Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Udinesén az olasz futball szeme

2011.08.24. 18:30 Unimuck

Beláthatatlan ideig a Calcio papíron kikerül Európa top három bajnoksága közül, így az idei idény az utolsó alkalom arra, hogy jóideig utoljára négy olasz klub képviseltesse magát a legrangosabb európai kupasorozatban. Három együttes, a Milan, az Inter és a Napoli egyeneságon már kivívta jogosultságát a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeire, ám a kvartett az Udinesével lenne teljes, melynek nem kisebb akadályt, mint az Arsenalt kell legyőznie a teljesség érdekében. A Bianconeri egygólos hátrányból várja a visszavágót, de a Friuliba meggyengülten és sok hiányzóval érkezett londoniakat meglehetne csípni Guidolin legényeinek.

Elszántságból nincs is hiány Udinében, ez jól kivehető a csapatkapitány, Antonio Di Natale szavaiból is, aki nemes egyszerűséggel világbajnoki győzelemmel felérő diadalnak titulálta az esetleges BL csoportkörbejutást. 

Az Udinese legutóbb a 2005-2006-os idényben mutatta meg magát a Bajnokok Ligájában. Ahogy most, úgy akkor is az utolsó selejtezőkörben kapcsolódott be a küzdelmekbe a fekete-fehér együttes és a Sporting Lisszabont kettősgyőzelemmel búcsúztatva jutott a hőn áhított csoportkörbe. A csoportküzdelmek során a Barcelona, a Werder Bremen és a Panatinaikos volt az észak-olasz klub riválisa, melynek végén csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le az egyeneskieséses szakaszról. 

Ma az összes udinei és a csapattal szimpatizáló szurkolók egytől-egyik előre aláírnának egy hasonló menetelést, mely azt jelentené, hogy Guidolin csapata búcsúztatta az Arsenalt.

Bár a londoni klub a napokban megvált két legfontosabb játékosától, név szerint Cesc Fabregastól és Samir Nasritól és sok sérült játékára sem számíthat Arsen Wenger, azért az Arsenal még így is egy nagyon erős kerettel futhat neki a ma esti összecsapásnak, így Di Natalééknak 110%-os teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy meglegyen az oly drága továbbjutás. Ezt érthetjük szó szerint is, merthogy a legszerényebb becslések szerint is minimum 15-20 millió € üti a markát annak a csapatnak, amely bejut a csoportküzdelmekbe, nem beszélve a további bónuszokról és a pénzben mérhetetlen őrületről, ami olasz diadal esetén úrrá lenne Udine utcáin és a Friuliban.

UDINESE - ARSENAL

20:45, Stadio Friuli - Udine

Várható kezdők:

Udinese: Handanovic; Ekstrand, Benatia, Danilo, Neuton; Isla, Badu, Asamoah, Armero; Pinzi; Di Natale

Arsenal: Szczensy; Sagna, Djourou, Vermaelen, Traore; Song, Ramsey; Walcott, Rosicky, Gervinho; Van Persie

4 komment

Címkék: bl udinese arsenal udinese

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr573177601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

il_ 2011.08.24. 21:25:02

Antooonioooooo :)

Don Cicci 2011.08.24. 21:38:22

Hohóóó! :) Jó az Udinese, annyira szimpatikusan játszanak, nagyon drukkolok nekik! Csak így tovább!
Di Natale milyen fejest tolt már, no meg a labda se volt kutya! ;)
süti beállítások módosítása