Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Manchester City - Juventus

2010.09.30. 10:50 Unimuck

Ma este 21:05-kor kezdetét veszi az Európa Liga második fordulójának rangadója, a dúsgazdag Manchester City fogadja hazai pályán a Juventust. Mindkét együttes jól hangolt erre a találkozóra, a torinóiak meggyőző támadójátékkal 4-2-re verték a Cagliarit, míg a Man City az addig 100%-os teljesítményt nyújtó Chelseat múlta felül 1-0 arányban. Minden bizonnyal ez a győzelem nagy önbizalmat ad az "angol" csapatnak és a szurkolóik mindent megtesznek majd, hogy győzelembe hajtsák szeretett klubjukat. Ehhez azonban Luigi Del Neri gárdájának is lesz egy-két szava. Az ezidáig hullámzó produkcióval előálló torinóiak legfőbb kihívása a pontosabb és koncentráltabb védőjáték.

Az A csoportot vezető angolok az első fordulóban magabiztosan győzték le a Salzuburgot, míg a Juve hazai pályán nem bírt a Lech Poznannal. A lengyel csapat már két góllal is vezetett, ám a torinóiak Chiellini és Del Piero találataival megfordították az állást. Úgy tűnt, nagy küzdelem árán, de meg lesz az olasz győzelem, ám a Zalaegerszegtől távozó Rudnevs a hosszabbítás perceiben meglőtte harmadik gólját is, így egy-egy ponttal gazdagodott mindkét együttes.

A zebrák mozgalmas hét előtt állnak, ugyanis a manchesteri szereplés után, hétvégén a Derby d'Itáliára kerül sor. Nincsen tehát könnyű helyzetben a csapat, de pozitív és jó hangulatban telik a felkészülés. Jó hír, hogy a csapattal elutazott Angliába a sérülésükből teljesen felépülő Martínez és De Ceglie. Így a játék bal oldalán több variációs lehetőség áll az edző rendelkezésére. Ellenben a hétvégén megsérült Amauri nem jött rendbe, így a csatársorból ő biztosan hiányozni fog.

Esélylatolgatás céljából a múltat böngészve látható, hogy az újkori (Calciopoli óta) Juventusnak sok babér nem termett angol csapatok ellen. A 2008/09-es idényben a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapat között a Chelsea jelentette a végállomást (1-0, 2-2 tj: Chelsea 3-2), míg tavaly az Európa Ligában a Fulham parancsolt megálljt a torinóiaknak (3-1, 1-4 tj: Fulhamm 5-4) Gera Zoli vezérletével és góljaival. 

Elnézve a City játékos keretét és jelenlegi formáját, most sem lesz könnyű dolga Del Pieróéknak. Komoly erőpróba ez a csapat számára, ám pozitív dolgokkal kecsegtet, hiszen, ha olasz diadal születne a City of Manchester stadionban, az szárnyakat adhatna a játékoknak és Milánóban is győzelembe repítheti az együtteset. Ám az érmének két oldala van... A védelem megingásait pont egy olyan támadósor könnyedén kihasználhatja, mint amilyen a Man Citynek van, így egy nagyobb zakóba is beleszaladhat a Juve, ami a hétvégi Derbyre csúnyán rányomhatná bélyegét. 

Ezen a héten "szárnyakat kap" az Öreg Hölgy, vagy tovább vénül?! Hamarosan kiderül. Egy biztos, óriási akaraterőre és jó csapatjátékra lesz szüksége Del Neri legényeinek a sikerekhez.

Az esti találkozónak egyfajta pikantériát ad még, hogy régi riválisok találkozhatnak a pályán és azon kívül. A City vezetőedzője az olasz Roberto Mancini, aki legutóbb az ősi rivális Inter csapatát irányította és sok derbyt megélt már a Juve ellen. Nem különben igaz ez Balotellire és Vierára, valamint a volt Laziós Kolarovra is. Tehát nem teljesen ismeretlen két csapat áll egymással szembe, a torinóiak jól tudják Mancini taktikai húzásait, ahogy a City trénerében is élénken él a régi Juventus (legfőképp Del Piero) kvalitásai. 

Egy nagyszerű összecsapásra van kilátás, mely remélhetőleg olasz sikerrel végződik. A találkozó 21:05-kor veszi kezdetét.

Európa Liga - A csoport

Manchester City - Juventus

City of Manchester Stadion

2010.09.30. 21:05

Várható kezdő XI:

Juventus:  Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grygera - Krasic, Melo, Marchisio, Pepe - Iaquinta, Del Piero

Manchester City:  Given - Boyata, Kompany, Kolo Touré, Zabaleta - Yaya Touré, Viera, Barry - Milner, Silva - Tevez

 

VÉGEREDMÉNY: Manchester City 1-1 Juventus G.: Johnson(37') ill. Iaquinta (11')

 

Csoport másik találkozóján: Lech Poznan 2-0 Salzburg

A csoport állása: 1.) Lech Poznan 4p  +2

                            2.) Manchester City 4p  +2

                            3.) Juventus 2p  0

                            4.) Salzburg 0p  -4

14 komment

Címkék: juventus manchester city európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr672331466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lupetto 2010.09.30. 11:07:53

Szóval sima 3-0. Ha nagyon összeszeditek magatokat, 3-1, de akkor abba annyira el is fáradtok, hogy hétvégén az Inter ellen lesz 0-3.
A legjobb forgatókönyv szerint ma 3-0, hétvégén pedig egy szorosabb 1-2 és akkor a Cagliari legyőzése mellett szerintem egész korrekt hetetek volt :)

Unimuck 2010.09.30. 13:24:51

@lupetto: Háháá :) A mai meccsbe igaz benne van, hogy góleső lesz, de bízom a srácokba. Esélyes egy 5 vagy több gólos fogadás :)
Mai tippem 3-3, hétvégén meg térdre kényszerítjük az intert!
FORZA JUVE!!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.30. 17:05:22

a vilag ket legundoritobb csapatat fogjuk megverni egy het alatt, kell ennel tobb? :D

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.30. 17:06:44

@lupetto: ket gyoztes meccs utan nagy a melleny, szokasos romai hozzaallas :D

Unimuck 2010.09.30. 21:16:09

VINCENZOOOOOOOOOOOOOO!

lupetto 2010.09.30. 21:28:09

Na, azt az egy gólt egész hamar ellőttétek :)@madcows:
majd egyszer ti ismegtudjátok milyen egymás után nyerni kétszer. Akkor visszatérünk erre ígérem

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.30. 22:26:08

a meccs eddig roviden:
undorito hentes citeh, a biro egy fasz

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.30. 22:57:45

akar komolyan is lehetett volna venni a city-t, meg meg lehetett volna szorni ezt a takareklangon ego, mar fejben az inter ellen keszulo juvet, de ne feledjuk, melyik csapatnal ki az edzo :) bocsanat, de Mancinit nem igazan tudom komolyan venni, egy szetzuzott serie a-ban nyert ket bajnokit, de amint kitolta az orrat europaba, el lett vorosre verve a segge

Unimuck 2010.09.30. 22:58:42

Ezt a Cityt le lehetett volna hugyozni... Tank afrikaiak, idegbeteg Tevez. Semmit nem mutattak. Del Pista végén majd nem varázsolt ismét, pár centi kellett volna... Savanyú a szőlő, mert meg lehetett volna a meccs. Viszont a védelem meg volt szervezve, leszámítva egy-két hibát jól mozogtak végig. Piros pont Del Nerinek és a játékosoknak.

lupetto 2010.09.30. 23:06:05

ezt a Juve komolyabban vette,mint a City, így lett egy pontotok.
Egyik csapat sem mert kockáztatni szerintem, Manciniről osztom teljesen Madcows véleményét; gyenge edző és borzasztó egysíkú, kiszámítható ráadásul

Unimuck 2010.09.30. 23:23:20

@lupetto: vitatkoznék veled a komolyságon... Ha valóban komolyan vette volna a Juve, akkor alapból nem így állnak fel. Nagyobb prioritása van a hétvégi derbynek.

Hódos Hajnalka 2010.10.01. 20:47:15

Ühüm, amikor szarrá verik (=kikap) a Juve nemzetközi meccsen vagy nemes egyszerűséggel szarul játszanak (=ahogy szoktak) akkor a férjem magyarázata is mindig az, hogy ez azért van, mert a Juve a bajnokságot veszi komolyan.
Ma már merek ezen hangosan röhögni, elvégre kilenc éve vagyunk házasok. Három évvel ezelőtt még kimentem a teraszra, hogy ott cigizést imitáljak.
Hihihi.

Unimuck 2010.10.01. 21:55:17

@Hódos Hajnalka: Hétvégén meglátjuk. Nálad és a kis Inter(kéd)nél van a fór, de megmutatjuk vasárnap este mi is az a foci!
süti beállítások módosítása