Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Készen a Gialloblues-ra!

2010.11.21. 13:14 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

2010. február 14-én igazán örömteli volt nézni a Laziót, hiszen a fenébe is, akkor aratta a szezonban a második idegenbeli győzelmét. Az áldozat pedig nem volt más, mint a Parma. Egy olyan lerúgott, mélyben lévő és elcsigázott Lazio is képes volt nyerni, hát akkor egy mostani, ereje majdnem teljes teljében lévő csapat ne tudna? Egy olyan együttes ellen, amelyik északiként is csak annyit tud felmutatni, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság székhelye? Nem lesz itt probléma: előételként kemények leszünk, mint egy jófajta Parmigiano-Reggiano, majd az első gól után Tortelli in savor fogja szánkat ízesíteni, Floccari tálalásával, őt követi majd Zarate ízléses Prosciutto di Parma in crosta-ja, végül a harmadikat, desszertként Rocchi tálalja, Viennese al cioccolato! Még jó hogy ebéd után lesz a meccs. Hajtás után minimális taktikázás és egy még szebb győzelmi tor előrevetítése következik.

Ha nem számítjuk a múlt szezon botrányosan szar római meccsét, akkor bizton állíthatjuk, hogy kedves ellenfél a Laziónak a Parma. Legutoljára 2004 őszén kaptak ki tőlük, azt követően pedig 5 győzelem és 3 döntetlen gazdagítja a a római mérleget. Viszont azt sem felejthetjük el, hogy az utóbbi meccseken már egész vállalható volt a Parma, sőt: csak a Napolitól kapott ki, az előző két meccsen pedig szűk, de értékes győzelmeket aratott, a kieső(jelölt) Bari és a szebb napokat látott Sampdoria ellen. Szóval figyelni kell, az tuti.

Reja 19 játékossal érkezett, meglepetés nincs szerencsére. A hányattatott sorsú játékosok mindegyik felépült, így Dias, Radu, Brocchi és Mauri is kezdő lehet. Egy kivétellel a kezdőcsapat sem változott, bár az kicsit meglepő: az olasz válogatottban frissen bemutatkozott Ledesma kerül padra - milyen érdekes a sors, pont azon a meccsen nem lesz kezdő, amelyen anno visszatért a száműzetésből - , helyette a már teljesen felgyógyult és attraktívabb, de kevésbé biztosabb Matuzalem kezd. A másik tipp viszont bevált, Floccari Mauri és Hernanes mellől segíti az elől lévő Zaratét.

A sérültek a régiek, Stendardo és Meghni. Utóbbiról jut eszembe: emlékeztek még, mikor kis Zidane volt a beceneve és ilyeneket tudott? Lesz ő még valaha is játékra, valódi játékra képes és alkalmas? Szomorú vagyok miatta.

A hazaiknál Galloppa és Valiani harcképtelen, ahogy azt várni is lehetett, valamint Paletta eltiltását tölti, így őt Paci fogja helyettesíteni. Giovinco és Crespo a kispadon, remélem utóbbi mindenképpen pályára lép, Bozsinov viszont kezdőként fogja bizonyítani, hogy a bolgár csodagyerekből miért lett az, ami.

Egy a lényeg: ha nem nézzük a cesenai borzalmat, akkor ez a mai Lazio éppen azért tartózkodik a bajnokság második helyén, mert a kötelező meccseket magabiztosan hozta. Ennek ma sem szabad másképpen lennie és az idegesítően közel férkőző Romát sem lenne rossz újabb győzelemmel bosszantani. Az viszont nagyon idegesítő, hogy a fél védelemre eltiltás vár, ha egy sárgát kap, azt vagy ezen a meccsen kéne bekapni, vagy már csak januárban, mert az Inter-Juve kettős egymás utáni héten fog kopogtatni és ott nem lehet, nem szabad tartalékos védelemmel kiállni, főleg hogy Stendardo rendbejövetele megjósólhatatlan.

PARMA (4-3-3): 83 Mirante; 5 Zaccardo, 24 Paci, 6 Lucarelli, 3 Antonelli; 4 Morrone, 10 Dezemaili, 18 Gobbi; 7 Candreva, 86 Bojinov, 8 Marques. Cserék: (1 Pavarini, 51 Dellafiore, 26 Pisano, 22 Ze Eduardo, 13 Angelo, 21 Giovinco, 9 Crespo) Vezetőedző: Marino

Sérültek: Paloschi, Galloppa, Valiani
Eltiltott: Paletta

LAZIO (4-2-3-1): 86 Muslera; 2 Lichtsteiner, 3 Dias, 20 Biava, 26 Radu; 32 Brocchi, 11 Matuzalem; 6 Mauri, 22 Floccari, 8 Hernanes; 10 Zarate. Cserék: (12 Berni, 21 Diakitè, 14 Garrido, 24 Ledesma, 23 Bresciano, 17 Foggia, 9 Rocchi) Vezetőedző: Reja

Sérültek: Stendardo, Meghni

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr582462920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása