Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Di Canio: "Előnyben lesz a Roma, hiszen Totti nem játszhat."

2010.11.05. 18:53 Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Hiába áltatják magukat a romanisták a BL-ben kiszenvedett és csak egy hajszálon múlott győzelemmel. Komolyan azt hiszik, hogy azért, mert sikerült legyőzni egy olyan csapatot, amelyiket csak az edzőjéről és az egyik csatáráról ismerünk, máris megretten minden laziale? Sikerült zsinórban kétszer nyerni, lezúzni a Leccét és a Bázelt? Hoppá, hát a Lazio Palermóból hozott el 3 pontot, csak legutóbb! Miután a mellékelt képen Totti elárulta Di Canio kérdésére, hogy életében hány könyvet tartott a kezében, lapozzunk egyet:

Mi nem fogunk megrettenni. Persze sajnáljuk hogy Totti nem lesz ott a derbin, hiszen általa könnyen emberelőnybe kerülhetne a Lazio, no meg lassúságával komoly fékje a Romának, de jobb esetben félt lebőgni a derbin, a rosszabb esetet nem is fejteném ki. Továbbá sérült Taddei, Pizzaro, Mexes, Brighi és Adriano. Ám most hagyjuk is a taktikai fejtegetéseket, annak holnaptól jön el az ideje, nézzünk inkább egy kis statisztikát:

A barátságos meccseket is beleértve eddig 165 alkalommal találkozott egymással a két csapat. Totti lépett a legtöbb alkalommal pályára derbin, míg a legtöbb gólt Lazio részről Piola szerezte, 7 találatot, a romanisták részéről pedig Da Costa vezet, 11 góllal. Az átlagos közönség 68.327 fő - ennél vasárnap biztos hogy többen lesznek - , a legtöbb regisztrált létszám eddig 80 ezer ember volt, 2001 áprilisában.

Totti biztos hogy nem lesz kint a stadionban vasárnap este, ezt ő maga nyilatkozta: "Nem hiányzik a feszültség. Hogy ki fog nyerni? Floccari büntetőjével győz a Lazio!" Természetesen Di Canio is szívesen mondta el véleményét: "Az a csapat nyeri a derbit, akiben több lesz a türelem és a megfontoltság. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy a Roma lesz előnyben, mivel Totti nem játszhat."

Még véletlenül sem szabad arra gondolnunk, hogy nincs semmi baj ha nem nyer a Lazio, vagy akár kikap, hiszen mindenképpen marad az első helyen. Így nem lehet szurkolni. Tudnunk kell, hogy a Roma most valóban egy pozitív fázisban van és éppen ezért is lehet igazán szép és dicsőséges a derbi: nem csak egy egyszerű győzelem lehet vasárnap délután, nem csak az vezető helyet szilárdíthatják meg, hanem a fellendülő Romának adhatnak egy fájdalmas és mély csapást, ami olyan súlyos is lehet, hogy búcsút inthetnek minden szezonbeli tervüknek. Persze Adrianónak szívesen segítünk egy csendes helyet találni, ahol elgondolkodhat azon, hogy fegyverrel pózolni azért mégiscsak könnyebben megoldhatóbb Brazíliában.

Egyértelmű, hogy a Lazio megnyeri a mérkőzés. Ranieri, üdv újra szakkomentátorként!

1 komment

Címkék: lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr352426392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.11.06. 08:19:02

Szerintem pont, hogy Totti hiánya miatt fog kikapni a Róma. Értem én a zrikát a Lazio részéről, csak nem annyira valós :)
süti beállítások módosítása