Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Az Azzurri legyőzte a vb-címvédő spanyolokat! (videó)

2011.08.11. 08:35 MatteoMessina

A tegnapi felkészülési mérkőzések közül talán az Olaszország-Spanyolország találkozót kísérte a legnagyobb érdeklődés, hiszen a 2006-os világbajnok fogadta Bariban, a 2010-es vb győztest. A Squadra Azzurra 1994 után győzte le ismét a spanyol armadát, 2-1 arányban. A gólokat Ricardo Montolivo és a csereként beállt Alberto Aquilani szerezték.

Olaszország a következő összeállításban kerekedett felül riválisán: Buffon – Maggio, Ranocchia (Bonucci, 77.), Chiellini, Criscito – Thiago Motta (Marchisio, a szünetben), De Rossi (Aquilani, 65.), Pirlo, Montolivo (Nocerino, 75.) – G. Rossi (Pazzini, 59.), Cassano (Balotelli, 59.)

Montolivo hamar megszerezte a vezetést a hazaiaknak egy pazar találattal, amelyre még tudott válaszolni Spanyolország az első félidőben, egy vitatott 11-es révén. Aquilani egy megpattanó lövéssel azonban újra megszerezte a vezetést a 84. percben csizmaországnak, ezzel beállítva a 2-1-es végeredményt. Összességében elmondható, hogy az Azzurri megérdemelt győzelmet aratott.

Bár merész dolog lenne - ebből a barátságos mérkőzésből és abból, hogy az olaszok veretlenül vezetik az Eb-selejtező csoportjukat - messzemenő következtetéseket levonni, mégis tán bátorkodhatom kijelenteni, hogy a talján válogatott visszatért az elitbe. Prandelli csapata nagyon egyben van és bejelentkeztek az Eb aranyra.

6 komment

Címkék: squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr843145264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.08.11. 09:31:41

Nem szerettek hosszú elemzéseket írni, így én ezzel próbálok előrukkolni inkább a blogomon:). Egyébként büszke vagyok a csapatra, néztem a meccset, természetesen.

lupetto 2011.08.11. 10:04:45

@Zsozsomessi: az elemzéseket sok esetben inkább meghagyjuk nektek, mi többször csak feldobjuk a témát és reméljük, hogy mindenki hozzáteszi majd a maga véleményét, miután vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy legalább annyira képben vagytok mindennel e téma kapcsán, mint mi magunk

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.08.11. 16:02:22

Azon a véleményen vagyok, hogy az ilyen mérkőzésekből semmilyen dologra nem szabad következtetni. A magyarok is szépen játszva, magabiztosan verték pár éve a regnáló világbajnokot.

MatteoMessina 2011.08.11. 16:13:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem ebből az egy szimpla mérkőzésből. Nem tudom mennyire követted mostanában az olasz válogatott meccseit, de Prandelli keze alatt kezd nagyon összeállni a válogatott és szerintem könnyen "meglepetést" okozhatnak az eb-n.

Zsozsomessi · http://campionato.blog.hu/ 2011.08.11. 17:48:53

@MatteoMessina: Abszolút! Ők már most készen vannak, szerintem most visszakerülnek a helyükre, a csúcsra, ahová valók:). Ráadásul ennyire kreatív olasz csapatot régen láttam, bizony a középpályájuk világviszonylatban sem talál nagyon legyőzőre.
süti beállítások módosítása