Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Olasz - román előzetes: Fantáziadús és pörgős játékot vár Prandelli a románok ellen

2010.11.17. 15:07 Unimuck

Ma este, Klagenfurtban feszül egymásnak az olasz és a román válogatott barátságos mérkőzés keretein belül. Cesare Prandelli kihasználva a lehetőséget, új embereket vet be, így került a keretbe Federico Balzaretti, Andrea Ranocchia, Alessandro Diamanti és Christian Ledesma, akik nem hogy első alkalommal ölthetik magukra a címeres mezt, rögtön kezdőként is futhatnak ki a pályára.

 A két csapat utoljára a 2008-as Európa-bajnokságon találkozott egymással a csoportkörben, ahol a nagy izgalmakat hozó találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. Elmondhatjuk, hogy azóta óriási változásokon ment át mindkét válogatott, hiszen az akkoriban a pályán lévők közül most csak Daniele De Rossi és Fabio Quagliarella képviselteti magát olasz oldalról, míg a román csapatban Razvan Rat, Gabriel Tamas és Dorin Goian kaphat ismét szerepet.

A Squadra Azzurra jól kezdte az 2012-es EB selejtezőket, hiszen négy kör után veretlenül vezeti csoportját, egyedül Észak-Írország válogatottjával nem bírt Prandelli csapata, de így is 3 ponttal megelőzi a csoport második szlovénokat.  

Ugyanez már nem mondható el a román alakulatról. A D csoport utólsó előtti helyén tanyázik Razvan Lucescu gárdája, úgy, hogy három mérkőzés alatt mindösszesen csak egy gólt tudtak szerezni a nem éppen veretes ellenfelek ellen.

Az eltiltását letöltő Mutu nem került még vissza a román keretbe, a Fiorentina játékosa amúgy is sérült, így már két ok, ami miatt ki kell hagynia a mai találkozót. Hasonló cipőben jár a Lazio játékosa, Radu is, miután a hétvégi bajnokin le kellett cserélni.

Az olasz mester elképzeléseihez pontosan passzol a mai ellenfél, hiszen feltehetőleg az olaszok fogják irányítani a játékot, így a mester bátran tesztelheti a keretbe meghívott új játékosokat.

Este a csapatkapitányi karszalagot Giuseppe Rossi viselheti, mondván, a Prandelli által megálmodott kezdőből ő szerepelt eddig legtöbbször a nemzeti tizenegyben, szám szerint 17-szer. Ez is bizonyítja a mester kísérletezési szándékát.

 

Olaszország - Románia

2010.11.17. 20:30 

 Hypo Arena, Klagenfurt

Kezdő XI:

Olaszország: (4-3-1-2) Viviano - Santon, Ranochhia, Bonucci, Balzaretti - Mauri, Ledesma, Aquilani - Diamanti - Rossi, Balotelli

Románia: (4-4-2) Tatarusanu - Maftei, Tamas, Chivu, Rat - Torje, Ropotan, Florescu, Deac - Stancu, Marica

Szólj hozzá!

Címkék: olasz válogatott román válogatott squadra azzurra barátságos mérkőzés azzurri blog

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr352454882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása