Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

BL - előzetes: Milan - Real Madrid, Basel - Roma

2010.11.03. 13:33 Unimuck

Viharfelhők gyülekeznek Milánó és Róma felett, már ami a Bajnokok Ligájás szereplésüket illet, ugyanis mindkét olasz csapat nehéz helyzetbe hozná magát, ha vereséget szenvedne ma este. A két héttel ezelőtti párosítások "visszavágói" nem kecsegtetnek túl sok reménnyel, hiszen a Milan sima két gólos vereséget szenvedett Madridban, míg a Roma hazai pályán kapott ki csúnyán, 3-1-re a svájci alakulattól. Ráadásul a milánóiak a hétvégén gyenge játékot produkálva elbukták a Juve elleni derby-t, míg a fővárosiak legalább a Leccét legyűrték, ezzel némi reményt keltve a szurkolóik szívében.

Milan - Real Madrid

Allegri kellemesebb helyzetben van, mint pár nappal ezelőtt, ugyanis Oddón kívül felépült sérüléséből Ronaldinho, Zambrotta, Thiago Silva és Ambrosini is, így több variációs lehetősége lesz Mourinhó csapata ellen. A portugál tréner - aki nyár óta először tér vissza ellenfélként a San Siróba - nem számíthat Kaká, Gago, Garay és Lassana Diarra szolgálataira sem.

A Real jobban hangolt a találkozóra olasz riválisánál, hétvégén 3-1-re verték a Herculest, így továbbra is vezetik a spanyol bajnokságot a Barca előtt. A kiváló formában lévő Cé Ronaldo két gólt szerzett a legutóbbi bajnokin, amivel új madridi rekordot állított fel, zsinórban a 4. mérkőzésén a 10. gólját lőtte. Nem árt rá odafigyelnie a milánói védelemnek.

Allegri várható kezdőjében nincs nagy meglepetés, a megszokott tizenegyből egyedül Ronaldinho hiányzik, aki a padon kezdhet, így Robinho bűvölheti bal oldalon a labdát. Nyilván extra motivációt jelent a kis brazilnak volt csapata ellen játszani, óriási elégtétel lenne számára, ha betalálna a Real kapujába. Ne fogd vissza magad Robinho!

A csoport másik találkozóján az Auxerre fogadja a Milánnal pontazonossággal álló Ajaxot. Esetleges milánói ponthullatás és holland győzelem kellemetlen helyzetbe hozná Pirlóékat.

 

AC Milan - Real Madrid

2010.11.03. 20:45

San Siro, Milano

Várható kezdők:

Milan: (4-3-3) Abbiati - Zambrotta, Nesta, T.Silava, Antonini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Pato, Ibrahimovic, Robinho

Real Madrid: (4-2-3-1) Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo - Khedira, Alonso - Di María, Özil, C.Ronaldo - Higuain

Basel - Roma

A bukdácsoló Rómának nem éppen rózsás a helyzete, hiszen csoportja utolsó helyét foglalja el és az előző fordulóban a vele csúnyán elbánó Basel otthonába kell pályára lépnie. Ranieri mester a hullámzó teljesítmény miatt 3 meccses ultimátumot kapott, melyből az elsőt sikerrel vívta meg csapatával a hétvégén. Az egyezség arról szól, hogy a már lejátszott Lecce, a mai Basel és a hétvégi Lazio elleni találkozókon stabilizálja a gárda játékát és kússzanak feljebb, mind a BL, mind pedig a Serie A tabelláján, különben szerződést bont a két fél. Első lépés tehát jól sült el, de a mai feladat sokkal nehezebbnek tűnik az előzőnél.

Az ősz hajú mester nem számíthat Brighi, Mexes, Pizzaro, Taddei és Adriano játékára, de a hétvégi Lazio - Roma derbiről eltiltott Totti tudja vállalni a játékot kisebb vállproblémája ellenére.

A Roma védelmének legfőképp a svájci Alexandre Freire kell figyelnie, aki már 4 gólnál jár a sorozatban.

Azt nem is kell taglalni mekkora szükség van az olasz győzelemre, hiszen ezután a Bayern Münchent fogadják az Olimpicóban De Rossiék, majd Kolozsvárra utaznak. Egyik mérkőzés sem lesz egy sétagalopp.

 

Basel - AS Roma

2010.11.03. 20:45

St. Jakob Park, Basel

Várható kezdők:

Basel: (4-4-2) Costanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri, Yapi Yapo, Huggel, Stocker - Frei, Streller

Roma: (4-4-2) J.Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Menez, De Rossi, Simplicio, Perrotta - Totti, Vucinic

6 komment

Címkék: roma bajnokok ligája milan bl real madrid basel g csoport e csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr702419628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.03. 15:14:01

a tegnapi nap utan vegre szorithatunk olasz csapatert is :P

lupetto 2010.11.03. 15:59:45

@madcows: remélhetőleg több sikerrel, mint nyáron tettük.. :)

lupetto 2010.11.03. 16:01:17

egyébként féltem mind a két csapatot, nagyon remélem, hogy rám cáfolnak. A 6 pont szinte csoda lenne, a pillanatnyi formák alapján

Unimuck 2010.11.03. 16:33:16

Basel utóbbi két bajnokiját 3-1-re nyerte, de a Rómának nagyobb esélye van a győzelemre szerintem, mint a Milánnak. Pirlóéktól én már egy döntetlent is bravúr kategóriába sorolnék, nagyon gyengék voltak hétvégén. Zlatan életébe nem rontott el ennyi helyzetet.
Basel - Roma 2,X
Milan - Real 2,X

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.11.03. 17:00:10

a kozeppalyara ha a milan legalabb 2 minosegi embert ha nem igazol a Milan, akkor a Scudettonak is bucsut mondhatnak (meg talan Allegri is a munkajanak), a Real vedelmet talan meg meg lehetne bontani, de a kozeppalyaja egy konnyu setaval atgazolhato :P a wingbackek meg szarok (ujabban Antonini is ritka gyengen jatszik, pedig ra nem annyira jellemzo), talan Thiago Silva visszateresevel stabilizalodik a vedelem, nem irom le a Milant, mert elofordulhat, h Gattuso kifog egy jo napot, Pirlonak meg lesz kedve jatszani, de keves az esely :P a Ce-Ozil-Di Maria tengelyt kurva nehez lesz tartani, hisz nehezen tudom elkepzelni, hogy mindharom egyszerre fogjon ki nehez napot, az nem igazan sanszos

amugy vhol olvastam, es igaz: a Juve nem egy verhetetlen csapat, de legalabb egy csapat, a Milan viszont jelenleg kulonbozo jatekosok ugyanolyan mezben :P

Unimuck 2010.11.03. 21:38:30

Nem rossz a Milan meccs, de a Real megint egy fokkal jobb. Zlatan elcseszett 2 ziccert, amit máskor simán belő...
Roma viszont megy kettővel, Ranieri összekapta a srácokat.
süti beállítások módosítása