Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Római elefánttemető lesz az Olimpicóban

2010.11.28. 12:40 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A Milan és a Juventus tegnap esti botlása után itt a lehetőség arra, hogy egy igazán jó forduló kerekedjen a mostaniból. 1 pontra fel lehet zárkózni a milánóiakra, a Juventustól pedig 5 darab szép ponttal meg lehet lépni. Nyilván nem feledkeztünk el a Napoliról sem, de Udinében nem lesz könnyű dolgok. Tehát már csak két dolog hiányzik a tökéletességhez: egy mai győzelem, illetve a nápolyiak pontvesztése(i) az Udinese ellen. No persze ha a Roma ki találna kapni Palermóban, az csak édesítené a vasárnapot. Drukkoljunk csak a Romának a BL-ben, gyűjti az olasz koefficienseket és a kétfrontos harca nem igazán alkalmas keretét is fárasztja vele, ergo a bajnokságban se kell annyira tartani tőlük. Adjuk meg, amit meg kell: a Bayern elleni meccsük igazán megsüvegelendő eredmény volt.

Térjünk vissza magunkra: a kulcsemberek szerencsésen pihenhettek, a B-csapat is könnyedén intézte el az Albinoleffét, így a Maxi López nélkül érkező Catania nem lehet megoldhatatlan feladat, sőt. Ha pedig mégis az, akkor végképp számoljunk le az álmainkkal, csakúgy mint Nemere, mikor rájött, hogy még ő sem tud évi 58 könyvet megírni.

Ha egy ellenfélként érkező csapat és a Lazio mérlegét nézzük, akkor jobban tesszük, ha az összehasonlításból kihagyjuk a tavalyi szezont, főleg annak a februárig tartó szakaszát. Ekkor ugyanis szinte nem találunk olyan klubot, amellyel szemben ne szenvedett volna vereséget a Lazio, de a maximum is csak a döntetlen volt. A Genoa valóságosan balfasz jellegét mutatja, hogy még az akkori Lazio is 6 pontot hozott ellenük a két meccsen.

Mert 2009 őszén az erőteljes örvényben még sikerült egy döntetlennel távozni Szicíliáról, de februárban kőkeményet lebasztak a hazaiaknak Rómában egy olyan meccsen, amelynek egyetlen pozitívuma az volt, hogy Firmani kezdőként játszott 71 percet. No meg pontosan az a López rúgta a Catania gólját, aki ma nem lesz ott a pályán.

Ugorva a borzalmakat, azóta, hogy visszajutott a Serie A-ba a Catania, mindig az nyerte a párharcot, aki hazai pályán játszott. Ritka egyébként az ilyen Olaszországban, de 5 év alatt mindössze egyetlen döntetlen volt. A bajnokságban nagyon is jól állnak, a 11. helyen, de az ő szempontjukból a lényeg inkább az, hogy csupán 3 pontra a Palermótól, amely felé érthetően komoly és régi komplexusokat táplálnak. A héten a kupában ők is taroltak, 5 gólt rúgtak a szezon végén majd kieső Bresciának - na jó, ne essenek ki, egy komcsi csapat kell a ligába - és az utóbbi egy hónapban csak egyszer kaptak ki, azt is csak a szicíliai derbin.

A legjobbjaik is angol tengerészek voltak

Szóljunk most már a mieinkről is: nyújthatott jó teljesítményt a leffeiek ellen Stendardo és Garrido is, de a meccsre nevezett 20 fős keretben egyikük neve sem szerepel, ellenben Cavanda és Kozak megint ott van. Ledesma visszaveszi kezdő helyét Matuzalem előtt, Radu pedig annak ellenére a kezdő sípszótól a pályán lesz, hogy a jobb térdében található gyulladás kiújult, ráadásul sárga lap esetén nem játszhat az Inter ellen. Ilyen az, ha nincs alternatíva a baloldalra, csak akkor Garrido mi a francot keres Rómában, ha bajnokin csak azért sem bíznak benne. Komoly szarban lehet egyébként az egész csapat sárgák esetén, mert a románon kívül Lichti és Dias is eltiltással néz szembe lap esetén. Félidőben remélhetőleg kettőt közülük le lehet kapni.

López nem fog hiányozni, de a barátnője igen

A biztos kimaradó Lópezen kívül sérülés miatt nem is utazott Rómába Bellusci, Carboni, Delvecchio, Spolli, Augustyn és Pesce. Llama a középpályán fog játszani, Capuano pedig a védelemben átadja a helyét Alvareznek. A sok argentin dacára nagyon veszélyes csapat a Catania, ügyelni és figyelni kell. A Parma elleni mérkőzés megmutatta, hogy nem szupercsapat a Lazio, nem fog minden meccset megnyerni, még akkor sem, ha jobb és esélyesebb is. Most viszont nem szabad kiengedni a kezünkből azt a lehetőséget, amire a tegnapi találkozók utat nyitottak.

Legyünk ügyesek és kenjük el a szájukat!

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 3 Dias, 20 Biava, 26 Radu; 32 Brocchi, 24 Ledesma; 6 Mauri, 22 Floccari, 8 Hernanes; 10 Zarate. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 39 Cavanda, 11 Matuzalem, 23 Bresciano, 17 Foggia, 9 Rocchi) Vezetőedző: Reja

Sérült: Meghni

CATANIA (4-4-2): 21 Andujar; 2 Potenza, 6 Silvestre, 23 Terlizzi, 22 Alvarez; 17 Gomez, 13 Izco, 26 Biagianti, 16 Llama; 15 Morimoto, 7 Mascara. Cserék: (30 Campagnolo, 12 Marchese, 33 Capuano, 20 Martinho, 8 Ledesma, 26 Sciacca, 9 Antenucci) Vezetőedző: Giampaolo

Sérültek: Pesce, Bellusci, Carboni, Agustyn, Spolli, Delvecchio
Eltiltott: Maxi Lopez

Egyébként azt hittétetek, hogy csak hülyéskedek a címmel? Nem!

2 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr152478617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.11.28. 21:21:56

Ah a Juve, úgy a Lazio se tudta kihasználni a Milan botlását. Mi volt a meccs képe? De Hernanes repül tovább :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.11.29. 07:55:12

@Unimuck: Hernanes végre igazán jól játszott, mármint magához képest is jól. Hatalmas fölényben volt a Lazio, de ez a Parma ellen sem volt másképp, most nincs szerencséje a csapatnak. Különben látható, hogy miért nem fog még ebben az évben igazán nagy dolgokat elérni a Lazio: ha kivesszük Maurit és Hernanest, akkor Floccari is meghal és adott egy csapat, ami semmi igazán meglepőt nem tud hozni.
Tegnap is a teljes kétségbeesés jele volt, hogy Reja behozta Foggiát, ott vége volt a meccsnek, kettő labdatemetőt jobb csapatok sem bírnak el.
süti beállítások módosítása