Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Pirlo stílust vált, Boateng gólt ígér, Allegrini visszanyúl a 4-3-3-hoz - Parmába utazunk

2010.10.02. 19:17 lupetto

 Kevés hiányzott hét közben, hogy megszerezze a csapat idei első idegenbeli győzelmét, az esély mindenesetre meg volt rá, talán csak a kellő elszántság hiányzott a fejekből. Legalábbis úgy tűnt a játékosok túlnyomó része boldogan kiegyezett egy amszterdami döntetlennel is, annak ellenére, hogy ezen az Ajaxszon kifejezett erőlködés nélkül is könnyen lehetett (volna) fogást találni. Ennél most jóval tökösebb felfogásra lesz szükség a Stadio Ennio Tardiniben, árva pontocskák gyűjtögetésével ugyanis soha az életbe nem kerülünk a dobogó legfelső fokának közelébe sem. Allegri a nagyobb támadószellemet a formáció visszarendezésétől reméli, ugrik tehát az amszterdami fellépésen debütált 4-3-1-2, újra jön az (elsősorban) idegenben már többször instabilnak bizonyult 4-3-3, a több csatár többet támad elvével, Ronaldinhóval a kezdőcsapatban.

Hangsúlyoznám ez esetben a kevesebb néha több elvét, viszont láthatjuk azért a jó oldalát is Allegri döntésének, az összeállítást böngészve legalább önmagához következetesnek tűnik a mester. Hiszen ha tényleg elhiszi, hogy valóban mi határozzuk majd meg a játék képét, úgy abszolút passzol a képbe a középpályára megálmodott Seedorf-Pirlo-Boateng hármas, a folyamatos nyomásgyakorlásra ugyanis abszolút jogos, hogy szükség van középen is támadó szellemű, kreatív játékosokra. Félve súgom viszont, hogy amennyiben egy pillanatra is beszürkül az előre játékunk mint ahogy az meg-meg esik mostanság, úgy ismét könnyedén rohanhat át majd az 5 (!) szemernyit sem védekező emberünkön a Parma középpályája kénye-kedve szerint, mint ahogy tette ezt a Cesena és a Catania is az utóbbi hetekben.

De bízzunk Allegri elképzeléseiben, nem véletlenül vált egyik kedvenc trénerünkké már a Cagliari edzőjeként, és amennyiben ha csikorogva is, de elkezd működni Milánóban is korábban már megálmodott rendszere, úgy nem hogy valóban bajnokesélyessé léphetünk elő, hanem mi játszhatjuk majd Európa egyik legszebb fociját is.

Mindenesetre a hétközi nyilatkozatok alapján a játékosok partnerek terveihez, Pirlo megújulást ígér és Ibrához igazított álompasszokat, Boateng pedig ezidáig elmaradt góljait igyekszik elkezdeni pótolni megkettőzött erővel.

A hét legjobb híre pedig, hogy ismét a keretben Pato, a brazil egyelőre még csak csereként, de már a csapattal Parmában.

Várható kezdőcsapatok:

Parma F.C (4-2-3-1)
Antonio Mirante; Cristian Zaccardo, Massimo Paci, Alessandro Lucarelli, Luca Antonelli; Stefano Morrone,  Massimo Gobbi; Angelo, Antonio Candreva, Jose Fernando Marqués Martin, Hernán Crespo

AC Milan (4-3-3)
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Luca Antonini; Kevin-Prince Boateng, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf; Robinho, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho

Kezdés: 20.45

9 komment

Címkék: milan serie a parma

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr912340018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.10.02. 19:33:10

Pato lehet mégis kezd ma este. Nagyon cseles az öreg, meg kell hagyni.
Ez esetben Robinho ismét jót beszélgethet a kispadon

Unimuck 2010.10.02. 20:56:10

Az a szerencsétek, hogy Gio sérült ;)

lupetto 2010.10.02. 21:13:02

Pirloooo, így kell ezt :)
Ronaldinho trequartista, érdekes nézni a játékát, Alegri szerintem sokkolta ezzel

lupetto 2010.10.02. 21:13:39

@Unimuck: az lenne a meglepő, ha nem lenne az :)

Unimuck 2010.10.02. 21:46:32

Pirirló :D
Ő a Real ellen lőtt utoljára gólt, az előző szezonba még? :)

lupetto 2010.10.02. 22:41:06

@Unimuck: akárhogy is, újabb 3 pont !
van még min csiszolni, de ez egy bajnokesélyes idegenbeli fellépése volt, esélye sem volt a Parmának a pontszerzésre.
Egészen érdekes formációban játszottunk, Allegri megint kavart kicsit

keba 2010.10.02. 22:46:42

@lupetto: Szerintem Dinhot jobb lenne ebben a pozícióban hagyni és így játszhatna elötte Pato és Ibra.
Szvsz veszélyesebb lenne mint az eddigi 4-3-3.

lupetto 2010.10.02. 23:50:21

@keba: abszolút. Sokkal jobb megoldás, mint Seedorf, mondjuk nem is ugyanaz játszotta a kettő, úgy tűnt Dinho centerből mozog hátra és a az ő eredeti helyéről induló Zlatan fut be váltásként középcsatárnak. Mindenesetre pláne így, h Pato is visszatért elég gólképesnek tűnik így a támadósor, ki is osztott Dinho egy-kéz hatalmas labdát

Unimuck 2010.10.03. 10:04:19

Pirlo néha durrant, de akkor nagyot. :)
süti beállítások módosítása