Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Újabb római derbi közeleg az Olasz Kupában!

2010.11.25. 16:31 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Kezdjük rögtön azzal, hogy tartok ettől a meccstől. Ez persze nem több, mint egyéni szociális probléma, de némileg mutatja a látnoki képességeim meglétét az a tény, hogy ha én tartottam egy mérkőzéstől, akkor az nem is lett sima. A toplistám első helyén a cesenai vendégjáték áll, ami előtt nagyon-nagyon féltem és mi lett belőle... Haladjuk túl a hisztimet és nézzük a konkrétumokat: az Albinoleffe lesz csapatunk ellenfele. A minicsapatot a legtöbben Camoranesi ominózus nyilatkozatából ismerhetik, mikor az argentin e csapat megemlítésével is támasztotta alá azt, hogy miért is nem akar a Serie B-ben játszani. Mert hogy szar, ugye. Pedig a maguk kategóriájában nagyon is becsületre méltó együttes Leffe és Albino szeme fénye. Minden továbbit a lapozás után olvashatsz.

Röviden úgy lehet bemutatni őket, hogy rendkívül fiatalok, 1998-ban alakult a klub és a Serie C osztályaiban, valamint huzamosabb ideje a Serie B-ben játszanak. Hazai mérkőzéseiket Bergamóban játsszák, a majd 27 ezer férőhelyes Atleti Azzurri d'Italiaban, ami kicsit érthetetlen, lévén a leffei stadion 2260 férőhelyes, átlag nézőszámuk pedig majdnem pontosan megegyezik ezzel a számmal. Ők tudják. Egyébként van laziale kötödése a klub egykori neves játékosainak, hiszen a Albinoleffe egyik jogelődjében, Leffében kezdte karrierjét Beppe Signori, illetve Biava szintén focizott ott, de a mi kis Inzaghink bátyja, Pippo is eltöltött ott egy évet.

A legutóbbi 5 meccsén az Olimpico vendégei nem tudtak nyerni és döntetlenből is csak egyre futotta nekik, mondhatni kellemetlen előjelekkel érkeznek Rómába. Az este főszereplői hivatalos meccsen még nem is találkoztak egymással, de egyszerűen nehezen elképzelhető, a szerző hisztije ellenére is, hogy ne a Lazio jusson tovább, akár komoly fölénnyel is.

Reja egy ilyen gyengébb ellenfél ellen vissza fog térni a 4-3-1-2-es formációhoz, amit egyébként bajnokikon is használhatna, mert így jelentősen több lehetőség jutna a Capitanónak is. Berni visszakerül a kapuba, ezúttal Muslera a keretben sincs, szegény Bizzarri meg a padon gondolkozhat azon, miként lett harmadik számú kapus. A védelemben, a középpályán és a támadósorban sincs meglepetés, bár kurvára tartok attól, hogy Bresciano és Foggia egyidejűleg és kezdőként lesz a pályán.

A Portuguaro ellen ez egész jól is működött - mondhatni, ellenük még ez is elment - ne a bergamóiak mutassák meg, hogy mennyire nem ér semmit egyik játékos sem komoly ellenfél ellen. Lichtsteiner, Biava, Radu, Matuzalem és Zarate szintén pihenhet, biztos ami biztos alapon Hernanes és Floccari azért ott lesz a padon. Ne legyen rájuk szükség.

Pontosan ennyi szurkolójuk van

Cisse, Bombardini, Sala és Torri nincs ott a vendégek 18 fős keretében, és az elmúlt szezonban a Lazio által is szeretettel, de sikertelenül alkalmazott 3-5-2-t fogják preferálni. Az egykori nagy reménység Momenté csak a padon kezd. Így leírva nem megoldhatatlan feladat ez a Lazio B-csapatának sem, de jó lenne figyelni és nem elrontani egy újabb derbi lehetőségét. Mert nem lehet eleget hangsúlyozni: egy mostani győzelem azt jelenti, hogy a Romával találkozik a Lazio a Coppa Italia nyolcaddöntőjében! A pontos időpont még nem ismert, de vagy decemberben, vagy január elején. Már csak ezért is oda kéne hogy tegyék magukat a fiaink. Ha valaki talál jól fogható streamet, ne legyen rest megosztani velünk kommentben, mi sem fogunk másként tenni.

LAZIO (4-3-1-2): 12 Berni; 5 Scaloni, 21 Diakitè, 13 Stendardo, 14 Garrido; 15 Gonzalez, 24 Ledesma, 23 Bresciano; 17 Foggia; 18 Kozak, 9 Rocchi. Cserék: (1 Bizzarri, 3 Dias, 39 Cavanda, 32 Brocchi, 8 Hernanes, 81 Del Nero, 22 Floccari) Vezetőedző: Reja

ALBINOLEFFE (3-5-2): 1 Tomasig; 14 Garlini, 5 Passoni, 3 Bergamelli; 22 Zenoni, 6 Previtali, 78 Mingazzini, 11 Foglio, 77 Piccinni; 9 Grossi, 19 Cocco. Cserék: 28 Layeni, 27 Lebran, 13 Maino, 58 Hetemaj, 29 Girasole, 7 Cia, 23 Momentè. Vezetőedző: Mondonico.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio coppa italia

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr232472872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása