Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Vereség egy középcsapattól, továbbra is első helyen a bajnokságban

2010.11.09. 09:39 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

...és akkor Simplico kezezésénél úgy éreztem, hogy a kezemben tartott poharat belevágom a monitorba. Nem tudom, nektek mikor jött el ez a pillanat. Mert nem az volt a legrosszabb, hogy tökéletesen a tavalyi formáját mutatta a Lazio, nem is az, hogy Hernanes és Mauri értékelhetetlen volt, mert ez egy derbi, ahol teljesen mindegy milyen eredmény születik, nem számít semmit. Ez egy külön testrész a bajnokság testében, különálló, független vérkeringéssel. A bosszantó - mit bosszantó, plafonig felbaszó - az volt, hogy most éppen azok tekintetében volt balszerencséje a csapatnak, amik máshol, más meccseken a lehető legjobb alakulnak. Foggia lövése a kapufán csattant, Hernanes belelövi a szerencsétlen balfasz módjára kirohanó Sergióba a labdát - én is védtem volna, simán beleakadt a lövés, ha ez bravúr, akkor bravúr minden olyan "védés", amit rálőnek a kapusra - , a játékvezetésről meg, ami miatt agyfaszt kaptam, még nem is beszéltem, de pár mondat múlva Morgantit is elküldöm a picsába.

Mindenekelőtt beszéljünk a büntetőkről, azon belül is haladjunk időrendbeli sorrendbe. Simplicio lövése után a labda valóban rápattant a ki tudja miért kalimpáló Lichtsteiner kezére és tagadhatatlan, hogy meg is változtatta a labda irányát, mert ha nem ér bele a svájci, akkor az bizony kapura tartott volna. Jogos volt, tagadhatatlan. A Boriska által elvégzett tizenegyes viszont olyan ocsmány rondán szar volt, amit tőle és a játékától joggal el lehet várni, mégis meglepőnek bizonyult Muslera peches volt, bár igaz, mivel egy ritka középszerű játékos állt vele szemben, számíthatott volna a szar rúgásra. Nando, legközelebb készülj fel jobban az ellenfél gyengébb képességű játékosaiból!

A következő tizenegyesgyanús esetet Riise tettét követően láthattuk, mikor a norvég nemes egyszerűséggel lerántotta a helyzetbe kerülő Maurit. Ezen a délután viszont a Lazio nem kaphatott egyetlenegy neki kedvező ítéletet sem. Egyértelmű eset volt. Beszélnünk kell még a megélhetési futballista egyik prototípusáról, akinek sajnos nem jut eszembe a neve, olyan jelentéktelen labdarugdosó, de színésznek nem lenne utolsó, az biztos. Zseniálisan alakította a feldöntött szemeteszsákot, ami kijelentésből legalább az egyik biztos hogy igaz rá, legalább ennyi. Morganti - akit Sensi asszony minden bizonnyal vacsorával látott vendégül aznap - persze ezt is befújta.

A végén pedig az egész mérkőzés legegyértelműbb szabálytalansága után - Simplicio ért kézzel a labdához, tizenhatoson belül, mindenki számára láthatóan - a bíró sípja megint csak néma maradt. Nem mondom, hogy a kurva anyád Morganti, de erősen gondolom.

Röviden a játékosokról: Muslera hozta önmagát, biztos és jó volt, a hátsó négyesben Stendardónak eleinte voltak bizonytalanságai, de hozta magát, a többiek is megfelelőek voltak, Broccira és Ledesmára mostanában nincs panasz, Hernanes és Mauri viszont kritikán aluli volt. A brazilnak most nagyon össze kell szednie magát, mert 1 hónapja nincs egy jó meccse, de még egy jó félideje sem. Floccari a szokottnál is aktívabb volt, Rocchi súlytalannak bizonyul, Zarate meg a szokásos fos formáját hozta.

A holnapi meccsen kell bebizonyítani, hogy ez csak egy kisiklás volt. Itt pedig csak visszatérni tudok a kezdeti mondataimhoz: a derbi nem számít bele a bajnokságba. Az itt elért eredmény olyan, mintha meg sem történt volna, annyira különálló dolog. A Lazio a Cesena ellen is hozni fogja a kötelező győzelmet - amiről a Roma nem tudja hogy mi és mindannyiunk szerencséjére ott maradt a levegőt/csapatot rontani Ranieri - és marad az első helyen. Év végén pedig az első négyben.

Szólj hozzá!

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr982435454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása