Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

EL - Napoli döntetlen Cavani mesterhármasával, utolsó fodulóban dől el a továbbjutás

2010.12.02. 21:20 Unimuck

Szerencsére a Napoli nem folytatta a Juve és a Samp tendenciáját és az utrecth-i döntetlenjével életben tartotta továbbjutási reményeit az utolsó kör előtt. A vendéglátóknak mindenképp győzniük kellett volna, ennek ellenére az 5. percben Cavani révén a vendégek szerezték meg a vezetést, ám nem tarthatott sokáig az örömük, ugyanis Van Wolfswinkel gyors egy percre rá egalizált. Ezután a nápolyiak teljesítménye különösebben nem esett vissza, ám mégis a félidő derekán két gólos hátrányba kerültek, melyen ismét Cavani enyhített a szünet előtt, így 3-2-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Ahogy múlt az idő, úgy nőtt a tét, ennek köszönhetően a második félidőben sok szabálytalanság tördelte találkozót. A játékot irányító Napolinak sokkal több helyzetet sikerült kialakítania a hazaiaknál, ám mégsem jött az egyenlítő gól. Aztán amire vártak az olasz drukkerek, az a 70. percben bekövetkezett. Cavani értékesítette a csapatának megítélt büntetőt, mellyel parádés játékát megkoronázva mesterhármast ért el, még ha nem is a klasszikus fajtából.

Végül a győzelmet már nem sikerült kicsikarni Mazzarri legényeinek, pedig a játék képe alapján megérdemelték volna.

Ezzel a döntetlennel a Napoli életben tartotta továbbjutási esélyeit. A záró fordulóban épp a 2 ponttal előtte álló Steaua Bukarestet fogadják Hamsikék a San Paolo stadionban, ahol, ha nyernek, továbblépnek az egyenes kieséses szakasz küzdelmeibe.

Utrecht 3-3- Napoli

G.: Wolfswinkel (6', 28' - büntetőből), Demouge (34') ill. Cavani (6', 42', 70' - büntetőből)

4 komment

Címkék: el utrecht napoli mesterhármas európa liga cavani

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr252489261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.02. 22:50:42

Én már röhögök az olasz csapatokon, a Palermo is elmehet a bús Benő belébe.

lupetto 2010.12.02. 23:17:19

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem is rossz az a 2-2 az előző két forduló zakói után és legalább a presidentének (aki most miért maradt mégis?) is igaza van, hogy vannak olyan jók, mint bármelyik olasz csapat.
legalább nem lesz centizve a német 4. BL hely, más kérdés, hogy így nemhogy bebukják, de ebben az életben nem is szerzik soha vissza a plusz indulást.
De, ha őket nem idegesíti, minket se zavarjon, most majd úgyis az jön, hogy milyen jót tesz a bajnokságnak, h 3 helyért megy az öldöklő csata

Unimuck 2010.12.02. 23:23:17

Ja, majd lesz egy-két jó csapatunk, meg sok felesleges :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.12.03. 00:32:34

Bemásolnám ide Lojzi kommentjét a Népsport blogról, mert minden szava igaz és találó:

LojziBM 2010. 12. 03. 0:05

@ejjelikornel: Egyébként meggyőződésem, hogy a BL súlyozása miatt a 4 BL hely a 3-al szemben olyan előny, amit nem lehet normális körülmények között behozni.
Ahhoz, hogy a Bundesliga bukja a spanyolokkal szemben a negyedik helyet egy Kirch-csőd és az addigi utánpótlásképző módszerek teljes csődje kellett.
A Bundesliga előzése soha sem jött volna létre a Calciopoli nélkül.
Ahhoz ki kellett bizony nyírni a Juventust, királyt kellett csinálni a nemzetközileg súlytalan Interből (1 kiugró év ellenére igenis azok) és bizony kellett az EL-t leszarjuk féle digó mentalítás is.

A Serie A esélye nem tudom, hogy mikor és mitől fog eljönni, de tippjeim azért vannak:
1. Görög, illetve ír mintájú spanyol gazdasági válság (klubok fizetőképes kereslete jelentősen csökken), amit a két nagy is csak megtépázva él túl. Ehhez jöhet hozzá a TV jogdíjak egyenlőtlen elosztása és a középmezőny, valamint az alvég olyan szintű leszakadása, hogy a nagyok nem tudnak otthon igazi tétmeccseket vívni. Ezek a hatások elegendőek lehetnek a spanyol liga lassú, de gyorsuló ütemű leépüléséhez.
2. Az UEFÁ-nak sikerül bevezetnie valamiféle gazdasági szabályozást és légióskorlátozást, ami a PL klubok látványos visszaesését hozza. A rendezetlen gazdálkodás okozta klubcsődök erre rátesznek egy lapáttal.

A fenti hatások persze egyáltalán nem biztos, hogy egyrészt létrejönnek, másrészt nem biztos, hogy a Serie A lesz olyan helyzetben, hogy kihasználja a lehetőséget.
A Calciopoli és a Kirch-csőd esetén volt feltörekvő rendezett hátterű, és erősödő bajnokság. Ha a Serie A nem lesz ilyen állapotban, akkor könnyen lehet, hogy egy kedvező lehetőséget is a franciák, vagy az orosz-ukrán páros tud kihasználni.
süti beállítások módosítása