Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Sztrájk miatt elmarad az első forduló?

2011.08.25. 13:02 lupetto

 Az olasz labdarúgóliga illetékesei nem szavazták meg a játékosok által támogatott új kollektív szerződés aláírását, így egyre valószínűbb, hogy csúszni fog a Serie A hétvégi rajtja.

A liga húsz tagja közül 18-an voksoltak a kontraktus aláírása ellen, amelyet így mindösszesen ketten támogattak.

A Serie A húsz csapatkapitánya és a profi játékosok szakszervezetének (AIC) képviselője már korábban aláírta a megállapodást, és az AIC már akkor közölte: amíg ez a liga részéről nem történik meg, addig a futballisták nem hajlandóak pályára lépni.

A tavaly lejárt szerződés körüli vita során az elmúlt évadban a játékosok kétszer is kilátásba helyezték a sztrájkot, de akkor a tárgyalások eredményre vezettek.

A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatóak legyenek, illetve a „kiselejtezett” játékosokat ki lehessen zárni az edzésekről. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről.

A Primera División, a spanyol bajnokság eredetileg múlt szombatra kiírt rajtja hasonló okból maradt el.

MTI 

Szólj hozzá!

Címkék: juventus egyéb roma milan inter serie a lazio

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr723179588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása