Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Nagytakarítás a Juventus keretében

2011.08.28. 14:38 Unimuck

Az elmúlt esztendőkben már megszokhattuk, hogy a Juventus kerete évről évre nagy változásokon esik át, ez alól a mostani nyár sem képez kivételt. Azonban az eddigiekhez képest egy meghatározó különbség mindenképpen szembeötlő a Bianconeri idei igazolási szezonjában, mégpedig hogy most nem csak érkező játékosok, de szép számmal távozó labdarúgók is feljegyezhetőek a Juve neve mellett. Vegyük hát át tüzetesen a létszámon felülivé vált játékosok névsorát. Szerintetek minden egyes távozó esetében jól döntött a klub vezetése?

Akik már távoztak:

Hasan Salihamidzic

Az örökifjú bosnyák motor 2007 telén érkezett Torinóba, ahol a Serie B-s időszak alatt sokszor elkélt a maga rutinja, ám sem a másod, sem pedig az elsőosztályban nem számított alapembernek. Zebramezben töltött legemlékezetesebb mérkőzését 2008. április 12-i Juventus - Milan találkozón produkálta, ahol remek játékának és két góljának köszönhetően a Juve 3-2-re legyőzte a Rossonerit. 4 éves szerződése lejárta után visszatért a Bundesligába, ma már a Wolfsburg csapatát erősíti. 

Felipe Melo

Melo 2009 nyarán magasnak számító, 25 millió €-s vételár ellenében és egy remek idény után hagyta ott Firenzét a Juventus kedvéért. Hamar rá kellett azonban ébredniük a Juventinóknak, bizony a brazilnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Első Juvés idénye alatt pocsék teljesítményt nyújtott a védekező-középpályás, a szurkolókkal is folyton harcban állt, így nem csoda, hogy nem is vált közönségkedvenccé. Előző idényében azonban megemberelte magát Melo, inkább a játékra koncentrált, és bár a csapat csak a 7. helyen zárta a bajnokságot, ő volt az egyik legjobban teljesítő játékosa a Bianconerinek. A klub vezetése a játékos magas fizetése miatt végül mégis úgy döntött, megválik Melotól, de talán a lehető legrosszabb módját választotta ennek. A 28 éves brazil játékost Marottáék másfél millió €-ért egy évre kölcsönadták a Galatasaraynak. A török klubnak a szezon végén opciós joga lesz Melo megvételére 13 millió € ellenében, kérdés, hogy a Galata hajlandó lesz-e ennyi pénzt áldozni a dél-amerikai játékosra.

Alberto Aquilani

A Serie A után nagyon nem jött be neki a Premier League. Alberto visszavágyott Itáliába és ezt nem is akadályozta meg a Liverpool. Egy gyenge angliai szezon után Aquilani a Juventuhoz került kölcsönbe, ahol bár az Anfield Road-i teljesítményénél jobban muzsikált, mégsem volt megfelelő a játéka. A szezon végén a torinói klub nem volt hajlandó kifizetni a középpályásért kért 16 millió €-t. Ennek az összegnek csak a felét adta volna a 27 éves olaszért, ám ebbe nem ment bele a Pool, így Aquilani visszakerült Angliába. Alberto új csapata a Milan lett, ahova ismét kölcsönbe, opciós vásárlási joggal érkezett. 

Sebastian Giovinco

Az örök ígéret, Gio megelégelte, hogy nem fér be egyik Juve trénernél sem rendszeresen a kezdőbe, így klubot váltott. Egy évig kölcsönben szerepelt a Parmanál, ahol remek idényének köszönhetően a felnőtt válogatottba is behívót kapott Prandellitől. A nyár folyamán a Juventus új trénere, Antonio Conte megpróbálta visszacsábítani Torinóba a támadót, de sem a Parma, sem pedig Giovinco nem hajlott a váltásra, így végül a Gialloblu megvásárolta a 24 éves labdarúgó játékjogának a felét, és Gio a következő idényt is a Tardiniben tölti majd.

Akik távozófélben vannak:

Zdenek Grygera

A cseh játékos a jobboldali védelmet volt hivatott stabilizálni, de 2007 óta ezt a feladatot mostanáig nem sikerült megoldania. Lichtsteiner érkeztével nincs maradása a klubnál. A hírek szerint Grygera már meg is egyezett a Fulhammel, így a 31 éves védőt már csak az orvosi vizsgálat és a szerződés aláírása választja el a londoni klubtól.

Fabio Grosso

Már tavaly nyáron is el akarta volna adni a klub a kiöregedett védőt. Nincs mit szépíteni, Grosso karrierjének legjobb időszaka a 2006-os Világbajnokság volt. Azelőtt és azután sem tudta a németországi produkcióját megközelíteni, de még mindig egy kisebb olasz élvonalbeli klub vagy egy arab együttes szívesen látná a keretében. 

Vincenzo Iaquinta

Küzdeni akarásával és fontos góljaival kivívta a szurkolók szeretetét az ex-udinesés támadó, ám az újonnan érkezett csatárok mellett partvonalra került. Menedzsere szerint spanyol vagy angol klubhoz igazolhat a 31 éves gólvágó.

Amauri

Tavalyi gólínsége után télen a Parmahoz került kölcsönbe, ahol viszont ontotta a gólokat. Valószínűleg csak emiatt tudja most a Juve piacra dobni lusta támadóját. Csak remélni tudják a Juventinók, hogy végül lesz egy komoly kérője, mert az nem kérdés, hogy mennie kell.

Már csak szűk négy nap van hátra a nyári igazolási szezonból. Te kit érzel még feleslegesnek a Bianconeri keretében?

3 komment

Címkék: juventus

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr583185405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LucianoDenrico 2011.08.28. 15:55:46

Fabio Quagliarella, Matri kimagaslóan jó játékosok, Del Piero meg ikonnak számit! A többi meg menet a kukába....

Don Cicci 2011.08.28. 17:11:47

Juve elől már megvan, kell egy fasza balszélső meg egy durva belső védő. Aztán köv. nyáron pedig egy nagyon durva középpályás, bár ki tudja, lehet Vidal ütni fog. Ideje volt a Juvénál a takarítás, mert a bukott igazolások még a fizetésekkel is elég kemény összegeket vesztett a torinói klub.
süti beállítások módosítása