Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Kinek kedve szerint táncol Barcelona, Manchester és Milánó

2010.09.03. 10:39 lupetto

  Túlzás nélkül állítható, Mino Raiola idén a csúcsra ért. A nyár négy legnagyobb transzferéből három az ő kezei között futott át, Balotelli, Ibrahimovics és Robinho is az olasz közreműködésével cserélt klubot. Olaszországban már évek óta slágertéma az ügynök munkássága, érdemes talán most már itthonról is kicsit jobban körüljárni életútját.

Nocera Inferiorében látta meg a napvilágot, de nem sokáig nevelkedett Dél-Olaszországban, 1 éves korában szüleivel a Hollandiában található Haarlembe emigrált. A család ráment a biztosra, olasz éttermet nyitottak a holland konyhától megcsömörlött helyiek örömére, míg a kis Mino az iskola mellett leginkább a helyi csapatban kergette a labdát (vagy mostani képeit nézve lehet, hogy inkább a labda őt). 18 éves korában aztán rájött, hiba lenne továbbra is a pályán eltékozolnia tehetségét, amikor sokkal jobban kamatoztathatóak képességei a pálya mellett, s mivel ez másnak is feltűnt közvetlen környezetében, kisvártatva kinevezték a klub utánpótlás vezetőjévé.

Remekül építgette már ekkor is kapcsolatait mind munkája, mind a család éttermében megfordult megannyi sportoló révén, kisebb transzferekkel már ekkor is megmutatta, remek érzéke van a legkülönbözőbb üzletek összehozásához.

Néhány évre rá aztán megkezdi munkáját a Maguire Tax and Legal nevű ügynökségnél, melynek irodái Hollandián kívül megtalálhatóak még Brazíliában, Monte Carlóban és Csehországban is, s innentől már csak idő kérdése, mikor robban be neve a legnagyobbak közé. Ez végül '93-ra esik, Denis Begkamp milánói szerződését üti nyélbe, majd kis időre rá Pavel Nedved is kezein keresztül érkezik előbb a Lazióhoz, majd néhány évre rá a Juventus együtteséhez. Itt kitűnő viszonyt épít ki Luciano Moggival, melynek köszönhető, hogy a fél világ által üldözött Ibrahimovics végül mindenki mást visszautasítva Torinóban folytatja pályafutását. Nemsokára azonban kitör a Juve főszereplésével a mindent újraíró olasz bundabotrány és Raiolának új klubot kell találnia ügyfelének, sokat nem is pepecsel, néhány nap alatt nyélbe üt egy ismét tízmilliókat megmozgató transzfert, Zlatan az Interbe igazol. Milánóban aztán ügyfélköréhez csatlakozik a brazil Maxwell is, így amikor a svéd bejelenti távozási szándékát, mindkét játékost hetek alatt átköltözteti a futball trónján ülő Barcelónához, ráadásul a csatár esetében abszolút álom fizetést is az asztalra téve.

Év közben, aztán napvilágot lát a hír, Mario Balotelli útját is ezentúl Mino egyengeti, s az interisták közül többen máris biztosra veszik, ez egyet jelent a támadó nyári klubcseréjével. Most már tudjuk, nem is tévedtek, a csatár közel 30 millió euróért Angliába költözött, de azt ekkor még senki nem is gondolhatta, milyen mozgalmas lesz az ügynök számára a nyár további része is. Augusztus utolsó napjaiban jött ugyanis a hír, miszerint a Milan mégiscsak komolyan gondolná a Barcelónából Guardiolával való megromlott viszonya miatt menekülni akaró Ibrahimovics megszerzését, s Galliani Spanyolországba utazott az üzletet nyélbe ütni. Szép, szép ugyan a Milan szándéka, de ezen kívül túl sok egyebet felmutatni nem volt a képes az olasz delegáció, maradt hát Raiolára a feladat, hogy valahogyan megoldást találjon e helyzetre. Néhány óra kellett azonban mindössze az olasznak ahhoz, hogy a Barcelona 60 millió eurós igényéből, végül 1 év kölcsönt és opcionális 24 millió eurós kivásárlási árat faragjon, így nem is csoda, hogy a munkájától lehidalt milánóiak végül maguk helyett már Minót kérték fel néhány napra rá, hogy ugyan, ha tud, tegyen hasonló csodát Manchesterben is és próbálja megszerezni Robinhót a rossonerinek.

Nem kellett csalódniuk, a 2 esztendővel korábban Madridból 42 millió euróért vásárolt válogatott 18 millióért érkezett 4 évre Olaszországba, megkoronázva ezzel az ügynök nyári teljesítményét.

Ennyi hát a történet ezidáig, nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom érdemes lesz a jövőben is kiemelt figyelemmel követni akcióit, ha pedig kedvenc csapatod legjobb játékosának neve mellett tűnne fel az övé ...

forrás

1 komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr492268527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.09.03. 15:44:24

valamit nagyon tudhat, az biztos :) talan jobb lenne, ha Marotta is lecimbizne vele...
süti beállítások módosítása