Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Juventus - Cagliari: Igazi hullámvasút

2010.09.27. 11:16 Unimuck

Tegnap este a Juventusnak sikerült megszereznie első győzelmét hazai pályán az idei szezonban. A gárda az ez idáig veretlen Cagliarit fogadta, ám nagy ellenállásba nem ütköztek a zebrák. A mérkőzést aktívan kezdte a Juve, nem is csoda, volt törleszteni való a szurkolók felé, hiszen az előző körben az Olimpico gyepén 3-1-es vereséget szenvedtek a Palermótól. Akkor már a 2. percben hátrányba volt Del Neri legénysége, s hogy ebbe a hibába ne essenek bele ismét, "Legjobb védekezés, a támadás!" elvén nekifeszültek a szardíniai csapatnak.

A találkozó elején Iaquinta és Pepe volt nagyon aktív, ám találatot nem tudtak szerezni, nem úgy, mint Krasic, aki meglőtte élete első zebra mezes gólját. Egy rövid felszabadítást követő kapáslövéssel megérdemelten szerezte meg csapatának a vezetést.

Ám nem sokáig örülhettek a Bianconeric, ugyanis az ez idáig nagyon gyengén muzsikáló hátvédsort most is mattolták, Chielliniék legyökerezett lábakkal figyelték, ahogy Matri a levegőben úszva kiegyenlít. A Palermo elleni összecsapáson is több hibát vétettek Bonucciék, úgy néz ki, hogy sok dolga lesz még Del Nerinek, míg rendesen összeér a védelem. 

A félidő vége felé Pepe bal oldalról ívelt a kapu elé, majd ismét Krasic villant. Bevetődve a védője elé megszerezte saját maga és csapata második gólját is. 

Sorra dolgozta ki a helyzeteket a Juve, egy kiugratás után Iaquinta hagyta ki a kihagyhatatlant. Agazzibe bombázta a labdát.

Fordulás után meleg pillanatokat éltek át ismét Chielliniék, ám a kapuba tartó fejet Storari bravúrral hárította. 

Az 57.percben kettőre nőtt a zebrák előnye. Szöglet utáni kavarodásban Bonucci volt a legszemfülesebb

A továbbiakban is ingatag volt a torinóiak védelme, ám a szicíliai gárda kihagyta lehetőségeit. Ami a hazaiak kapuja előtt kimaradt, az utat talált a Cagliari kapujába. Újfent rövid felszabadítást követően Krasic higgadtan lekezelve a labdát kilőtte a rövid alsót, ezzel mesterhármas elérve.

Hogy a hazaiak örömét kicsit megkorbácsolja a Cagliari, arról ismét Matri gondoskodott a mérkőzés lefújásához közeledvén, de ezzel együtt is magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a Juventus. 

A védelem ismét katasztrofálisan működött, szerencsére a gólhelyzetek kialakításával nincs probléma Torinóban, de sürgősen orvosolni kell Chielliniék szerencsétlenkedését, hiszem csütörtökön a Manchester City ellen lép pályára a csapat az Európa Ligában, majd hétvégén a Derby d'Italiára kerül sor Milanóban. Két pokolian nehéz találkozó, két nagy presztizsű összecsapás vár a gárdára. Fel kell kötni a gatyát rendesen.

Kezdő XI:

Juventus: Storari - Rinaudo (Legrottaglie 75'), Bonucci, Chiellini, Grygera - Krasic, Melo, Aquilani (Sissoko 77'), Pepe - Amauri, Iaqunta (Del Piero 80')

Cagliari: Agazzi - Perico, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Nianggolan, Cossu, Lazzari - Acquafresca, Matri

VÉGEREDMÉNY: Juventus 4-2 Cagliari G.: Krasic (13',34',70'), Bonucci (57') ill. Matri (20',81')

 

Szólj hozzá!

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr132326521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása