Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Európa Liga: totális őrület Nápolyban

2010.10.21. 09:56 lupetto

 Már a sorsolás óta különleges figyelem övezi a Liverpool nápolyi vendégjátékát, s ahogy közeledett a mérkőzés rendezésének időpontja, úgy nőtt a hisztéria is város és régiószerte. Túlzás nélkül kijelenthető, a múlt heti jegyárusítás megkezdése óta Nápoly a ma esti mérkőzés lázában ég, pillanatok alatt elkapkodták a rendelkezésre álló zsugákat, mindenki aki számít a San Paolóban óhajt lenni a kezdő sípszó megfújásának pillanatában.

Természetesen Angliából is jópáran úgy érezték (közel 1000-en a hírek szerint), nem maradhatnak le csapatuk EL rangadójáról, így szép számmal érkezt(n)ek Liverpoolból is a fanatikusok, nem kis fejtörést okozva ezzel a carabineriknek és a szintén a városba érkező angol kollégáiknak. Sajnos az első incidensek már tegnap este megtörténtek, jelenleg is három brit szorul kórházi kezelésre, ketten ráadásul közülük szúrt sérülések miatt. A két blackpooli férfit a hírhedt Forcella negyedben támadták meg ismeretlenek, amit a Camorra tagjainak egyik legfőbb gyüjtőhelyéül tartanak Olaszországszerte. Sérüléseik azonban a vágások ellenére nem súlyosak, szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezek a támadások sokkal inkább az ellenség megszégyenítését szolgálják az ultrák között, nem cél egymás életének kiontása, így várhatóan 10 napon belül mindketten elhagyhatják a városi kórházat.

Rajtuk kívül néhány vacsoráját fogyasztó angol túrista került még kis híján komolyabb veszélybe, egy csoport ugyanis potenciális Liverpool szurkolóként azonosította őket, végül "mindössze" az étterem kirakata bánta tévedésüket.

Ami a csapatokat illeti, a két együttes formáját tekintve mindenképpen a hazaiak tűnnek esélyesebbnek. A Vezúv partiak 4.helyen állnak a bajnokságban, idén ráadásul mindössze egy vereséget szenvedtek ezidáig beleértve minden mérkőzésüket, míg az angolok szabályosan vergődnek hetek óta, győzelemnek több, mint egy hónappal ezelőtt örülhettek utoljára. Ráadásul sérültjeik (Kuyt, Agger, Glen Johnson) mellett Roy Hodgson nem számít ezúttal Fernendo Torres és Steven Gerrard játékára sem, pihentetve ezúttal mindkettőt, így szinte tálcán kínálja az olaszoknak a lehetőséget, előre biztosítva magának és csapatának is egy vállalható alibit.

Ezzel szemben Mazzarri Lucarellin kívül tulajdonképpen minden játékosára számíthat, többek között a Nápolyba szerződése óta lejátszott 14 mérkőzésén 14 gólig jutó Edinson Cavanira is.

Minden adott tehát elviekben egy nápolyi diadalhoz, a közönség, a forma, a rendelkezésre álló keret, kérdés, hogy a nápolyiak képesek lesznek-e helyén kezelni az esélyességgel rájuk nehezedő tehert, illetve mekkora hátrányt jelent jóval szerényebb nemzetközi tapasztalatuk.

Mi pedig reménykedjünk, hogy komolyabb sérülések nélkül lezajlik mostmár a mai nap hátralévő fele, reméljük az angolok nem kapnak vérszemet a késelésekről terjedő hírektől, mert akkor borzasztó forró este várhat még minden érintettre.

Napoli - Liverpool 19.00

NAPOLI: De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Cavani

LIVERPOOL: Reina; Kelly, Carragher, Skrtel, Aurelio; Spearing, Poulsen; Maxi Rodriguez, Joe Cole, Babel; Ngog

Játékvezető: Kinhofer (német).

5 komment

Címkék: liverpool napoli európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr202387919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dolan 2010.10.21. 13:11:08

sztem behuzza a poolt a nápoly

Tuszun 2010.10.21. 14:05:27

Vezuv partiak??? Eddig abban a hitben eltem, hogy a Vezuv egy kellemetlenkedo hegy... De hajra Pool! You never walk alone

AkovácsApéter 2010.10.21. 15:28:59

Forza Napoli!
Egyébként Edinson.

lupetto 2010.10.21. 15:43:58

@AkovácsApéter: köszi, javítva.

meg is érdemel cserébe egy kis emlékezést;
www.youtube.com/watch?v=5U4QRuf7UWU

illetve sky sports a késelésekről; www.youtube.com/watch?v=eSP-3jWm5T0

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.21. 15:44:15

Nápoly klassz hely, de a belvároson túl elég zorall arcok és helyek vannak, szóval nem kell arra bóklászni. Minden kis trattoria kirakatában Maradona elsárgult képeken, de ma nincs istenük. Mondjuk a Pool is nagyon mélyponton van, viszonylag sok pénzzel tenném meg az ikszet.
süti beállítások módosítása