságban, de igazán komolyak, meccset eldöntőek nem és ez a lényeg. A chilei meccsén látni kellett, hogy nagyon furán jött mindkét labda a gól előtt, bárkivel megtörténhet egy-egy ilyen eset. Nem helyes, hogy egy szerencsétlenebb mérkőzés után elfelejtik az emberek az összes addigi bravúrt!" Helyes a bőgés, mister!

Az első meccse lesz ez Pandevnek a Lazio ellen, a szomorú és gyalázatos klubváltása óta. Soha nem örültünk a rossz formájának, most sem tesszük. Érdekesség, hogy 2004-ben - persze a pénz mellett - az ő játékjogának a fele volt az Inter fizetsége Sztankovicsért. Goran 191 meccsen lépett pályára Róma szerencsésebb felének csapatában és ezeken 64 gólt szerzett, átlagosan minden harmadik meccsén betalált a kapuba. Ez napjaink fociban nagyon is szép eredmény. Kíváncsian várjuk, hogy a lazialék miként fogadják majd - örömmel - , ahogy azt is, hogy Goran miként fog viselkedni a pályán, ha mostani csapata gólt szerez, vagy akár ő teszi ezt. Nem hiszem, hogy csalódnunk kell majd.

Szólaltassuk meg Diast is, megérdemli: "Álmodom persze a válogatottról, de a Lazio az elsődleges! Azonkívül reálisan látom a helyzetem: a posztomon Mano Menezes igen jó játékosok közül válogathat, nem hiszem, hogy bekerülhetek oda." Dias ugye már egy alkalommal meghívást kapott, 2009-ben, egy Chile elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen, de akkor nem kapott szerepet. "Őszintén megmondom, nem számítottam arra, hogy ilyen jól fogunk szerepelni és hogy ennyi győzelmünk lesz. Pedig most erősek vagyunk és versenyképesek. Korai még távolabbra tekinteni mindezeknél. Itt Olaszországban sokkal kevésbé szabadabb a védők szerepe, mint otthon Brazíliában, de már megszoktam. Nem vagyunk egy Inter vagy Milan, de ütőképes a csapatunk!"

A holnapi rangadó sípmestere Daniele Orsato lesz. Ez a Laziónak nem éppen a legjobb előjel, mert a játékvezető ténykedése mellett 3 döntetlen és 3 vereség mellett csak 1 győzelmet sikerült aratni. Legutóbb a cesenai tragédiát vezette, ez önmagában elsápasztó. Egyébként vezetett már Lazio-Inter meccset: mégpedig a két éve, december 8-án lejátszott meccset, ami a vendégek 3-0-ás győzelmével ért véget.

Még egy infó a holnap estéről: körülbelül 50 ezer embert várnak az Olimpicóba.

Végül egy jó hír: Foggia meghúzódott a mai edzésen, így nem lesz ott Reja keretében.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr142489516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása