Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Mindeközben Torinóban

2010.07.03. 14:08 Unimuck

A stadionnal együtt a csapat is épül a Juventusnál..

A tavalyi borzalmas szezon után a Juve vezetése alapos változásokon esett át, ennek köszönhetően elnöki posztra a fiatal Andrea Agnellit, sportigazgatónak Giuseppe Marottat, míg edzőnek Luigi Del Nerit választották. A triumvirátus azon munkálkodik kinevezésük óta, hogy egy erőteljes, jó csapatot hozzanak össze, mellyel visszaadhatják a Juventinok hitét és a klub nevéhez és történelméhez hűen szerepeljen a honi és nemzetközi porondon egyaránt.

Legfőbb problémát a csapat védelme jelentette az elmúlt idényben, ugyanis 56 kapott góllal a szezon hatodik leggyengébb hátsó alakzatának bizonyult. Nem csoda, hogy robbant a bomba. Ennek megfelelően Cannavaro szerződését nem hosszabbították meg, ő a dubai Al-Ahli csapatánál folytatja. Kilóg a csapatból a 2006-os VB hőse, Grosso is, iránta az Atletico Mardid érdeklődik, míg Zebina és Grygera sorsa is kérdéses. A vérfrissítés megindult a hátsó alakzatban, a VB kerettag Bonucci végleg, Marco Motta pedig kölcsönbe érkezett Torinóba. Ha beválik e két játékos, hosszú időre megoldódik a Bianconeri védőproblémája. A sajtó pedzegeti még egy belső védő érkezését, erre a posztra legesélyesebbnek Méxes látszik. Viszont nagy a csend balhátvéd érkezése felől…

Kapusposzton Buffon helye megkérdőjelezhetetlen, ám a Világbajnokság alatt diagnosztizált sérvét műteni kell, így került a csapathoz a tavalyi szezonban a Milan gárdáját erősítő Storari.

A középpályán nagy a homály, nem tudni Del Neri milyen alakzaba kívánja játszatni majd csapatát, sok játékos jövője múlhat ezen. Legfőképp Diegoé, ugyanis a Juve új mestere a 4-4-2 felállásnak a híve, viszont Diego nem az a kimondott szélső játékos. Korábban hallani lehetett olyan hírekről, hogy megfelelő ajánlat esetén elengednék a brazil játékmestert, de ez, véleményem szerint, nagy hiba lenne. Az előző szezon gyenge teljesítményéből magasan kiemelkedik a kis brazil gólok és gólpasszok tekintetében. A megoldást tehát egy 4-3-1-2 vagy egy 4-4-1-1 felállás jelentené. A középső- és védekező-középpálya harcosai adottak, Sissoko, Marchisio és Felipe Melo. A széleken Giovinco és Camoranesi játéka nevezhető minőséginek, bár közel sem biztos maradásuk. Ha a pletykáknak hinni lehet Gio iránt kisebb olasz csapatok érdeklődnek, Mauro pedig Argentína felé kacsintgat. Mindenesetre az igazolások kezdik alátámasztani ezeket a mendemondákat, ugyanis két szélső érkezett a csapathoz, Simone Pepe (kölcsön) és Jorge Martinez.  Ám közel se biztos, hogy ők voltak az utolsó középpályás igazolásai Marottanak, mivel Milan Krasic már hónapok óta az elsőszámú kiszemelt. A CSZKA szerb jobbszélsője nyíltan kijelentette, hogy a Juventusban szeretné folytatni pályafutását, és ha csapata nem engedi el, akkor a hamarosan lejáró szerződését nem hosszabbítja meg és ingyen igazolhatóvá válik, így egy fityinget se kapnak érte később. Ezek tudatában nem lenne meglepő az ő érkezése.

És, hát igen… a csatársor. Ha a védelem gyenge volt az előző idényben, akkor ezt Amauriékra is rá lehet húzni. Az igazi probléma talán az volt, hogy egyedül Diego tudta kiszolgálni a támadókat pontos labdákkal, de valljuk meg, a csatárok is sárosak. Lassúak, keveset mozognak a labda felé, várják, hogy ölükbe hulljon a sült galamb. Vegyük sorra. Trezeguet még mindig a világ egyik legjobb befejező csatára. Annak ellenére, hogy hosszú hónapokig sérült volt, a házi góllövő lista második helyén végzett hét góllal. Ha ő egészséges, még mindig képes 15 gól körül termelni szezononként.

Amauri… Nehéz rá mit mondani, sok érzés kavarodik bennem. Mikor Torinóba szerződött nagyon örültem neki, magas, technikás, küzdő, jól fejel. Mára inkább csak úgy tudnám jellemezni, hogy magas, lassú és rengeteget szabálytalankodik. Tőle, azt hiszem, meg kellene válni. Csak hát, anno az a fránya magas vételára…

Jöjjön Iaquinta, aki azt nyújtja, amit vár tőle az ember. Tökéletes cserecsatár, nem ismer lehetetlent, űzi-hajtja a labdát, ezzel érdemelte ki a Juventinok szeretetét.

Végül az isteni Alex! Róla annyit írok, hogy mindenki megértse, jelenleg Juventus = Del Piero. Ő a mi Maldinink, a Tottink, a Zanettink, a Raúlunk, Lipcsei Petyánk! :)

Pletykák születtek csatárok érkezéséről is, legfőképp Dzeko, Pazzini, Suarez és Agüero esetleges átigazolásáról, ám én úgy látom, sok esély egyik játékos megszerzésére sincs. A minap viszont napvilágot látott egy Maxi Lopezes mese, nem bánnám, ha valóra válna. Szó nélkül adnám Amaurit érte.

Mindenesetre azért alakul a csapat, megvallom, nekem lassan-lassan kezd tetszeni a kép. Egy Buffon-Motta,Bonucci,Chiellini,(?)-Krasic(Martinez),Sissoko(Marchisio),Melo,Pepe(Giovinco)-Diego-Trezeguet felállással, nem azt mondom, hogy maximálisan, de elégedett lennék.

Lassan vége a VB-nek, indulnak majd a nagy igazolás-dömpingek, pár játékost még én is várok, legfőképp balhátvédet, de nekünk, Juve drukkereknek kevesebbet kell rágni a körmünket a végleges keret kialakulásáig, mivel július 29-én már Európa-Liga selejtezőt játszik a csapat. Így vélhetően a fontos igazolások nyélbe lesznek ütve időben, nem ülhetnek a babérjaikon a vezetők, ennyi öröm az ürömben nekünk is jár.

31 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr802127078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.04. 18:04:07

pont nemrég írtam egy posztot ezzel kapcsolatban ma, ahol megemlitettem Ranocchiat, akinek a szerzõdése e hónap végén lejár, meg kellene dumálni vele, és akkor ingyen is jöhetne, Gallas is ingyen igazolható, cserének jó lesz, esetleg még Kjaer-t lenne jó megszerezni, akkor pedig ki lehetne tólni Bonuccit balszélre, mert ott is tud játszani, hanem Bastos lenne okos húzás (Criscito elengedése pl nem volt az)

Egyébként Del Neri taktikája pont, hogy fekszik Diegonak, ráadásul most nyilatkozott, és pont azt igazolta, ami szerintem is nagyon feküdne a brazilnak, vagyis azt játszhatná, amit Cassano a Sampban, a center mögött picit visszább, Gigi bá' is így képzeli el, azt mondta, vagy a középpálya közepén, hiba lenne eladni, viszont Ibrakadabranak egyre jobban kifele áll a rúdja Katalóniában, mivel Villa mellé érkezik elvileg Mata is, így kicsi lesz az esélye a kezdõbe kerüléshez + összeveszett a vezetõséggel + állítólag megkereste Morattit is, aki visszautasította, dobhatnánk neki egy mentõövet

(ha kikerül az a bizonyos poszt arra az oldalra, ahova küldtem, akkor belinkelem, az elég részletes)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.05. 01:46:28

mellesleg Marotta a nyilatkozatában azt mondta, hogy "még nem volt az igazolasok között semmi nagy durranás", vagyis még simán lehet számítani rá, hogy a java most jön, ráadásul Del Neri azt is megemlítette, hogy Marotta tovább dolgozik a szélek és a hátsó alakzat megerõsítésén, vagyis szélre még tuti lesz érkezõ, remélem Krasic lesz az

Egyébként amelyik csapat még érdekes lesz idén átigazolásügyileg, az a Fiorentina lesz, jött ugye D'Agostino, egyre valószínübb, hogy megy Vargas egy elég szép összegért, amibõl tovább akarnak erõsíteni. Mihajlovic pedig hatalmas fogás volt a padra, öröm volt nézni, amit a Cataniaval csinált, simán az elsõ 4-be várom a firenzeieket.

Unimuck 2010.07.05. 10:25:54

@madcows: Én is reménykedem, hogy még jön egy Krasic és pl Bastos. Plusz, ha Trezeguet vagy Amauri megy (esetleg mindkettő) én Robinhot és Dzekot látnám Torinoba szívesen, de hát... Azért nem lóg bilibe a kezem.
Fiorentina biztosan jobban fog muzsikálni jövőre, mert nem lesz nemzetközi szereplésük, csak a BL helyek elérésére koncentrálhatnak, de azért nem lesz ez olyan könnyű. Az Internél Benítez hogy mit tud majd csinálni, kérdés, de őket raknám ismét elsőnek, bolhafinggal lemaradva mögöttük a Roma, bronznak Juve (bár a remélt végleges keretünk igen erősnek tűnik, Del Nerin sok fog múlni) és akkor ott a Milan, a Palermo, a Fio, a Samp, a Napoli, akik még tuti erősíteni fognak. Az idei szezon is izgalmas véghajrával bírt, de a következő szerintem űberelni fogja még ezt is!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.05. 12:47:30

@Unimuck: a Palermonál szerintem megy Kjaer, Cavani, a Sampnál meg ment Del Neri + mindkettõn ott lesz a nemzetközi kupa teher, szóval nem hiszem, Napoli már sanszosabb, persze csak ha meg tudnak tartani olyan játékosokat, mint Hamsik, Lavezzi, Maggio, stb. a Milannál is méteres a szar a keret szempontjából, a kérdés, hogy Allegri ezzel mennyire fog boldogulni, de ha nem csinálnak nagy takarítást, simán futhatnak egy olyan idényt, mint a Juve, tavaly Ronaldinho feltámadásával elkerültek egy nagyobb égést, de látszott már, hogy itt nincsen rendben valami, szóval én a 4-be se merem tippelni õket, Ranierirõl pedig nem akarok elhamarkodottan ítélni, amit tavaly csinált, az szép volt (mondjuk tipikusan Ranieri-s volt elbukni a végén), nála a mostani idényben fog kiderülni, hogy a tavalyi az egyszeri csoda volt, szerencse, vagy. a Genoa szerintem még bõven ott lehet az elsõ 6ban, Del Neriben pedig bízok, mivel amit tavaly láttam + a Chievo-i csoda bizakodásra adhat okot, nagyon jó edzõ, aki szerényebb képességü játékosokkal is tud eredményeket elérni, de a nagypofájú sztárokat is le tudja ültetni (Cassano pl), meg ne feledjük, tavaly õk állították meg a Roma-t, Benitez meg jó edzõ, ha minden igaz, idén a Serie A nagyon jó lesz, olyan, amilyenre már régóta várunk, de nem szeretném elkiabálni

Unimuck 2010.07.06. 13:35:09

Most a Tuttosport írogat Dzeko megszerzéséről, de, h Diego vagy Sissoko cserealap lenne, mert 30-35m € kérnek a csatárért... Örülnék a bosnyáknak, de azért ennyiért... Amaurit és/vagy Trezeguetet adják el, aztán kész.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.07.06. 15:57:26

@Unimuck: ez nyilvánvalóan kacsa, egyrészt Tuttosport, másrészt ha Krasicon szaroznak, akkor tuti nem fogunk kipengetni Dzekoért, meg egyre jobban úgy néz ki, hogy Del Neri komolyan számít Diegora, edzéseken már ki is próbálta visszavont támadóként a csatár mögött, a legújabb hírek szerint Grygera, Poulsen és Iaquinta fog távozni, ami elég jól hangzik

Unimuck 2010.07.07. 09:44:15

@csabax: Mármint a blogot? :) Most beszéljük a folytatást, tovább akarjuk vinni az oldalt, van sok jó ötlet. Reméljük tetszeni fog nektek ;)

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.07.07. 14:25:31

@Unimuck: Jól teszitek. Folytassátok.
Azért sajnálom ám, hogy az olaszok inkább bevállalták a szlovák blamát, mintsem megsemmisítő vereséget szenvedjenek Hollandiától... :-)

Unimuck 2010.07.07. 18:48:45

@csabax: Azért ezek a Hollandok úgy jutottak el a VB döntőig, hogy egy nagy ellenfelük volt, az igaz a végső győzelemre is esélyes Brazília volt, de elszórakozva a helyzeteiket és holland mákkal kiestek... Én még mindig nem tartom olyan hűdejó csapatnak Hollandiát, de ott vannak a döntőben és bármi lehetséges.

csabax · http://www.bacskaisport.hu 2010.07.09. 14:28:09

@Unimuck: Nem a hollandokon, hanem a sorsoláson múlott, hogy kik lesznek az ellenfeleik. Példálul ezen a vb-n azt mondták az olaszok csoportjáról, hogy az a legkönnyebb. Ennek ellenére már a csoportmeccsek után kiesett a világbajnoki címvédő olasz fociválogatott.

Unimuck 2010.07.09. 18:32:43

@csabax: Ez így van, nem ők sorsoltak. :) Az olasz válogatott meg csúnyán cserben hagyta sok millió szurkolóját, mert egyértelműen lehetett látni a szlovák meccs 80.percétől, h kb milyen játékra lett volna képes a csapat... és a fene se tudja, miért nem játszottak addig úgy. De ezért főjön most már az ő fejük, mi kimérgelődtük magunkat.

lupetto 2010.08.05. 12:38:59

Na a Juvénál Marotta végre bekeményít. Akivel a jövőben nem számolnak, de mégis visszautasítja az ajánlatokat, mehet a kutyák mellé. Poulsen, Salihamdzic, Grosso, Grygera, Zebina, meg még vagy fél tucat "csillag", már ezért megérte a Samptól átcsábítani

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.08. 18:11:36

@lupetto: raadasul a szurkolok is bekemenyitenek, edzesen egy olyan transzparenssel fogadtak a jatekosokat, amin nagyvonalakban az volt, hogy akinek tavoznia kellene, de nem fog, arra egy ev pokol var szurkoloi reszrol :)

Unimuck 2010.08.08. 19:26:12

@lupetto: Poulsen megy a poolba, ha Mascherano megy az interbe plusz Grygera is lehet ott köt ki. Camoranesit és Grossot a Birmingham City vinné, kérdés mennyire tetszene ez két világbajnoknak... El is kell őket adni, nem tudnak már segíteni a csapaton, ám azért több tisztelet jutna ki Camoranesinek!!! A többieket meg be is kell fenyíteni, túl vannak fizetve, pocsék teljesítményük mellett! Jöhet majd Bastos vagy Krsic illetve még egy csatár, ám ekkor Trezeguetnek vagy Iaquintanak távoznia kell.

Unimuck 2010.08.08. 19:27:24

Bastos vagy Krasic persze nem egy poszt, de már csak egy EU-n kívüli igazolás lehetséges.

Unimuck 2010.08.09. 23:20:37

Buffon decemberben újra pályára léphet!!!

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.10. 02:41:54

kell egy jo balhatved ES Krasic surgosen, N'Zogbia vagy Aogo nem olyan rossza alternativa, de en inkabb Franciaorszagban neznek szet :P pl Tremoulinas nem lenne rossz, a lenyeg, hogy idenre legyen valami ertelmes ember a poszton, jovore meg johet max vmi nagy nev, ha meglesz a BL indulas

Krasic pedig verbeli juventino, kellenek ilyen jatekosok, mint o, akiknek szivvel is jatszanak egy csapatban, persze ez mellekes dolog, de melleje lazan fut meccsenkent 2 olimpiai csucsot, jol lo, es technikas is, kellene egy ilyen kaliberu jatekos szelre, hogy megnyugodjak, mert Pepe es Lanzafame meg szuk (Martinezt meg nyilvanvaloan a padra igazoltuk, de miert ennyiert?! Catanianak ennyit fizetni?!), szoba jott meg Elia is, na ot is kellene, de nem szelre es Krasic helyett, hanem csatarnak, Iaquintat es Trezegolt meg eladni, es akkor iden teljes lenne a csapat, es egy rossz szavam sem lenne, Amauri es Elia rotalodna, Diego osztogathatna es villoghatna szabadon mogotte, szelen meg Krasic reven meglenne a kello gyorsasag es atuto ero, es vegre hosszu ido utan lehetne egy tenyleg jo vedelem

Unimuck 2010.08.10. 15:02:59

@madcows: Nálam balhátvéd posztra legjobb megoldásnak a marseillei Taiwo tűnne. Kurva jó, erőteljes, állandóan felfut a támadásokkal, baromi nagy bombái vannak és hát néger, ami azt jelenti számomra a fociban, hogy elnyűhetetlen. Nagyon jó játékosnak tartom. 10-13m €-ból be lehetne húzni és csak 25 éves. Van benne erős 7 év.

Unimuck 2010.08.10. 15:05:43

Plusz hogy felháborodtam.... :@ :@ :@ Állítólag Marotta megállapodott a Wolfsburggal Diego-Dzeko cserébe. 16m €-ért beszámítanák Diegot..... Hát ez mi??? Ha ez beigazolódik, Marotta megbukott nálam.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.10. 15:53:47

@Unimuck: nalam is, de en bizok, mert szerintem:
1. Diego nem szeretne elmenni
2. Del Neri is elegge szamit ra, es az utobbi idokben rengeteget dicserte
3. ordas pletyka
4. igazabol Barzaglit igazoljuk a padra, azert targyalunk veluk

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.10. 16:28:51

mondjuk ami Krasic korul folyik, az is egy vicc, az elejen meg azt mondtam, okos huzas, h nem hagyjuk strofolni az arat, okos volt uzletileg Marotta, a gond csak az volt, hogy nem csapta le a magas labdat, es meg mindig faszkodnak, Krasic meg meg mindig a CSKA-nal

Unimuck 2010.08.10. 16:30:57

Hát nagyon remélem, hogy csak erről van szó, mert nekem Diego Sanyi után a legnagyobb kedvencem a csapatban. Ennyiért és ilyen áron nem kell Dzeko! Amauri,Trezeguet, Iaquinta trióból kell eladni 1-2 játékost és megvenni a City által 20millió fontért kínált Robinhot. Na az már komoly lenne :D:D Belelóg a bilibe a kezem...

Unimuck 2010.08.10. 16:32:45

@madcows: Krasic-csal a kivárás nem rossz húzás amúgy, mert ugye szorít az az egy EU-n kívüli igazolás, de addig lehet ezt csak húzni amíg vki nem lép be a képbe. Sokat segít, hogy a VB-n gyenge volt ő is és a szerb válogatott is.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.11. 00:24:37

@Unimuck: fejlemeny, a Wolfsburg goreja azt mondta, valoban targyalnak Marottaval, de azt mondta, nem arulja el, hogy mirol, csak annyit mondott, Dzeko tovabbra sem elado, szoval en azt mondom, Barzagli jon a padra

Unimuck 2010.08.11. 10:55:12

@madcows: Na de Diegot cseréljük rá?! Sántít :)

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.11. 13:45:18

@Unimuck: nem :D csak siman leigazoljuk gondolom :P
viszont Poulsent leigazolta a Pool, atesett az orvosi vizsgalatokon, megegyeztek, 5,7 millioert megy, de meg egy millat kaphat a Juve bizonyos feltetelek eseten, 48 oran belul hivatalosan is bejelentik

Unimuck 2010.08.16. 20:32:47

@madcows: Azért ennyiért eladni a Poulsent... Nem volt egy óriási játékos, de ennél többet ért.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.08.20. 17:39:20

Megvan a Krasic gyerek, es a tervek szerint kolcsonbe jon Aquilani is, ha nem serulnek le fel szezonra, maris erosodott sokat a kozeppalya, ha Aquilani megtalalja regi Romas formajat, azt hiszem kurvajo lesz :) mar csak valami jo (lehetoleg francia) balszelsovedo kellene, meg egy kozepso vedo a padra, es kesz lenne idenre a csapat :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.20. 17:48:57

@madcows: Ó, szegény Aquilani. Méltó utódja lehetett volna Pirlonak, idén már neki kellett volna meghatároznia az azzurri játékát. Az a srác soha nem játszott végig tíz meccset egyhuzamban. Mindig az volt, hogy vissza jött az aktuális sérülésből, három-négy meccs alatt fölvette a ritmust és mikor elérte a klasszis formát újra megsérült. Az is kiderült tavaly, hogy nem a római orvosokkal volt a gond, mert Liverpoolban is többet volt sérült. Porcelánábú a srác, sajnos.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.21. 14:46:49

Közben Aquilani hivatalosan is a Juvéhoz került kölcsönbe, nagyon furcsa lesz őt zebrában látni. Rómában volna a helye!
süti beállítások módosítása