Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az ezüstérem a tét; Cesena - Inter, Napoli - Genoa

2011.04.30. 15:00 Unimuck

Az olasz bajnokság 35. fordulójának szombati játéknapján két, az ezüstéremért hadakozó együttes lép pályára. Az Inter a kiesés ellen menekülő Cesena otthonába látogat, míg a Napoli hazai pályán fogadja a Genoa csapatát. A bajnoki cím megszerzéséről már mindkét együttes lemondhatott, hiszen a listavezető Milan 8 pontos előnnyel vezeti a Campionatót, de a második helyért, ahol jelen pillanatban az Inter tanyázik, nagy küzdelem várható még, mivel a nápolyiak csak 1 ponttal vannak lemaradva a címvédő Nerazzurri mögött.

 

CESENA - INTER

18:00, Stadio Dino Manuzzi - Cesena

A Cesena valami elképesztő hajrába kezdett a bennmaradás kiharcolása érdekében és a 4 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatának köszönhetően a csapat, ha nem is sokkal, de ellépett a kiesőzónától. A hazai szurkolók további csodákban bíznak és remélik, kedvenceik kétvállra fektetik az Intert is, ám erre 1975 óta nem került sor, ráadásul a Cesena története során még sohasem tudta hazai pályán legyőzte a Nerazzurrit.

Az Inter bár utóbbi öt találkozójából hármat megnyert, mindez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy lépést tudjon tartson a ősi rivális Milan-nal, főleg, hogy nemrég vereséget szenvedett a városi derbin is. A Nerazzurrinak így a bajnokságban a második helyezés megtartása a cél, ehhez azonban a Cesenát le kellene győznie. A két csapat őszi mérkőzésén igencsak megizzasztotta a milánói alakulatot az újonc kiscsapat, Eto'o és Milito góljára Bogdani és Giaccherini még válaszolni tudott, ám Chivu találata már a végeredmény kialakulását jelentette.

Hazai oldalról sérülés miatt Fatic és Felipe kénytelen kihagyni a mai találkozót, míg eltiltás miatt Colucci sem léphet pályára. A vendégeknél Leonardo nem számolhat Sneijder, Stankovic, Samuel és Cordoba játékával, továbbá az előző fordulóban piros lapot begyűjtő Julio Cesaréval sem.

Várható kezdők:

Cesena: (4-3-3) Antonini; Ceccarelli, Pellegrini, Von Bergen, Lauro; Sammarco, Caserta, Parolo; Jimenez, Malonga, Giaccherini

Inter: (4-4-2) Castellazzi; Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo; Zanetti, Cambiasso, T. Motta, Pandev; Milito, Eto'o

 

NAPOLI - GENOA

20:45, Stadio San Paolo - Nápoly

A Napoli 1990-es Scudetto győzelme óta először került ilyen közel a bajnoki aranyhoz, ám mégis elúszni látszik az újabb siker, nem mintha a dobogós helyezést nem írta volna alá a déli csapat és annak szurkolói már augusztusban. Az Azzurri mai ellenfele lubickol az izgalommentes szezonban, bár ez valószínűleg nem igazán tetszik a Griffone vezetésének. A Genoa úgy indult neki az idénynek, hogy minimum Európa Ligás helyezést kell elérnie, ehhez képest a csapat jelen pillanatban a 10. helyet foglalja el a tabellán, 11 pontra lemaradva a EL indulást jelentő 6. helyezéstől.

A két gárda összecsapásai viszonylag nagy múltra tekintenek vissza, mind a Serie A-ban, mind pedig a Serie B-ben. 50-szer találkozott egymással a két együttes, melyből 21 Napoli siker, 17 döntetlen és 12 Genoa győzelem kerekedett ki. A lőtt gólok tekintetében is a nápolyiak vezetnek, 64 találatuk mellé csak 49 kapott gól párosul. Azonban a közelmúlt statisztikája nem a déli gárdának kedvez a San Paolóban. Legutóbbi három, hazai pályán megvívott Rossoblu elleni találkozójából egyet sem tudott megnyerni a Napoli, ráadásul mindösszesen csak 1 gólt tudott szerezni.

Nápolyi szemszögből mindenképpen derűlátóbb adat; a felek legutóbbi találkozója Hamsik góljával egy hatmeccses átkot tört meg, melynek segítségével a déliek és le is győzték a Genoa csapatát.

Mazzarri a legerősebb csapatát küldheti pályára a ma esti találkozón, míg Bellardini a sérült Veloso és Rossira nem számíthat, továbbá eltiltás miatt Milanetto, Dainelli és Palacio sem léphet pályára.

Várható kezdők:

Napoli: (3-4-2-1) De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica; Maggio, Gargano, Pazienza, Dossena; Hamsik, Lavezzi; Cavani

Genoa: (4-4-2) Eduardo; Mesto, Moretti, Kaladze, Criscito; Konko, Rafinha, Kucka, Antonelli; Paloschi, Floro Flores

Szólj hozzá!

Címkék: inter serie a olasz foci olasz labdarúgás calcio napoli cesena inter napoli genoa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr192865901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása