Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Európa Liga csoportkör: Juventus - Lech Poznan

2010.09.16. 13:15 Unimuck

A Bajnokok Ligája után kezdetét veszi a második alkalommal kiírt Európa Liga csoportküzdelme is, melyben négy olasz csapat közt a Juventus is érdekelt. A torinóiak első megmérettetésére az Olimpicóban, hazai közönségük előtt kerül sor, az ellenfél pedig a lengyel Lech Poznan csapata lesz. A szezont nem éppen brillírozva kezdő "zebrák" számára első sőt második ránézésre is remek lehetőség nyílik önbizalmuk helyrecibálására és közönségünk kényeztetésére, ám tegyük hozzá, nem lesz azért ez a mérkőzés olyan könnyű menet. Nem is talán elsősorban a Poznan Európa szerte rettegett játékosai miatt, sokkal inkább az összeszokottság, s az ebből adódó olajozott játék hiánya okán.. A Samp ellen ugyan néhányszor már meg-megcsillant némi remény, azért még messze vagyunk a minimálisan elvárttól is.

Szerencsére a sérülések viszont oly mértékben nem befolyásolják a szezon kezdetét, mint ezelőtt sok éven át, így Del Neri Buffonon és Amaurin kívül a legerősebb felállásban küldheti pályára a csapatot. Sőt, mondhatnánk azt is, hogy már-már a bőség zavarával kűzd a mester, már legalábbis ha a középső középpályás posztjáról beszélünk, hiszen Marchisio, Sissoko, Melo és a Samp ellen debütáló Aquilani is bevetésre kész (bár utóbbi EL játékengedélye körül még akad némi huzavona). Mindezektől függetlenül az összeállítást ezúttal főleg a rotáció elve írja, bekerülhet a kezdőbe Legrottaglie, Grygera, Lanzafame és Iaquinta is.

Néhány szó a Poznanról;

Az 1922-ben alapított klub a lengyel futball ötödik legeredményesebbje együttese, hat bajnoki, öt kupa és négy szuperkupa győzelmével. A kék-fehér gárda legnagyobb nemzetközi sikerét az 1990-91-es szezonban érte el, amikor a BEK nyolcaddöntőig menetelt. A közelmúlt legsikeresebb éve a 2008-09-es idény volt, ekkor az UEFA Kupa csoportkörén is túljutott a csapat, ám megálljt parancsolt nekik épp egy másik olasz együttes, az Udinese. Tavaly nem sikerült bejutniuk az EL csoportkörébe, a Club Bruggea búcsúztatta a  lengyeleket, idén viszont már nem fogott ki a Poznan együttesén az utolsó selejtezőkör sem, az ukrán Dinyiprón túllépve jutottak be a csoportküzdelmekbe. Megelőlegezhetjük hát, hogy nem egy rutintalan csapatról van szó, zsinórban három év nemzetközi szereplés után.

Európa Liga - A csoport

Juventus - Lech Poznan

2010.09.16 19:00

Stadio Olimpico

Várható kezdőcsapatok:

Juve (4-4-2): Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Krasic, Sissoko, Felipe Melo, Lanzafame; Iaquinta, Del Piero

Poznan (4-2-3-1): Kotorowsky; Wojtkowiak, Arboleda, Durdevic, Henriquez; Krivets, Injac; Kikut, Stilic, Peszko; Rudnevs. Allenatore: Zielinski.

Játékvezető: Bezborodov (orosz)

VÉGEREDMÉNY: Juventus 3-3 Lech Poznan G.: Chiellini('45, '50), Del Piero('68) ill. Rudnevs ('13 büntetőből, '30, '92)

 

A csoport állása: 

   1.) Manchester City 3p 2-0

2.) Lech Poznan 1p 3-3

3.) Juventus 1p 3-3

4.) Salzburg 0p 0-2

2 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr212297401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unimuck 2010.09.16. 19:45:07

Elég nagy szívás a Juve meccs ..

Unimuck 2010.09.16. 19:47:53

De a lengyel védelem összehozott egy gólt nekünk! CHIELLINIII!!!
süti beállítások módosítása