Látogass el új honlapunkra!

Legfrissebbek

Friss topikok

Hátrányból fordítva nyerte meg a Milan az Olasz Szuperkupát

2011.08.06. 16:20 Unimuck

Massimo Allegri hagyományos 4-3-1-2-es, míg Gian Piero Gasperini 3-4-3-as felállás helyett inkább a 3-5-1-1-es alakzatban küldte pályára játékosait az Olasz Szuperkupa döntőjében. Az Inter jobban kezdte a találkozót, a Milannak több szabálytalanságot is el kellett követnie, hogy megállítsa a rivális csapat támadásait. Az első kapura lövést a Nerazzurri és Sneijder neve mellé lehetett feljegyezni, ám a 6. percben mégis majdnem a Milan szerzett vezetést egy Robinho-Ibrahimovic-Robinho összejátékot követően. A félidő derekán Gattuso két perc alatt második sárga lapját is begyűjthette volna, de Rizzoli csak szimpla szabadrúgást ítélet az Inter számára, melyet Sneijder remek pontrúgással gólra is váltott.

A holland találatát követően szép lassan a Milan átvette a mérkőzés irányítását, majd a 40. percben egy remek Abate beadást követően Ibrahimovic majdnem egalizált, a csúsztatott fejese a kapufán csattant.

Fordulás után jóval aktívabban kezdett Allegri csapat és negyed óra elteltével gólra is tudta váltani fölényét. Egy remek Robinho keresztpasszot követően Seedorf centerezett középre, ahol a berobbanó Ibrahimovic fejjel juttatta Julio Cesar kapujába a labdát.

Az egyenlítés után se vett vissza a tempóból a Milan, rendre átjátszotta az első félidőben még stabil lábakon álló, a szünetet követően azonban már kaotikus Nerazzurri védelmét. A 69.percben egy kontrát követően a csereként beállt Pato lövése még a kapufán csattant, ám a kipattanóra Boateng érkezett a leghamarabb és megszerezte a vezetést csapata számára.

Gasperini gyorsan behozta Pazzinit, erősítve ezzel együttese támadószekcióját, ám hiába próbálkozott végig az Inter a mérkőzés hátralévő részében, a hosszabbításban egy Eto'o lesgólon kívül igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, így a Nerazzurri elveszítette a 2011/2012-es idény első derbiét.

Gasperini védelme további csiszolásra szorul, de Sneijder és Alvarez már most remekül megérti egymást a pályán, ami bizakodásra adhat okot a Nerazzurrók számára. Ami a Milant illeti, a második félidőben már a tavalyi parádés Rossonerit láthattuk, aki 2004 után ismét megnyerte az Olasz Szuperkupát, immáron hatodik alkalommal.

 

AC Milan 2-1 Inter

G.: Ibrahimovic (60'), Boateng (69') ill. Sneijder (22')

 

 

Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Gattuso (Ambrosini 75'), Van Bommel, Seedorf; Boateng (Emanuelson 82'); Ibrahimovic, Robinho (Pato 61')

Inter: Julio Cesar; Ranocchia, Samuel, Chivu; Zanetti, Thiago Motta, Stankovic (Pazzini 74'), Alvarez (Faraoni 63'), Obi (Castaignos 82'); Sneijder; Eto'o

1 komment

Címkék: milan inter szuperkupa

A bejegyzés trackback címe:

https://azzurri.blog.hu/api/trackback/id/tr843130054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr One-Two 2011.08.06. 16:59:20

A meccs alapján nem tudom elképzelni, hogy ki tudná megelőzni a Milant idén. Az Interbe tudom, jönni fog még Maicon meg Cambiasso, de ne felejtsük el, mi lesz, ha elmegy Sneijder. Nélküle biztos nem fogják megelőzni a rossonerit.
A Juvét mondjuk idén még nem láttuk és a Napolit sem szabad leírni, plusz ott a Roma is.
süti beállítások módosítása